Sealihast ahjustrooganov majoneesiga

Mõnus jaheda ilma õhtusöök, mis valmib eriti kiiresti siis, kui kasutada valmislõigatud sealiharibasid (nn seastrooganov). 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
15 minutit + 30 minutit ahjus
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g pehmet sealiha (nt valmislõigatud seastrooganovi)

2-3 sibulat

250 g šampinjone või muid seeni

200 g majoneesi

soola ja musta pipart

praadimiseks õli

Valmis roale:

hakitud murulauku

Valmistamine

Lõika sibulad pooleks ja seejärel õhukesteks poolratasteks;  seened lõika õhukesteks viiludeks.

Pruunista liha õlis ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale. Prae sibulaviilud samal pannil kergelt klaasjaks. Kuumuta ka seened pannil kergelt läbi.

Määri ahjuvorm õliga. Pane liha vormi põhja, kata sibularataste ja seeneviiludega ning nirista peale majonees. Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit.

Raputa valmis ahjustrooganovile hakitud murulauku. Lisandiks sobivad keedetud kartulid või kartulipuder.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 03.03.2010 18:28

väga hea oli!

Triin
postitatud 26.01.2009 14:33

Väga lihtne ja keele viis alla. Teen kindlasti uuesti.

Pille @ Nami-Nami
postitatud 28.08.2010 08:33

Igati hea maitsega (kasutasime Saaremaa LK sealiha strooganovi ribasid), seenteks olid ise sisse tehtud seened väheses soolvees.

Hexy
postitatud 22.03.2011 17:54

Päris hea

Marge K @ FB
postitatud 30.11.2012 13:43

mitu korda äraproovitud, maitsev ! :P

Kerly
postitatud 07.12.2012 16:32

Nii, proovin ka täna õhtul seda teha :)

Fre
postitatud 09.12.2012 12:52

Ülihea ja lihtne toit, soovitan!

Triin28
postitatud 10.03.2013 17:14

Väga maitsev ja rammus toit. Meie menüüsse on see roog mitu korda juba sattunud ja ilmselt satub ka edaspidi.

lala
postitatud 30.09.2013 23:42

Kuna seeni polnud käepärast, siis asendasin need topeltkoguse sibulaga (foorumist loetud soovitus) ja tõesti ei uskunud, et nii hea saab! :)

Hexy
postitatud 20.09.2014 09:42

Maitsev!

dea
postitatud 20.04.2015 08:46

Tere kas seened tuleks ka eelnevalt pannilt läbi lasta.aitäh

Pille
postitatud 20.04.2015 13:09

Dea - kui on värsked seened, siis võid pannilt läbi lasta tõesti. Aitäh märkuse eest, ma teen vastava täpsustuse retseptis!