Kuumuta vesi ja suhkur potis keemiseni, lase 5 minutit podiseda ja seejärel jahuta.
Puhasta umbes 2-3 dl astelpajumarju, peenesta kannmikseris ning kurna mõõtenõusse.
Sõelale jäänud marjapüreele vala peale kuuma vett ning suru segu lusikaga läbi sõela, et võimalikult palju marjaekstrakti kätte saada. Vaja läheb umbes 4 dl marjamahla*.
Sega saadud astelpajumahl jahtunud suhkrusiirupiga. Lase segul täielikult jahtuda (külmkapis).
Vala segu jäätisemasinasse ja valmista vastavalt masina instruktsioonidele jäätis.
Soovitatav on sorbetil peale valmistamist veel sügavkülmas natuke taheneda lasta.
Astelpajusorbett
Kodumaistest astelpajumarjadest saab kaunist värvi ja väga maitsva värskendava magusroa.