Toidutrendid 2016

USA restoranide liit National Restaurant Association (NRA) avaldas oma nägemuse järgmise aasta restoranitrendidest ookeani taga. Trendide nimekirja taga on Ameerika Kulinaaria Föderatsiooni  1575 liikme hinnangud. Kokkadel paluti 221 trendi puhul hinnata, kas tegemist on "kuuma trendi", "eilse uudise" või "igihalja lemmikuga" eeloleval aastal. 

Top 20 toidutrendi aastaks 2016:

  1. Kohalikku päritolu liha ja mereannid
  2. Peakoka-kesksed kiir- ja vabaajakontseptsioonid
  3. Kohalik tooraine
  4. Hüper-kohalik tooraine
  5. Naturaalne tooraine/minimaalselt töödeldud toit
  6. Keskkonnakestlikkus
  7. Tervislikud lasteeined
  8. Uued ja uudsed lihalõigud
  9. Kestlikud mereannid
  10. Kohapeal tehtud või käsitööjäätised
  11. Etnilised lisandid ja vürtsid
  12. Autentsed rahvusköögid
  13. Päritolutooted (farmid/istandused)
  14. Artisan butchery
  15. Iidsed teraviljad
  16. Etnilised hommikusöögid
  17. Värsked/kohapeal tehtud vorstid
  18. Kohapeal tehtud marineeritud ja hapendatud lisandid
  19. Toiduraiskamise vähendamine
  20. Tänavatoit/toidukärud
LOE VEEL:
Pressiteade
postitatud 15.11.2015 21:00 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid