Toorjuustupall granaatõunaseemnetega

Imekaunis viis toorjuustu serveerimiseks pühadeperioodil.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

150 g pehmet kitsejuustu - nt Der Grüne Altenburgeri mõnusalt kreemjas ja õhuline Kreemjuust Kitsepiimast

150 g maitsestamata toorjuustu

1 sidruni peenelt riivitud koor

1 tl vedelat mett

soola ja musta pipart

2-3 tl peenelt hakitud värsket rosmariini

soovi korral peenelt hakitud või riivitud värsket küüslauku

soovi korral peenelt hakitud tšillit või näpuotsaga tšillihelbeid

Peale:

1-2 granaatõuna seemned

Serveerimiseks:

soolaküpsiseid ehk kreekereid

rukkikorvikesi või muud näkileiba

piparkooke

Valmistamine

Pane toorjuustud kaussi, lisa maitseained ja sega kõik korralikult läbi ühtlaseks kreemiks. Arvesta, et seistes maitsed intensiivistuvad!

Tõsta maitsestatud juustukreem toidukile peale. Tõsta kile otsad kokku ja keera kreem palliks. Hoia juustupalli serveerimiseni külmkapis (vähemalt 30 minutit).

Puhasta granaatõun seemnetest ja kata juustupall üleni seemnetega.

Serveeri kreekerite või piparkookidega.

Nipid ja soovitused:

  • Kui toorjuust tundub liiga pehme ega hoia kuju, lisa 50-100 g riivitud juustu (Parmesani vm kõvemat juustu). 
  • Kitsepiimajuustuks soovitame kasutada Der Grüne Altenburgeri mõnusalt kreemjat ja õhulist Kreemjuustu Kitsepiimast (maaletooja Synnove Eesti).
  • Kui oled suur kitsepiimajuustusõber, võid ka tavalise toorjuustu asemel kasutada pehmet kitsepiimajuustu. 

Loe veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 30.11.2021 15:36

Ah sa raks, see oli ülihea! Kellele meeldib kitsejuust kohe väga-väga, võib ainult kitsejuustust teha.