Kerge haneleem

Nigella Lawsoni retsept: hanekaelast ja -rupsidest tehtud selge leem haneprae juurde.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 hane kael jm rupskid (v.a. hanemaks)

2 porgandit (lõika 2-3 tükiks)

1 neljaks lõigatud koorimata sibul

5 koorimata küüslauguküünt

1 sellerivars (lõika 4 tükiks)

korralik kimp peterselli

1 tl tavalist soola või 1.5 sl Maldoni meresoolahelbeid

1 sl teralist valget pipart või musta pipart

2 kardemonikupart

1.25 l vett

1 sl vahtrasiirupit

Valmistamine

Pane kõik ained madalasse laia potti. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase tasasel tulel umbes tund aega podiseda.

Maitse kastet - see peaks olema üsna õrna, ent siiski äratuntavalt hane maitsega. Kui kaste liiga vedel on, siis lase veel umbes 20 minutit podiseda.

Kurna kaste ning pane soojendatud kastmekannu.

Serveeri koos hanepraega.

Retsept on Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Christmas"

LISA KOMMENTAAR