Juustukarask

Karaskilaadne juustusai rohke peterselliga.

Kogus
8 viilu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

300 g nisujahu

1 sl küpsetuspulbrit

0.5 tl söögisoodat

0.5 tl soola

musta pipart

50 g toasooja võid

1 muna

2 dl keefirit

100 g riivitud juustu

3 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Sega tainakausis jahu, küpsetuspulber, sooda, sool ja pipar. Lisa toasoe või ning näpista ühtlaseks puruks. Sega juurde riivjuust ning hakitud petersell.
Klopi omavahel muna ja keefir, lisa ülejäänud tainale ja sega ühtlaseks.

Tõsta saadud tainas ahjuplaadile ning vajuta lamedaks, umbes 2 cm paksuseks kettaks (seda on hea teha märja käega).

Lõika kaheksaks sektoriks ja küpseta kohe 225kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni sai on kuldpruun ja läbi kerkinud.

Enne serveerimist lase veidi jahtuda.
LISA KOMMENTAAR

kodukanake
postitatud 27.11.2008 22:37

Väga kiire ja väga-väga maitsev.

Kristel
postitatud 01.12.2008 14:10

Suurepärane, eriti ahjusoojalt!!!!!!!!!!!!

kardemon
postitatud 31.03.2009 22:25

tõesti maitsev karask! pärast küpsemist määrisin üle veel pehme võiga. eriti meeldis, et põhi jäi natuke krõmps-juustune. ja need lõigatud sektorid kerkisid nii toredateks murdekohtadeks.

Emmeliine123
postitatud 28.03.2010 13:39

Tõesti väga maitsev. Nisujahu asendasin 1/3 ulatuses odrajahuga. Lisasin ka maitseks 2 küüslaugu küünt.

hexy
postitatud 29.03.2010 15:31

Hea oli, kuigi väga kiiresti meie peres ära ei söödud

Karin
postitatud 05.01.2012 12:49

Kas küpsetuspulbri hulk on retseptis ikka õige? 1sl küpsetuspulbrit pluss 0,5tl soodat tundub nii väiksele jahukogusele küll liiast. Ise panin 1,5tl küpsetuspulbrit ja 0,5tl soodat ja oleks võinud ehk kokku 1,5tl panna, sooda maitse oli tunda. Aga muidu oli väga hea :)

Eneli
postitatud 05.01.2012 17:55

Retsept oli nii lihtne ja vähe aeganõudev. Väga nämm amps!

Marit
postitatud 06.10.2012 22:09

Olen juba mitu korda seda karaskit küpsetanud ja kiidan- hästi kiirelt valmiv maitsev juustune karask.