Pahupidi halvaa-rabarberikook

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

175 g võid

1 dl suhkrut

3 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

0.5 tl soola

1 sl piima

Täidis:

1 l tükeldatud rabarbrit

4 sl kartulitärklist

1.5 dl suhkrut

100 g (vanillimaitselist) halvaad

Peale:

määrimiseks muna

2 sl demerara pruuni suhkrut

Halvaavahukoor:

2 dl 35% rõõska koort

2 tl vanillisuhkrut

50 g (vanillimaitselist) halvaad

Valmistamine

Vahusta või ja suhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa või-suhkruvahule jahusegu ja piim. Suru tainase küpsetuspaberil 26 cm läbimõõduga kettaks ja pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Täidise jaoks sega tükeldatud rabarber, tärklis, suhkur ja
murendatud halvaa omavahel. Vala täidis võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja.
Tõsta tainaketas kaaneks peale ja eemalda küpsetuspaber. Määri tainas pealt lahtiklopitud munaga ja puista üle demerara suhkruga. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Halvaavahukoore jaoks vahusta rõõsk koor, sega juurde vanillsuhkur ja
murendatud halvaa.
Serveeri kooki veidi jahtunult koos halvaavahukoorega.

Retsept on pärit Selveri retseptilehelt (mai 2004). Pildi tegi ZOOZI.
LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 25.05.2010 07:32

Olin seda kunagi ammu teinud,aga nüüd tehes ei tulnud ei tegemine meelde ega ka maitse.Olin varem juurde märkinud ,et on väga rammus.Seekord mulle aga maitses,ainult suhkrut paneks poole vähem.Väga maitsev oli soojana ja külma vahukoore-halvaaseguga.