agaav ja agaavisiirup

Agaav on lihakate paksude lehtedega taim, mis pärineb Mehhikost. Rohket magusat mahla kasutatakse Ladina-Ameerikas jookide valmistamisel. Pulque'd valmistasid indiaanlased, see on saadud agaavimahla fermenteerimise teel ja meenutab siidrit. Agaavist valmistatakase ka mescal'i ja agaavibrändit tequila't. Agaavisiirup on madala glükeemilise indeksiga magustaja. Kuna agaavisiirup sisaldab peamiselt fruktoosi, siis ei mõjuta see veresuhkrusisaldust ning imendub organismi aeglaselt. Võib kasutada mee asemel (nt vegan-dieedi korral). AGAAVISIIRUPI KASUTAMINE * Võta 1/3 osa agaavisiirupit 1 osa suhkru asemel algretseptis. * Vähenda veidi vedeliku osakaalu, kuna siirup on niiske. * Alanda ahju temperatuuri 10 c võrra. * Sobib hästi külmade jookide (jäätee jms) magustamiseks, kuna agaavisiirup lahustub külmas vedelikus kiiremini, kui suhkur või mesi.