Rohelised oad ürtide ja küüslaugu-jogurtikastmega

ehk mtsvane lobios borani Gruusia köögist. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

450 g rohelisi aedube

1 hakitud sibul

4 sl võid

0.25 tl jahvatatud kaneeli

näpuotsaga jahvatatud nelki

purustatud musta pipart

hakitud värsket maitserohelist - sh

basiilikut

estragoni

koriandrit

peterselli

tilli

aed-piparrohtu

Kaunistamiseks:

1 sl hakitud värsket münti

Jogurtikaste:

250 g maitsestamata jogurtit (nt 5%)

1 purustatud väike küüslauguküüs

0.5 tl soola

Valmistamine

Kui kasutad värskeid aedube, siis trimmi need esmalt, lõika 2-3 jupiks ja keeda soolaga maitsestatud vees al dente. Külmutatud aedoad on juba keedetud ja tükeldatud ning tuleks lihtsalt üles sulatada ja nõrutada.

Koori ja haki sibul. Kuumuta suurel pannil või, lisa sibul ja prae tasasel tulel pehmeks. 

Lisa oad, seejärel kaneel, nelk, pipar. Kuumuta keskmisel tulel aeg-ajalt segades, kuni oad on väga pehmed.

Samal ajal valmista jogurtikaste. Selleks tambi uhmris küüslauguküüs soolaga pastaks või riivi lihtsalt peene riiviga ja sega koos soolaga jogurti hulka.

Nüüd lisa värsked hakitud ürdid ubade hulka, kuumuta veel minut aega.

Tõsta oad serveerimiskaussi, kalla peale jogurtikaste ja kaunista värske mündiga. 

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 22.07.2013 20:10

Väga maitsev, kasutasin küll olude sunnil teisi maitseaineid, aga see-eest suurel hulgal ürte, mis tegi roa vastupandamatuks. Maitses nii soojalt kui ka jahtunult.

Tiina
postitatud 13.08.2014 17:23

Ma olen lihtsa jogurtikastme asemel peale pannud tzatzikit (nii tavalist kurgiga kui ka peediga). Kaste tuleb kindlasti juurde teha, just ubade ja küüslaugu-jogurtikastme kooslus annab selle õige tulemuse.