Vichyssoise e. porru-kartulipüreesupp

Klassikaline püreesupp, mis maitseb hea nii soojalt kui ka külmalt. Soovi korral saad maitset varieerida erinevate lisandite (rõõsk koor, sulatatud või sinihallitusjuust) ja garneeringutega (krutoonid, krõbe peekon, hakitud maitseroheline). 

Vegan-versiooni jaoks prae porrut ja sibulat õlis ja vali sobiv garneering. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 suur porru (ainult valge ja heleroheline osa)

1 sibul

2 sl võid

1 l kanapuljongit

4 kartulit (Laheotsa)

soola ja musta pipart

hakitud murulauku

Valmistamine

Koori sibul, haki peeneks. Lõika porru pikuti pooleks, pese vajadusel muld kihtide vahelt välja, siis lõika porru viiludeks. Koori ja tükelda kartulid. Kuumuta potis või, lisa sibul ja porru. Maitsesta vähese soolaga ning prae tasasel tulel umbes 5-7 minutit, kuni porru pehmeneb. ÄRA PRUUNISTA!

Lisa kuum kanapuljong ning seejärel kartulikuubikud. Keeda tasasel tulel, kuni kartulitükid pehmenevad. Püreesta supp saumiksriga või kannmiksris või hõõru läbi sõela. Maitsesta supp soola-pipraga ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Võimalikud garneeringud: krutoonid, hakitud maitseroheline, krõbedaks praetud peekonitükid.
  • Võimalikud lisamaitsestajad: võid püreestatud supile lisada veidi rõõska koort, sulatatud juustu, sinihallitusjuustu vms.
LISA KOMMENTAAR

Aari
postitatud 20.12.2005 17:28

Väga mõnus supp, varieerimiseks võib rõõsa koore asendada sulatatud juustuga ning lisada kübeke riivitud muskaatpähklit.

zoozi
postitatud 03.11.2009 22:19

Täitsa mõnus supp!

pirkin
postitatud 22.02.2013 10:21

Peaks ka ühe püreesupi valmis meisterdama.