Lõika juustust 32 väikest kangi, pikkusega 1-1,5 cm.
Hõõru jahu, kohupiim ja või ühtlaseks tainaks ja pane tunniks külmikusse tahenema. Jaota tainas kaheks. Rulli ümmarguseks ja lõika iga osa 16 sektoriks.
Iga sektori laiemale otsale aseta juustukang. Keera rulli, näpista otsad hoolega kinni, et juust välja ei voolaks. Aseta väikesed pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda pealt lahtiklopitud munaga.
Küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks, kuni juust on küpruka sees sulanud.
Retsept on mugandatud noorteajalehe "Säde" rubriigist "Kati köök" (1980ndad). Retsept ilmus ka ajakirja Pere & Kodu 2015. a. mainumbris. Pildi tegi Veronika Roosimaa.
Proovisin ka. Väga head tulid. Juustu asemel panin osadesse merevaiguga määritud viineri kuubikuid ning mõned magusad tegin ka - sinna sisse keerasin meega määritud õunatükid, millele raputasin kaneeli peale. Soovitan kindlasti proovida! Seda enam, et retsept on niivõrd lihtne ning sinna võib põhimõtteliselt kõike sisse keerata.
Väga mõnusad tulid! Juust kippus mõnel küpsemise käigus natukene välja tulema, kuid hoolimata sellest nägid nad kenas välja ning olid väga maitsvad. Retsept läheb kindlasti kordamisele!
Väääga head, sisse saab peale juustu panna mida iganes, sinki, õunu jne...
Väga mõnusad,saab kasutada igasugust täidist ja kaks ampsu.
Päris head olid!
Küprukad
Need väikesed küpsetised on midagi küpsise ja piruka vahepealset - sealt ka nimi (küprukas=küpsis+pirukas).