Redis

Redis on kultuurtaim rõika perekonnast, üks esimesi kultuuristatud juurvilju. Redises on rikkalikult C-vitamiini, kaaliumi ja foolhapet. Ostes pea silmas, et redisel poleks vigastusi ega plekke ja et lehed oleksid rohelised, samuti väldi kuivanud moega juuri. Noored ja väiksemad juured on mahedama maitsega ja mahlasemad. KASUTAMINE: Toiduks võib redist tarvitada nii värskelt kui ka küpsetatult. Euroopas on tavaks redist süüa salatites, võileivakattena ja lihtsalt eelroana. Idamaades on redis hoopis populaarsem marineerituna või küpsetatuna kas supilisandina, omlettides või hautistes. Noori pehmeid lehti võib tarvitada toiduks nagu spinatit - rediselehed sobivad salatiks, supile või keedetud kartuli juurde. SÄILITAMINE: Redis säilib kauem, kui lehed eemaldada. Pesemata redis säilib avaustega kilekotis külmikus ühe nädala jooksul.