Lõhe carpaccio avokaadoga

Värskest lõhe- või forellifileest valmistatud hõrk ja kaunis eelroog, idee pärit Mari-Liisi toidublogist.

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g hästi värsket lõhe- või forellifileed

2 väiksemat küpset avokaadot

peotäis rukolat e. põld-võõrkapsast

4 sl hästi kvaliteetset külmpressitud oliiviõli

Salatikaste:

2 sl laimimahla

purustatud musta pipart

näpuotsaga tšillihelbeid

meresoolahelbeid

Valmistamine

Lõika kalafileelt rasvane kõhuäär, eemalda pintsettidega luud. Lõika kalafilee terava (fileerimis)noaga kerge nurga all hästi õhukesteks viiludeks. Laota vaagnale või taldrikutele. 

Lõika avokaado pooleks, eemalda seeme. Lõika viljaliha noaga viiludeks, siis uurista suure lusikaga koore seest välja. Säti avokaadofileed kalafileede peale ja vahele. 

Puista siia-sinna rukolalehed. 

Nirista salatile oliiviõli ja laimimahla, siis maitsesta soolahelveste, pipra ning tšillihelvestega. 

Lase 15 minutit maitsestuda.

Loe veel:

Algretsept: Mari-Liis Iloveri toidublogi "Siit nurgast ja sealt nurgast", märts 2013 (jätsime välja suhkru ja lisasime näpuotsaga tšillihelbeid)

LISA KOMMENTAAR

Tiina Jokst
postitatud 26.11.2015 18:30

See on üks minu lemmikuid!

Ilse
postitatud 26.11.2015 18:42

See on superhea ! Meie lemmik :)

Silja Laht
postitatud 26.11.2015 20:51

Nii ilusad värvid!

Alar Prosin
postitatud 26.11.2015 20:55

Forell on parem - kodumaine!