Kakao-muretainas

Kakaoga maitsestatud-värvitud muretainas sobib hästi erinevate puuviljakookide ja šokolaaditäidisega kookide valmistamiseks.

Kogus
üks 23-25 cm läbimõõduga pirukapõhi
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

110 g magedat võid

70 g suhkrut

0.5 tl soola

2 tl vanilliekstrakti

85 g kakaopulbrit

225 g nisujahu

Valmistamine

Kui kasutad köögikombaini, siis pane toasoe või, suhkur, sool ja vanilliekstraks köögikombaini sisse ja töötle 20-30 sekundit, kuni saad ühtlase võisegu. Lisa kakaopulber ja sega veel minut aega. Siis sega juurde jahu ning kasutades pulsseerivat režiimi, sega ühtlaseks.

Suru tainas kokku lamedaks ümaraks kettaks, keera toidukilesse ning pane vähemalt 30 minutiks külmkappi tahenema.

Enne tarvitamist lase tainas 10-15 minutit toatemperatuuril pehmeneda, siis rulli kahe toidukiletüki vahel õhukeseks ja umbes 27 cm läbimõõduga kettaks. Vooderda sellega võitatud pirukavorm.

Torka tainapõhi kahvliga auguliseks ning pane tunniks ajaks külmkappi.

Kui soovid hästi ühtlase paksusega pirukapõhja, siis kata see küpsetuspaberiga ning nt kuivatatud hernestega või ubadega. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit, siis eemalda küpsetuspaber ja raskused ning küpseta veel 5 minutit.

Lase enne täitmist täielikult jahtuda.

Retsept on raamatust "essentials: chocolate" (Jane Donovan). Pildi tegi ITAKENE.

LISA KOMMENTAAR

Itakene
postitatud 15.06.2010 23:24

Kuna mul köögikombaini ei ole, tegin kõike käsitsi ja lõpptulemus oli kohe nii mure, et koos ei püsinud hästi. Aniitrami soovitusel panin sortsu vett hulka ja siis oli kohe teine lugu. Kakaod panin 85 g asemel 60 ja ikka sai liiga tugeva maitsega. Taignast tegin hoopis korvikesi, mida küpsetasin muffinipannil ja täitsin hiljem vaarika-kohupiimakreemiga. Korvikese maitse käis, aga täidisest üle, nii et järgmisel korral paneksin kakaod kõvasti vähem.

Liina
postitatud 15.01.2015 14:09

Mina tegin täpselt retsepti järgi ja lõpptulemus samuti koos ei püsinud. Lisasin veel natuke võid ja siis paar spl hapukoort ja tulemus hoopis teine. Tegin suure koogi, põhja küpsetasin vastavalt retseptile (maha ei jahutanud) ning seejärel läks uuesti ahju koos täidisega ning oli veel 25 min ahjus. Tulemusena põhi mõnusalt mure ja krõbe, nagu üks korralik muretaigen küpsetises olema peab. Järgmisel korral kindlasti panen vähem kakaod, kuna kasutasin naturaalset kakaod ja põhi sai minu jaoks pisut liiga intensiivse maitsega, mõru.

Triinpvr
postitatud 03.01.2017 09:38

Jaa! Nõustun, see ikka üldse ei mätsi ilma vee lisamiseta.