Astelpajusorbett

Kodumaistest astelpajumarjadest saab kaunist värvi ja väga maitsva värskendava magusroa.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 dl vett

2 dl suhkrut

4 dl astelpaju marjadest pressitud mahla

Valmistamine

Kuumuta vesi ja suhkur potis keemiseni, lase 5 minutit podiseda ja seejärel jahuta.

Puhasta umbes 2-3 dl astelpajumarju, peenesta kannmikseris ning kurna mõõtenõusse.

Sõelale jäänud marjapüreele vala peale kuuma vett ning suru segu lusikaga läbi sõela, et võimalikult palju marjaekstrakti kätte saada. Vaja läheb umbes 4 dl marjamahla*.
Sega saadud astelpajumahl jahtunud suhkrusiirupiga. Lase segul täielikult jahtuda (külmkapis).

Vala segu jäätisemasinasse ja valmista vastavalt masina instruktsioonidele jäätis.

Soovitatav on sorbetil peale valmistamist veel sügavkülmas natuke taheneda lasta.

* Võib asendada kvaliteetse astelpajumahlaga.

LISA KOMMENTAAR

Helina
postitatud 05.12.2009 17:22

See võib väga hea olla ja palju vitamiine.. mina lisaksin vb veel munavalge, siis on pehmem.

Mona
postitatud 15.01.2016 18:59

Peaks proovima segus nt mangoga, banaaniga oli kodune püree väga mõnus, lisaks veidi vahukoort...