Kokandussõnastik

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ü Y KÕIK

Ženšenn e. džinsing e. paanaks

Ženšenn ehk džinsing ehk paanaks on naati meenutav püsik, kuulub araalialiste sugukonda. Ženšenni mitmeharuline lihakas juur, mis kaalub kuni 400 g, sisaldab virgutava toimega ainet panakilooni. Looduslikult kasvab seda taime Hiinas, Koreas ja end[...]

želatiin (E 441)

Želatiin (liimaine) on loomne toiduaine, mis on enamasti valmistatud kollageenirikkast materjalist (nt veise- või seakondid, kõõlused, kõhred). Ei sobi veganitele ja rangetele taimetoitlastele! Retseptis on täpsustatud, kas vaja pulbrilist želatiini või želatiinilehti[...]

želee

Želee ehk tarretis.

želeerima

Želeerima ehk tarretama.

želeesuhkur

Želeesuhkur sisaldab pektiini. Segades vee või mahlaga tekib želee.

ženšenn

Ženšenn on ravimtaim. Populaarne afrodisiakum Aasias. Ženšennijuurt kasutatakse ka energiajookide koostises. Koreas on populaarne Samgyetang-supp, mis on ženšenniga maitsestatud kanaleem.

Kuva kõiki