Küüslauguoad

Rohelised oad küüslauguga, pannil praetud. Sobib nii roheliste kui ka kollaste valmistamiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

400-500 g (külmutatud) rohelisi või kollaseid aedoakaunu

praadimiseks oliiviõli või võid

4 suurt küüslauguküünt

maitse järgi soola

Valmistamine

Kui kasutad värskeid ube, siis puhasta need esmalt ja keeda soolaga maitsestatud vees al dente. Nõruta ja värskenda külma vee all. Lõika oad seejärel soovi korral pooleks. Külmutatud ube pole sulatada vaja. 

Võta suur praepann, aseta mõõdukalt kuumale tulele. Kui pann on kuum, siis lisa oakaunad ja tubli sorts oliiviõli või võid. Kui kasutad külmutatud ube, siis lisa need pannile ja kuumuta mõõdukal kuumusel, aeg-ajalt segades, kuni oad on üles sulanud. 

Samal ajal koori küüslauguküüned ja lõika viiludeks. Kui ubadest eraldunud vedelik on aurustunud, siis lisa pannile küüslauk. Alanda kuumust ning prae veel umbes 5 minutit, kuni oad on krõbedad ja küüslauk kenasti kuldne. 

PS Kui Sa jälgid nn Paleo-dieeti, siis nt Paleo Living Magazine kiidab roheliste ubade söömise igati heaks: Are green beans Paleo?, sama teevad mitmed USA Paleo-gurud. 

LISA KOMMENTAAR

Reet S.
postitatud 01.02.2014 16:18

Ülimaitsvad!

Tiina
postitatud 02.02.2014 22:12

Hääd oad.

Krista
postitatud 09.02.2014 21:29

need oad koos parmesaniga on ka super variant.

Laura S @ FB
postitatud 12.02.2014 17:43

Väga head, järgmine kord panen küüslauku rohkem veel! :)

Triin28
postitatud 15.02.2014 12:55

Väga maitsev toit aga lisan kindlasti rohkem küüslauku järgmisel korral.

miu
postitatud 22.02.2014 21:01

Uba ei ole ju paleo..!

Pille
posted on 01.09.2015 09:46

Miu, ma lisasin sellekohase täpsustuse retsepti lõppu!

Tullia
postitatud 01.09.2015 14:43

Mõnusad krõmpsud oad. (Postitatud 06.08.2008)

tiux
postitatud 01.09.2015 14:44

Lemmikud:) (postitatud 07.02.2009)

Hexy
postitatud 01.09.2015 14:44

Head olid!!!! (Postitatud 03.09.2011)