Küüslauguoad

Rohelised oad küüslauguga, pannil praetud. Sobib sügavkülmutatud ja eelnevalt keedetud aedubade valmistamiseks. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g (külmutatud) rohelisi aedoakaunu

oliiviõli

4 suurt küüslauguküünt

maitse järgi soola

Valmistamine

Võta suur praepann, aseta mõõdukalt kuumale tulele. Kui pann on kuum, siis lisa külmunud oakaunad ja tubli sorts oliiviõli. Kuumuta ube mõõdukal kuumusel, aeg-ajalt segades, kuni oad on üles sulanud. 

Samal ajal koori küüslauguküüned ja lõika viiludeks. Kui ubadest eraldunud vedelik on aurustunud, siis lisa pannile küüslauk. Alanda kuumust ning prae veel umbes 5 minutit, kuni oad on krõbedad ja küüslauk kenasti kuldne. 

Retsept on Jamie Oliveri kokasaatest "Save with Jamie". Jamie serveeris neid koos ahjukartulite, veisesteigi ja seenekastmega. 

PS Kui Sul on värsked oad, siis proovi seda retsepti: küüslauguoad

PS Kui Sa jälgid nn Paleo-dieeti, siis nt Paleo Living Magazine kiidab roheliste ubade söömise igati heaks: Are green beans Paleo?, sama teevad mitmed USA Paleo-gurud. 

LISA KOMMENTAAR

Reet S.
postitatud 01.02.2014 16:18

Ülimaitsvad!

Tiina
postitatud 02.02.2014 22:12

Hääd oad.

Krista
postitatud 09.02.2014 21:29

need oad koos parmesaniga on ka super variant.

Laura S @ FB
postitatud 12.02.2014 17:43

Väga head, järgmine kord panen küüslauku rohkem veel! :)

Triin28
postitatud 15.02.2014 12:55

Väga maitsev toit aga lisan kindlasti rohkem küüslauku järgmisel korral.

miu
postitatud 22.02.2014 21:01

Uba ei ole ju paleo..!

Pille
postitatud 23.02.2014 09:09

Miu, ma lisasin sellekohase täpsustuse retsepti lõppu!