Küprukad

Need väikesed küpsetised on midagi küpsise ja piruka vahepealset - sealt ka nimi (küprukas=küpsis+pirukas).

Kogus
32 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

250 g pannkoogijahu (u 4 dl)

200 g võid

200 g teralisemat kohupiima

250 g juustu

Valmistamine

Lõika juustust 32 väikest kangi, pikkusega 1-1,5 cm.

Hõõru jahu, kohupiim ja või ühtlaseks tainaks ja pane tunniks külmikusse tahenema. Jaota tainas kaheks. Rulli ümmarguseks ja lõika iga osa 16 sektoriks. 

Iga sektori laiemale otsale aseta juustukang. Keera rulli, näpista otsad hoolega kinni, et juust välja ei voolaks. Aseta väikesed pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda pealt lahtiklopitud munaga.

Küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks, kuni juust on küpruka sees sulanud.

Retsept on mugandatud noorteajalehe "Säde" rubriigist "Kati köök" (1980ndad). Retsept ilmus ka ajakirja Pere & Kodu 2015. a. mainumbris. Pildi tegi Veronika Roosimaa.

LISA KOMMENTAAR

Kats
postitatud 19.08.2009 01:59

Proovisin ka. Väga head tulid. Juustu asemel panin osadesse merevaiguga määritud viineri kuubikuid ning mõned magusad tegin ka - sinna sisse keerasin meega määritud õunatükid, millele raputasin kaneeli peale. Soovitan kindlasti proovida! Seda enam, et retsept on niivõrd lihtne ning sinna võib põhimõtteliselt kõike sisse keerata.

Marink
postitatud 29.10.2009 12:54

Väga mõnusad tulid! Juust kippus mõnel küpsemise käigus natukene välja tulema, kuid hoolimata sellest nägid nad kenas välja ning olid väga maitsvad. Retsept läheb kindlasti kordamisele!

Marge
postitatud 23.11.2010 12:25

Väääga head, sisse saab peale juustu panna mida iganes, sinki, õunu jne...

Saima
postitatud 24.06.2016 15:39

Väga mõnusad,saab kasutada igasugust täidist ja kaks ampsu.

Kadi Ru
postitatud 25.06.2016 18:26

Päris head olid!