Kana-suvikõrvitsavorm sobib nii iseseisvalt kui ka nt riisiga serveerimiseks.
350 g kanafileed
pruunistamiseks õli
1 suvikõrvits
0.5 dl hakitud basiilikut
0.25 tl musta pipart
3 dl piima
2 sl nisujahu
150 g riivitud juustu
0.5 tl soola
0.25 tl karripulbrit
0.25 tl valget pipart
Sega potis piim ja jahu ning kuumuta pidevalt segades keemiseni. Tõsta pott tulelt, lisa riivjuust ja maitseained.
Pruunista viiludeks lõigatud kanafileed pannil õlis, tõsta seejärel võitatud ahjuvormi.
Lõika suvikõrvits viiludeks ja laota ahjuvormi kanaviiludele. Puista peale hakitud basiilik ja maitsesta pipraga.
Vala kastmega üle ning küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit.
Pereköögi retsept (september 2006). Pildi tegi Kaare.
Maitsev, kaste oli hea ja suvikõrvits krõmpsus mõnusasti.
Soovitan, väga maitsev oli. Mina serveerisin keedetud lillkapsa ja kartuliga.
Hoolimata sellest, et kaste kõrbes põhja ja ahi oli liiga kuum, maitses hästi! :)
Väga hea, olen juba mitu korda teinud.
Kana-suvikõrvitsavorm
Kana-suvikõrvitsavorm sobib nii iseseisvalt kui ka nt riisiga serveerimiseks.