Vindaloo

Endisest India-Portugali kolooniast Goast pärit vürtsikas karri. Vindaloo on saanud oma nime kahest peamisest maitseainest, veinist (portugali keeles 'vinho') ja küüslaugust (portugali keeles 'alhos'). Vindaloo retsept on pea 400 aastat vana ning tänapäeval kasutatakse veini asemel reeglina veini- või õunaäädikat (Euroopas) või riisiäädikat (Goas), mis on ka säilitusaineks. Valmistatakse enamasti sealihast (goalased on katoliiklased), ent tuntud on ka pardilihast (siis sobib see ka Goas elavatele muslimitele ja hindudele). Vindalood on populaarsed hindu pulmades, mis kestavad mitu päeva - ja roale lisatud äädikas aitab roal kuumas kliimas paremini vastu pidada. Muide - kuigi nt Suurbritannias on vindaloo sünonüümiks 'hot, hot, hot', siis Goas ei ole vindaloo sugugi niivõrd tuline. Vindalood eristab teistest Goa roogadest eelkõige vürtside segu (vindaloo masalat saab basaaridelt osta) ning äädika lisamine.