Soe kitsejuustusalat

Angeelika Kangi versioon prantslaste soojast kitsejuustusalatist.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

erinevat sorti lehtsalatit

200 g koorikuga kitsejuustu (nt Chèvre, Soignon, Riblaire vms)

4 tomatit

4 viilu röstsaia

1 sl oliiviõli

50 g piinia- või seedermänniseemneid

4 tl mett

purustatud musta pipart

Valmistamine

Rebi salatilehed ribadeks ja jaota taldrikule.
Lõika kitsejuust 4 viiluks. Rösti saiaviilud ja lõika juustuviilude järgi ümmargusteks. Viiluta tomatid.
Pintselda saiaviilud õliga, aseta peale tomativiil, kõige peale pane juustuviil ja puista üle piiniaseemnetega.
Grilli 200kraadises ahjus umbes 5 minutit, kuni juust on muutunud kuldpruuniks.
Haki ülejäänud tomatid ja puista salatilehtedele.
Tõsta kõige peale grillitud võileib.
Puista peale järelejäänud piiniaseemned ja maitsesta mee ja musta pipraga.

Retsept on Angeelika Kangi raamatust "Kodukirja parimad palad", pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 10.09.2011 12:27

Soe kitsejuustu salat on meie peres suhteliselt tihti laual. Aga teeme seda natuke teistmoodi (alla Bocca). Me ei pane saia ja juustu vahele tomatit. Ja ei hakka ka panema, sest see rikub kogu saia krõbeduse ära :( Oleme sarnaselt kitsejuustu pannud ka oma küpsetatud leiva peale ja ka see on väga hea!