Riisinuudlid

Riisijahust nuudlid on Aasia köögi eripära. Valmistatakse jahvatatud riisist ja veest. Levinud on kolm põhilist sorti: Stir-fry riisinuudlid - peenikesed riisinuudlid, müüakse enamast 250grammistes pakkides. Peale keetmist on need pehmed, siidjad ja õrnad. Keskmised riisinuudlid - lamedad laiad nuudlid, samuti 250grammistes pakkides. Riisivermišellid - hästi peenikesed riisinuudlid. Riisinuudlid on madala rasvasisaldusega, nisu- ja gluteenivabad. Olenevalt sordist tuleb riisinuudlid kas kiiresti kuumas vees keeta või paar minutit keevas vees leotada. Keedetud nuudleid kasutatakse erinevates nuudliroogades või koos köögiviljade, liha, kana, krevettide, muna jm wok-roogades, salatites ja suppides. Pehmendatud riisinuudleid kasuta stir-fry roogades, salatites ja suppides.