Talvine ahjulõhe köögiviljadega

Tavalise seaprae asemel võib mõnikord pakkuda hoopis talviste köögiviljadega küpsetatud punast kala - pidulik, lihtne ja maitsev. Mädarõika ja ürtidega maitsestatud toorjuust, mis on kala sisse ja peale peidetud, teeb roa veelgi toitvamaks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

või õli vormi määrimiseks võid

500 g kartulit

500 g porgandit ja

pastinaaki ja

kaalikat

3-4 dl köögiviljapuljongit

600 g forelli- või lõhefileed

150 g toorjuustu

2 sl riivitud mädarõigast

hakitud värsket tilli ja

peterselli

veidi sidrunimahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 kraadini.
Koori köögiviljad, lõika peenikesteks kangideks. Määri suurem ahjuvorm õli või võiga. Pane köögiviljad vormi, maitsesta soola-pipraga ning vala peale kuum puljong. Küpseta umbes 20-25 minutit.
Lõika kalafilee neljaks ühesuuruseks tükiks, siis tee iga fileetüki sisse sisselõige. Sega täidise jaoks toorjuust, mädarõigas ja ürdid, maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Jaota täidis kalafileede sisselõigetesse.
Võta ahjuvorm välja, aseta täidetud kalafileed köögiviljadele. Küpseta veel umbes 15 minutit, olenevalt kalafileede paksusest.

Serveerimisel puista peale veel maitserohelist.

Foto tegi Andres Teiss. Nami-Nami retsept ilmus ka 2011. a. Selveri Jõululehes.

LISA KOMMENTAAR

Leoola
postitatud 19.01.2012 15:44

Tegin eile seda valge kalaga, väga hea tuli :)

Evi Vinkelberg
postitatud 11.12.2016 08:54

Tore retsept!

Hille Tiik
postitatud 07.03.2022 10:03

Väga kena kindlast nämma head isu!