Kana-suvikõrvitsavorm

Kana-suvikõrvitsavorm sobib nii iseseisvalt kui ka nt riisiga serveerimiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

350 g kanafileed

pruunistamiseks õli

1 suvikõrvits

0.5 dl hakitud basiilikut

0.25 tl musta pipart

Kaste:

3 dl piima

2 sl nisujahu

150 g riivitud juustu

0.5 tl soola

0.25 tl karripulbrit

0.25 tl valget pipart

Valmistamine

Sega potis piim ja jahu ning kuumuta pidevalt segades keemiseni. Tõsta pott tulelt, lisa riivjuust ja maitseained.

Pruunista viiludeks lõigatud kanafileed pannil õlis, tõsta seejärel võitatud ahjuvormi.

Lõika suvikõrvits viiludeks ja laota ahjuvormi kanaviiludele. Puista peale hakitud basiilik ja maitsesta pipraga.

Vala kastmega üle ning küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit.

Pereköögi retsept (september 2006). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 20.09.2011 20:09

Maitsev, kaste oli hea ja suvikõrvits krõmpsus mõnusasti.

Lumehelbeke
postitatud 11.12.2015 11:54

Soovitan, väga maitsev oli. Mina serveerisin keedetud lillkapsa ja kartuliga.

Kaare
postitatud 30.06.2016 17:08

Hoolimata sellest, et kaste kõrbes põhja ja ahi oli liiga kuum, maitses hästi! :)

Erika Sipria
postitatud 02.08.2016 15:52

Väga hea, olen juba mitu korda teinud.