Lihtne õunakook

See Salme Masso retseptil põhinev plaadikook on üks Nami-Nami Pille igapäevasemaid õunakooke. Lihtne teha, odav ja alati maitsev.

Sama kooki võib teha ka rabarbriga, aga siis suurenda veidi suhkrukogust.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

240 g nisujahu (4 dl)

125 g suhkrut (1.5 dl)

2 tl vanillisuhkrut soovi korral

1.5 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

100 g võid

2 suurt muna

2 dl hapupiima või keefirit

500 g õuna

Valmistamine

Pese õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad väikesteks kuubikuteks (kui kasutad poeõunu, siis võid need esmalt koorida). Sega kuivained omavahel.

Sulata või, pane tainakaussi. Lisa vähehaaval hapupiim, siis klopi juurde munad. Lisa kuivained ja õunakuubikud.

Pane tainas ühtlase kihina võitatud 25x32 cm koogivormi (plaadikoogi jaoks tee tainast topeltkogus), puista peale demerara suhkrut ja soovi korral ka nt kaneeli.

Küpseta 200kraadises ahjus helekollaseks (umbes 40-45 minutit). Veidi jahtunud koogile puista soovi korral tuhksuhkrut.

Teised kiidavad:

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 27.08.2008 17:37

Mina tegin 26 cm läbimõõduga vormis. Ja õuntega. Mõned ploomid panin ka sisse. Lisaks panin kaneeli ja purustatud mooniseemneid pisut. Peale mandlilaaste ja fariinisuhkrut. Ahjus oli 40 minutit ja sai paras.

Liis
postitatud 03.10.2008 15:58

Väga maitsev ja uskumatult lihtne! Mulle meeldib just see, et pole kaneeli ega muid maitseaineid, vaid puhas õunamaitse. Aga küpsetusaega pikendasin minagi oma 45-50 minutini.

Tullia
postitatud 11.10.2008 23:41

Mõnus ja lihtne kook. Peale panin pisut fariinisuhkrut.

Katrin
postitatud 23.05.2009 21:04

lihtsalt super kook, keele viib alla... mina asendasin hapupiima jogurtiga, sest esimest lihtsalt polnud... rabarbereid panin rohkem kui retseptis kirjas, muidugi siis veidi ka suhkrut ja lasin suhkrul 10 minutit rabarbrist mahla välja tõmmata.

Birx
postitatud 18.08.2009 22:17

Nii mõnus ja lihtne kook!

Piret
postitatud 01.10.2009 10:42

Kas ma küpsetasin liiga vähe või ongi see kook suht nätske?

Pille
posted on 03.09.2015 18:10

Nätske pole nüüd vist õige sõna, aga kuna see on hapupiimaga kook, kus lisaks veel üsna palju õunu, siis on see tavalisest biskviitkoogist palju mahlasem. (vastatud algselt 1.10.2009)

s
postitatud 27.12.2009 11:22

minu kõige lollikindlam ja kindlasti ka lemmikum õunakook!

Liiseli
postitatud 04.05.2010 16:29

Tegin rabarbriga - panin 300 g rabarbrit ja 2 dl suhkrut, tuli paras. Ja maitsev!

Diana
postitatud 07.11.2010 11:24

Ma lisasin piima (sest midagi muud siin Hispaanias ju ei leidu) ja tuli väga maitsev. Istun ja pugin :)

Martiina
postitatud 23.08.2011 13:59

Tõesti lihtne ja hea õunakook. Tegin olude sunnil piimaga, õnnestus ikka hästi. :)

Pille
posted on 10.08.2016 08:38

Martiina blogipostitus: http://aniitram.blogspot.com.ee/2011/08/monusalt-lihtne-ounakook.html

berit
postitatud 25.08.2011 09:29

väga hea kook, mul ei olnud hapupiima ega keefiri , asendasin selle hapukoore ja maitsestamata jogurtiga, oli ikkagi super hea :)

Kriss
postitatud 07.05.2012 11:15

Olen seda koogikest teinud nüüdseks kolm korda. Suhkru olen asendanud steviaga ja tulemus ikkagi suurepärane. Väga mõnus. Võrreldes pildi peal olevaga tundub tekstuur teine. Kook on kohevam. Mingil põhjusel läheb minu koogikesel ka ahjus kauem aega, suisa üle tunni. Tore retsept, äitähh!

Liis
postitatud 26.08.2012 22:48

Tegin kooki täistera speltanisujahu ning toorroosuhkruga. Tuli väga maitsev!

Livia @ Perekool
postitatud 28.08.2012 09:55

mina olen sellist kooki teinud, kuid tavaliselt sulatatud või ja keefiri hapukoorega asendanud. väga-väga lihtne kook, ainult kokkusegamise vaev ja väga maitsev ka.

Katize
postitatud 28.08.2012 12:01

Väga lihtne teha, maitseb suurepäraselt, ka paar päeva hiljem. Kindlasti läheb kordamisele!

Dee
postitatud 21.11.2012 11:07

Üle ootuste maitev kook. Hapupiima ega keefirit mul polnud, asendasin kreeka jogurtiga. Dememrarat samuti pomud, loosi läks tavaline valge suhkur. Küpsetuspuöbrit läks hajameelsuse tõttu 2 lusikatäit, aga see ei avaldanud kogi maitsele mingit halvemat mõju Peale raputasin lisaks kaneelile ka sutsuke kardemoni. Tõeliselt maitsev kook, teem kindlasti veel. Rändas hoobilt mu lemmikretsetptide kausta. :)

k.
postitatud 04.02.2013 21:13

Tegin ka just. Keefiri asemel kasutasin maitestamata jogurtit ja panin rohkem kui siin öeldud, kuna muidu ei tulnud sellest õige tainas, vaid kuiv käkk. Aga nüüd ahjust väljas ja niiiiiiii maitsev!!!!!

Kristi
postitatud 28.12.2013 21:23

Lihtsuses peitub võlu- Tavalise nisujahu asemel soovitan proovida ka mitmeviljajahusega. Mõnus karune!!!

maris
postitatud 15.09.2014 20:51

ei tea, jäi selline nätske, munamaitse käib ka üle.

Hexy
postitatud 12.10.2014 19:44

Täitsa maitsev!

Sander
postitatud 26.10.2014 21:49

Ma asendasin pool jahu odrajahuga ja hapupiima hapukoorega. Siis munad kaalikatega ja suhkru kreekapähklitega. Ja panin porgandijahu ja sojapiima ka. Jäi nätske ja natuke imelik. Rohkem seda retsepti ei kasuta.

Pille
postitatud 14.11.2014 18:25

Sander, naljahammas :)

pirnipea
postitatud 25.06.2015 12:38

No mina ei tea kuidas teie, aga selise koguse jahu peale mina panen 0,5 liitrit keefiri. Muidu jäb tainas liiga paks ju...?

Ly Toivonen
postitatud 28.08.2015 21:18

Ongi väga hea! Juba proovisin ka küpsetada!

Ljudmilla
postitatud 01.09.2015 20:09

See oli hea lihtne teha. Maitses ka hästi! Yle pika aja õnnestunud õunakook

Silva Paimets
postitatud 03.09.2015 18:09

Tassikese kohvi kõrvale imehea. Lisasin 500g hapukoort ja 100g keefirit.

KK
postitatud 16.09.2015 20:27

Väga maitsev, mahlane ja kodune. Kindlasti läheb kordamisele. Ahjus oli 45 mis ja kõik väga paras. Panin peale natuke kaneeli ka :)

Eneken Orupõld
postitatud 17.09.2015 20:46

viimaste nädalate hitt-küpsetis meie peres :)

Jaanika Tiits
postitatud 17.09.2015 20:47

mul 4 korda järjest tehtud, lihtne ja hea

Triinutraanu
postitatud 01.10.2015 19:15

Lihtsalt nii hea! Ma panin segamini tatra-, täistera- ja tavalist nisujahu ja õuntele lisaks pohli :)

Astrid
postitatud 06.10.2015 03:31

Ja mis mõttega toiduaineid-aega raisata,kui saab ka lihtsama retsepti ja vähema küpsetusajaga ülihea õunakoogi? 200g jahu 200g suhkrut 200g jogurtit,hapukoort,kefiiri 2 muna 1 tl.söögisoodat 30g vaniljesuhkrut 3-5 õuna(viilutada) pealepuistamiseks suhkru-kaneeli segu 200 kraadises kuumuses 20 minutit ja plaadikook( 25x35)on valmis!

Amalthea
postitatud 07.10.2015 10:24

Mina teen seda kooki kaerajahuga! Ülimaitsev :)

Kaia
postitatud 07.10.2015 11:18

See on tõesti väga hea kook ja lihtne valmistada. Mulle meeldib, et palju õunu saab ära kasutada. Teen ümmarguses koogivormis ja tuleb paksem kui pildil näha. Lisan rosinaid, purustatud pähkleid või mandleid ( laaste), vaniljet, kaneeli nats, kookose pulbrit ja saab vääääga hea koogi :)

Liis
postitatud 09.10.2015 08:40

Tegin täpselt retsepti järgi, topeltkoguse, suure plaadi täie.... ja maailma parima koogi!!! Maitses kõigile! Ülilihtne ikka!

Ets
postitatud 09.10.2015 17:54

Superhea... Viis lapsepõlve tagasi...

Ultrabeib
postitatud 15.10.2015 20:26

Mina ei teinud koogivormis, ega ka 26 cm vormis. Ei teinud üldse. Väga hea oli, sain puhata. Soovitan teistelegi..

Terje
postitatud 08.11.2015 13:53

Kes armastavad , et taigen läbi küpseks, siis neile ei soovita. Pealt ja alt küpses ilusti, aga keskelt jääb vedel. Ei meeldinud.

Kägu
postitatud 20.12.2015 10:57

Esimest korda proovisin ja lemmikuks see kohe kindlasti ei saa, aga korra võis vahelduseks teha.

Proovisin...
posted on 20.12.2015 16:07

...ei midagi erilist,sest jäi jah kuidagi munase maitsega ja see juba rikub maitse:-( Millest see,vöi peabki nii olema?

Kaare
postitatud 11.08.2016 16:50

Tegin täpselt retsepti järgi, isegi vorm oli sama suur.

Tainas tuli tõesti pigem paks, aga kõik ained segunesid kenasti.

Kuna kook sisaldab palju õuna, võib esialgu jääda mulje, et see on seest toores või vedel. Tegelikult on lihtsalt väga mahlane õunakook!

Munamaitset mina küll ei täheldanud, aga võib-olla ka sellepärast, et puistasin peale nii kaneeli kui demerara suhkrut. Sellest tekkis mõnus õhuke krõbe pealispind. Hea kook, lihtne teha.

no ei
postitatud 27.08.2016 22:05

jäi nätske, kuigi mulle meeldib nätske oli see minu jaoks liig, isegi toppisin korra uuesi ahju. Aga ei midagi paranenud, kindlasti seda enam ei proovi.

nayoko
postitatud 13.09.2016 18:09

Maitsev ja tõepoolest lihtne kook. Soovitan!

Kai
postitatud 01.10.2016 19:26

Mina midagi segama kausis ei hakanud. Kasutasin keraamilist vormi mille põhja puistasin õunakuubikud (segatud vähese suhkru ja kaneeliga) ja peale kallasin taignasegu. 45 min 200 kraadi juures pöördõhuga režiimil.
Väga lihtne ja maitsev! Sõime vanillikastmega soojalt.

Kristina
postitatud 23.11.2016 18:30

Tegin ümmarguses vormis, keefiri asendasin hapukoorega ja tuli ka väga maitsev, küpsetasin u 30 min, rohkem polnud vaja, kindlasti teen veel seda head kooki.

RANDO
postitatud 03.12.2016 20:18

IT,S WERY EASY AND FUN !

Maris
postitatud 02.06.2017 19:14

Lõpphea kook tuli minulgi. Leidsin selle retsepti kuna soovisin ära tarbida hapupiima umbes 1L. Tegin retsepti koguste järgi kõik kuid piima jäi ikka üle seega tegin ülejäänust piimast kohupiima ja lisasin selle ka koogile. Väga lihtne protsess ja kiiresti sai valmis. Kook tuli isuäratava välimusega ja maitsev. Aitäh

Signe
postitatud 08.10.2017 20:29

Esimest korda katsetasin ja kindlasti läheb kordamisele. Väga maitsev! Ja lihtne valmistada.

Pirje
postitatud 13.10.2017 15:35

Tegin plaadikoogi. Asendasin u pool nisujahu kogust kaerajahuga, kuna nisujahu polnud piisavas koguses. Ja keefiri asemel hapukoor, sest ka keefir puudus. :D

Aga sellegipoolest väga maitsev ja lihtne teha. Ahjus oli 30 minutit. Rohkema ajaga oleks liiga palju saanud. Üldiselt oma ahjus peangi alati u 10 minuti võrra aega lühemaks muutma.

Galina
postitatud 14.10.2017 16:04

Väga,väga hea kook,kypsetan seda sel sygisel juba kolmandat korda ja alati önnestub, köigile maitseb.Aithh!!

Aveli
postitatud 14.10.2017 17:47

Teen seda kooki juba oma 10.a olen pannud ka keefiri asemel jogurtit, toimib sama hästi

Anu Janes
postitatud 18.10.2017 22:06

Ülimaisev

Sigrid
postitatud 22.10.2017 22:28

Väga lihtne ja maitsev! Laps sai valmistamisega üksi hakkama ning õnnestus suurepäraselt, sõime kolmekesi kolmveerand kooki ühe hingetõmbega. Kasutasime luksuslikku maalt toodud piimast hapupiima.:)