Kokandussõnastik

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ü Y KÕIK

želatiin (E 441)

Želatiin (liimaine) on loomne toiduaine, mis on enamasti valmistatud kollageenirikkast materjalist (nt veise- või seakondid, kõõlused, kõhred). Ei sobi veganitele ja rangetele taimetoitlastele! Retseptis on täpsustatud, kas vaja pulbrilist želatiini või želatiinilehti[...]

želee

Želee ehk tarretis.

želeerima

Želeerima ehk tarretama.

želeesuhkur

Želeesuhkur sisaldab pektiini. Segades vee või mahlaga tekib želee.

ženšennijuur

Ženšenn on ravimtaim. Populaarne afrodisiakum Aasias. Ženšenni mitmeharuline lihakas juur, mis kaalub kuni 400 g, sisaldab virgutava toimega ainet panakilooni. Looduslikult kasvab seda taime Hiinas, Koreas ja end[...]