Ahjus küpsetatud õunad mandli-iirisekattega

Ahjus küpsetatud õunapoolikud magusa mandli-iirisekatte all. Tõeliselt mõnus õunaroog, mis vaatamata oma lihtsusele sobib ka veidi pidulikumale lauale.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

6 suurt õuna

Iirisekate:

50 g mandlilaaste

50 g magedat võid

1 sl kartulitärklist

2 dl fariinsuhkrut

2 dl 35% rõõska koort

Serveerimiseks:

vanillijäätist

Valmistamine

Koori* ja poolita õunad, eemalda seemnekoda. Laota õunapoolikud võitatud ahjuvormi, lõikepind allpool. 

Sega ülejäänud ained potis, kuumuta keemiseni ning vala õuntele. 

Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 20 minutit, kuni õunad on pehmed. Lase enne serveerimist veidi jahtuda, kõrvale paku pehmet vanillijäätist.

Nipid ja soovitused:

  • Koduaia õunad võid ka koorimata jätta. Hästi mugav on õunasüdamike eemaldamisel kasutada spetsiaalset õunasüdamikueemaldajat :)
  • Vanillijäätise võid ise teha, retsepti leiad Nami-Namist. 
  • Vahva ülevaate ahjuõuntest leiad siit.
LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 24.06.2008 07:36

Mõnus magustoit. Granny Smith õunad sobisid hästi.

marika
postitatud 06.10.2008 19:18

Tõeline magustoit!! Panin ohtralt mandlilaaste, need krõmpsusid mõnusalt hamba all.

Krentu
postitatud 06.10.2008 21:49

ma ei teinud seda magustoitu mitte üks vaid lausa kaks korda eelmisel nädalavahetusel! see on üks parimaid õunatoite, mida ma elus söönud olen! suur tänu!

Tullia
postitatud 16.10.2008 15:39

Väga hea ja kiire magustoit.

Mammu
postitatud 17.10.2008 22:50

Kõikse hapumad õunad sain edukalt ära kasutada ja tulemus oli jäätisega super!

Merlin
postitatud 13.10.2009 18:32

Maitses väga. Laps mõmises kui sõi. Teen kindlasti veel, lihtne ja kiire magustoit.

Evvvvu
postitatud 16.10.2009 14:59

Tegimne ka seda eile ja maitses imehästi. Muidu mulle ahjuõunad ei maitse aga mandli-iirisekattega on need vääga head :)

Kiisu
postitatud 23.09.2010 09:47

Proovitud... ning olid supperhea magustoit. Kuna tegemist oli suurte poeõuntega., siis 20 mjin ahjus oli tiba liiga vähe aga õnneks saab neid noaga torkida ja vaadata, mil parajad on :) Soovitan!

Ingrid Piir
postitatud 03.10.2010 16:28

tegin ja teen veel :-)

matkakokk
postitatud 04.10.2010 14:26

Mul on 30 aastat köögikogemust ja ma kujutan päris hästi retsepti põhjal ette kuidas üks või teine asi lõpuks maitseb. Ma tean, kuidas maitsevad ahjuõunad ja kuidas tosca kate. Aga seda et need kokku NII HEAD on, poleks ma elus osanud kujutada.

Üllekas
postitatud 10.10.2010 08:11

Väga head õunad tulid! Lihtsalt super! Ja kui lihtne tegelikult! Täna teen veel. Ega head asja ju küll saa... ;)

Juuli
postitatud 23.11.2010 09:44

Väga kiire, lihtne ja maitsev! :))

Merle
postitatud 09.02.2011 23:05

oo jummel!

Katrin P. @ Facebook
postitatud 23.10.2011 11:42

järgi proovitud ja eriti hea külma jäätisega:))

Piret
postitatud 22.10.2011 21:26

Väga maitsev, aga suurte õuntega peab jah kauem küpsetama.

Köögikunstnik
postitatud 07.10.2012 17:40

Antud retsept on imelihtne teha ja maitseb väga hästi. Praegusel õunteuputuse ajal väga asjakohane.

Mirya
postitatud 09.10.2012 21:12

Seda iirisekastet olekski võinud limpsima jääda...

Liisi
postitatud 10.10.2012 19:57

Väga maitsev!

kriizu
postitatud 08.11.2012 09:14

Väga hea tuli! Kuid mulle jäi arusaamatuks, miks seal on vaja kartulitärklist? Tärklist kuumutatakse vaid keemiseni, hiljem muutub see ju jälle vedelaks.

Põrnikas
postitatud 12.11.2013 20:29

Super mõnus, kiire ja lihtne. Lisaks on tore see, et kulub päris palju õunu :) Olen teinud nii selle retsepti järgi, kui ka piimavaba versiooni kookospiima ja kookosrasvaga. Paar supilusikatäit konjakit annavad veel mõnusa lisanüansi.

reti
postitatud 21.11.2013 16:53

Hästi hea magustoit. Sobis suurepäraselt meie isadepäeva maitsestama :)

janely
postitatud 28.10.2015 19:12

Väga maitsev

Gert Üprus-Sõnajalg
postitatud 07.01.2018 12:42

Minu lemmikud!

Taimi Eesmäe
postitatud 13.10.2019 16:00

Ülihead!

Täitmatu
postitatud 21.10.2019 17:36

Söö või lõhki, vot nii hädti maitses mulle ja teen kindlasti jälle

Heleri Hetzy
postitatud 07.11.2020 18:57

Mega hea ja teen ka mandli-iirisekatet rohkem!

Kadri Vilu
postitatud 26.08.2021 22:14

Nii hea, katsun seda igal sügisel vähemalt korra teha...

Pille
postitatud 06.11.2023 17:10

Tegime täna Viimsi seenioride kokandusringis "Hõbekulp" ja sõime vanillijäätisega. Maitsesid imeliselt! Kasutasime minu koduaia antonovkaid, mis küpsesid pehmeks ja õhuliseks.