Vahva mõte: kaunis tarretiserõngas tordi asemel

Jõuluroad on rammusad, mistõttu on paljudel magustoidukäiguni jõudes kõht juba väga täis ja tekib soov kergema magustoidu järgi. Selleks sobib hästi kaunist mitmest erineva maitsega tarretisest koosnev magustoit. Maitsed saab valida just vastavalt enda soovile.

Tee nii:

  1. võta kaks vormi: üks u 1,5 liitrine rõngasvorm ja teine kandiline u liitrine vorm
  2. vali välja kaks meelepärast tarretiseretsepti, mis omavahel kokku sobiks. Arvesta kogused nii, et ühte tarretist oleks umbes liiter ja teist pool liitrit. Sisemiseks, kuubikutena tarretiseks sobib pigem tugevamamaitseline tarretis ja välimiseks pigem mahedamaitseline
  3. valmista esimene tarretis (see, mille soovid kuubikuteks lõigata ja nö sisemiseks jätta (pildil punane). Arvesta, et tarretis peab jääma lõigatav, seega suhteliselt tihke. Tarretisevedelik vala tahkuma kandilisse vormi, mille oled toidukilega vooderdanud
  4. kui tarretis on tahkunud, kalluta see vormist välja, eemalda toidukile ja lõika tarretis kuubikuteks. Umbes 2cm küljepikkusega kuubikud on sobivad
  5. tõsta tarretisekuubikud rõngasvormi (seda pole vaja kilega vooderdada!)
  6. valmista teine tarretis, lase toatemperatuurini jahtuda ja vala siis rõngasvormi
  7. lase vähemalt kuus tundi tahkuda
  8. serveerimiseks kasta rõngasvorm korraks kuuma vee sisse ning siis kummuta tarretiserõngas alusele
  9. kaunista vastavalt soovile ja serveeri

 

Pildiloleva tarretiserõnga valmistamiseks on kasutatud jõhvikamahla tarretist (punased kuubikud) ja munalikööri tarretist (valge), kaunistatud hakitud pistaatsiapähklitega ja jõhvikatega.

Tarretiserõnga valmistamiseks sobivad hästi need retseptid:

Loe veel:

  • Kui palju želatiini vajad ja kuidas želatiini kasutada loe siit
Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 20.12.2016 19:21 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Kati Reintam
postitatud 20.12.2016 20:29

Oiii, see võib küll väga hääää olla!

Elle Viss
postitatud 20.12.2016 21:28

Tundub hää.

Laine Ratsep
postitatud 22.12.2016 19:58

Kui tore!

Helve Rohtla
postitatud 24.12.2019 10:00

Teen sellist tarretiserõngast päris tihti, väga hea.