Arooniasiirup

Sügisel tasub head morsimaterjali valmistada. Kirsi- või mustasõstralehtede lisamine annab siirupile vastavalt kerge kirsi- või mustasõstrameki.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

1 kg arooniaid

4-5 peotäit mustasõstralehti või kirsilehti

keeva vett

10-15 g sidrunhapet

500 g suhkrut

Valmistamine

Loputa arooniakobarad kergelt ning pane vaheldumisi kirsilehtede või mustasõstralehtedega suuremasse nõusse. Kalla peale keev vesi, nii et marjad oleksid kaetud, ning jäta 1-2 päevaks jahedasse seisma.

Kurna leotusvedelik keedunõusse. Lisa 1 liitri vedeliku kohta 10-15 g sidrunhapet ja 500 g suhkrut. 

Kuumuta keemiseni ning keeda tasasel tulel vahtu eemaldades, kui enam vahtu ei tule. Siis keeda veel 3-4 minutit ja pane kuum siirup pestud pudelitesse. Sulge steriliseeritud kaane või korgiga.

Loe veel:

Foto tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Annijuhiseid aitas timmida meie toimetaja Ilse Metsamaa

LISA KOMMENTAAR

eda
postitatud 17.09.2004 09:48

Arooniad võib panna ka kobaratega keeva vette likku,kergem ja vähem mädimist.

Lilly
postitatud 10.09.2009 10:40

Olen teinud siirupit pressitud arooniatest ja aurutatud arooniatest, sidrunihapet lisan maitse järgi. Maitseb küll! Lõbusat katsetamist!

Köögikatake
postitatud 18.09.2010 13:24

Väga mõnus, tegin väiksed mugandused, polnud niipalju sidrunhapet kodus aga tulemus oli ikkagi super.

kristel
postitatud 18.09.2014 11:00

Mina panen sama koguse vee kohta poole vähem marju ja sidrunhapet, kirsilehtedega on väga super! Samuti 24 tunniks ligunema väikse vajutuse alla. Suhkrut minu meelest kyll nii palju vaja pole, aga maitse asi.

REA
postitatud 25.08.2021 21:56

Kui paned vähem sidrunhapet ongi vähem suhkrut vaja. Need tasakaalustavad teineteist.

Sille Kadakas
postitatud 24.08.2016 22:32

Minule eelmisel aastal soovitati teha samade marjadega kaks satsi mahla. Uued kirsilehed ja uus vesi ja tuleb samuti väga hea. Uskumatu, aga toimis.:)

Lea Toom
postitatud 24.08.2016 22:47

Olen teinud ka sama meetodi järgi, aga samas teinud ka aurutajaga..... arooniad ja kirsilehed vaheldumisi aurutajasse ja siis pärast suhkur ja sidrunihape ja kuumutada keemiseni.

aealeri Noorem
postitatud 05.09.2016 14:47

Kindlasti maitsev aga ei saa teha ei ole kirsilehti.

Kerli
postitatud 18.08.2018 19:55

Saab teha ka ilma kirsi- või mustsõstralehtedeta, need annavad lihsalt nö lisameki juurde.

Ester
postitatud 19.09.2018 08:28

Mina lisan piparmündilehti. Super.

Tiia
postitatud 31.08.2020 22:26

Olen teinud ka vaarika lehtedega ja ka väga hea.

Heli
postitatud 28.08.2022 12:23

Tegin piparmündiga ja väga mõnus maitse juures. Super siirup.