Lihtne kanamaksapasteet konjakiga

Kanamaksapasteet on eriti maitsev siis, kui sinna on veidi konjakit lisatud. Sobib võileivale määrimiseks ning väikeste suupistete tegemiseks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g kanamaksa

100 g võid

1 hakitud sibul

soola ja musta pipart

2-3 sl Martell cognac

3-4 sl kanapuljongit soovi korral

Valmistamine

Kuumuta pannil umbes 25 grammi võid ning lisa peenelt hakitud sibul. Hauta nõrgal tulel umbes 5-10 minutit, kuni sibul pehmeneb. Ära sibulat pruunista!

Lisa tükeldatud kanamaks ja pruunista keskmisel kuumusel ümberringi. Kuumus ei tohi liiga kõrge olla, sest siis muutub maks ümberringi tuimaks, samas on seest veel liiga roosa. (Pasteedi valmistamiseks peaks kanamaks olema veel pehme, ent mitte enam roosa). Lase jahtuda.

Peenesta maksa-sibulasegu kas köögikombainis või aja kaks korda läbi hakkmasina kõige peenema sõela.

Kui valmistad maksapasteeti köögikombainiga, siis lisa pehmed võitükikesed, maitseained ja konjak ja töötle ühtlaseks. Kui segu on liiga kuiv, siis lisa veidi (kana)puljongit.

Kui valmistad maksapasteeti hakkmasinaga, siis lisa peale peenestamist vahustatud või (saad õhulisema pasteedi) ning maitseained. Klopi ühtlaseks.

Nipid ja soovitused:

Martell VSOP Aged in Red Barrels:

1715. aastal asutatud Martelli konjakimaja on vanim suurtest konjakimajadest ning ka neist ainus, kus eau-de-vie destilleeritakse eranditult puhtast ja selgest valgest veinist.

Martell VSOP Aged in Red Barrels nimi toob esile vaadid, kus seda väärt konjakit hoitakse. Aja jooksul omandab tammepuit kergelt punaka tooni ning just sellises küpsusastmes vaadid moodustavad Martell VSOP konjakiga täiusliku koosluse.

Martell VSOP Aged in Red Barrels on vasekarva kuldsete toonidega jook, mille aroomibukett on ümar, värske ja intensiivselt puuviljane. Maitse on täidlane, tunda on samu puuviljaseid noote - mirabelli, virsikut ja aprikoosi. Puuviljaseid maitseid täiendab tammevaatidest pärinev magus vürtsikus.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

ullike
postitatud 15.05.2009 19:37

täiesti hõrk asi! jääb kindlasti püsimenüüsse.

Dee
postitatud 29.05.2010 11:40

ohsamumeie, kui hää oli hommikuse saia peale. :D Ma panen pasteedile alati ka natuke suhkrut juurde.

tiium
postitatud 09.02.2013 15:21

Mina panen pasteedile konjaki asemel hoopis küüslauku. Peale seda, kui sellist pasteeti esimest korda külas olles pakuti ei söö ma seda toitu, kui sees pole küüslauku! Ja muidugi ka suhkrut.

Hexy
postitatud 27.12.2013 15:44

Maitsev pasteet sai küll.

Kaare
postitatud 28.04.2017 19:30

Mulle meeldib kanamaksapasteet väga! Ka see lihtne variant.

Liisa
postitatud 16.12.2019 11:42

Kui kaua pasteet külmkapis säilib?

PiretS
postitatud 22.12.2019 11:37

Panin juurde ka porgandeid sest need annavad pasteedile imeilusa värvi ja pisut magusat.

Liina
postitatud 19.03.2021 15:40

Mina lisan porgandeid sibula asemel ja konjak muidugi on asendamatu!