tüümian e. aed-liivatee

Tüümiani ehk aed-liivateed kasutatakse eriti palju prantsuse köögis, kus see värskelt kuulub bouquet garni koostisesse ja kuivatatult herbes de Provence segusse. Samuti populaarne Itaalia ja Mehhiko toitudes. KUIDAS KASUTADA? Aed-liivatee sobib suppide, kastmete ja hautiste maitsestamiseks. Keskeurooplased kasutavad aed-liivateed suppide, kala-, liha-, linnuliha- ja munaroogade maitsestamiseks. MIKS KASULIK? Tugev antiseptik, aitab hingamisteede haiguste, bronhiidi ja astma korral. Samuti on tal krampidevastane toime, on kasulik lihasväsimuse ja reumaatiliste valude puhul. Aitab koondada mõtteid ja keskenduda. KUIDAS SÄILITADA? Kuivatatud aed-liivatee varreosa on üsna puine, seega kasutatakse vaid kuivatatud lehti.