Kohevad tatrapliinid juustu-küüslaugumäärdega

Põhjaka mõisa kokk Ott Tomik soovitab valmistada värske rohelise sibula ja ürtidega juustusalat, mille kaaslaseks sobivad kohevad ja tervislikud tatrapliinid. Juustusalati valmistamiseks sobib kasutamiseks koorene ja maitseküllane Epiima Hollandi juust.

NIPP! Ümmarguste ja kohevate tatrapliinide valmistamiseks on soovitatav kasutada pisikest kõrgema servaga panni, sest siis ei vaju kohev taigen laiali ning pliinid saavad paksud ja mahlased.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tatrapliinid:

100 g tatrajahu

100 g nisujahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

1 tl suhkrut

0,5 tl kuivpärmi

0,5 tl soola

1 muna

30 g Epiim 82% võid

150 g piima

100 g hapupiima või keefirit

Juustu-küüslaugumääre:

250 g Epiima Hollandi juustu

3 küüslauguküünt

3 sl majoneesi

hakitud sibulapealseid

hakitud värsket petersell

suhkrut ja musta pipart

Valmistamine

Pliinide tegemiseks sega kausis kokku kuivained – tatrajahu, nisujahu, kuivpärm, küpsetuspulber, sool ja suhkur. Teises kausis klopi lahti üks muna ning lisa sellele sulavõi, piim ja hapupiim. Vala segu kuivainetega ühte kaussi ja vispelda tainas korralikult läbi. Tõsta tainas koos kausiga sooja kohta umbes 1,5 tunniks kerkima.

Juustu-küüslaugumäärde jaoks riivi juust jämeda riiviga ja haki küüslauk väikesteks tükkideks. Haki roheline sibul ja petersell. Sega koostisosad, lisa majonees ning maitsesta musta pipra ja näpuotsatäie suhkruga.

Kui tainas on kenasti kerkinud, siis prae pliinid mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Serveeri pliine koos juustu-küüslaugumäärde ja marineeritud kurgi või kõrvitsaga (fotol).

Foto: Lauri Laan

LISA KOMMENTAAR

Triinpvr
postitatud 03.06.2017 18:05

Kas küpsetuspulbri söön nii sama ära? :D