Safkaa avokaadopasta

Soomlaste Hanna & Alexander Gullichseni kokaraamatust "Safkaa - parempaa arkiruokaa" (Otava, 2012) pärit retsept on Soomes ääretult kuulsaks saanud. Põhjusega, sest tegemist on väga maitsva roaga!

Roog õnnestub vaid ideaalselt küpsete avokaadodega. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g spagette või tagliatelle või linguine makarone

1 küüslauguküüs

0.5 punast tšillikauna

1 laimi mahl ja riivitud koor

2 küpset avokaadot

korralik sorts kvaliteetset oliiviõli

punt värsket basiilikut

punt värsket siledalehist peterselli või peotäis värsket koriandrit

30 g riivitud Pecorino juustu (u 1 dl)

30 g riivitud Parmesani juustu (u 1 dl)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta suures potis vesi keemiseni, lisa soola. Pane spagetid vm makaronid keema ning keeda vastavalt pakendi juhistele al dente. Ära üle keeda!

Samal ajal haki küüslauguküüned ning tšilli peeneks, pane serveerimiskaussi. Pigista juurde laimimahl. Maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega juurde oliiviõli, kuubikuteks lõigatud avokaado ning basiilik/petersell. Lisa osa riivitud juustust. 

Nõruta spagetid (pane 1 dl keeduvett kõrvale), siis lisa avokaadosegule. Sega juurde veidi keeduvett, et kaste paremini seguneks. Lisa ülejäänud riivitud juust ja serveeri kohe. 

Soomekeelne algretsept.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 07.02.2013 15:02

Ma olen seda rooga nüüd nädala jooksul kaks korda teinud ja mulle meeldib väga. Nagu sissejuhatuses öeldud, vaja on imemaitsvaid ja õiges küpsusastmes avokaadosid. Küüslauguküüsi olen pannud täiskoguse kohta kaks (korralikud suured küüned) ja laimimahlagi tsipa rohkem. Värske tšilli asemel olen lisanud ca pool teelusikatäit Aleppo tšillihelbeid. Korra proovisin parmesani ja pecorinoga, korra olude sunnil fetajuustuga - mõlemal juhul oli imemaitsev.

Tullia
postitatud 13.02.2013 22:19

Mulle maitses väga, mees nokkis avokaado välja, üks laps sõi, teine keeldus :-)

misst
postitatud 15.02.2013 18:19

Mõnus kooslus ning samas väga kiire ja kerge valmistada, eriti kui avokaado varem koju valmis osta ning kuivatatud tšillit kasutada. Laimimahl ja küüslauk lisavad väga palju maitsele!

Annika
postitatud 20.02.2013 22:38

Väga maitserohke vegetaarroog (meie pere lihasööjad keegi lihast puudust ei tundnud)! Eks täpne maitse tasakaalu timmimine söltub maitsetaimede maitsekusest/suurusest ja enda maitse-eelistusest, mul sai veidi liiga laimine, aga oli ka suur laim. Igatahes uus lemmik.

karnivoor
postitatud 01.08.2013 21:10

Mulle see quacamole rekonstruktsioon spagettidega ei meeldinud kahjuks.50+4

Kärt
postitatud 02.10.2013 16:39

Päris hea, segasin veel juurde murulauguga toorjuustu

luisap
postitatud 24.05.2014 16:13

meeldis, mõnus suvine lõuna

safkaa2
postitatud 20.06.2014 13:50

see pon nii imehea, kõik mu sõbrad armastavad avokaadot tänu sellele :)

Tiina
postitatud 24.08.2014 13:01

Liigitaksin selle roa kategooriasse huvitav :) Täitsa maitsev oli, kuigi väheke võõras, eriti just laimimaitse. Aga teist korda ilmselt ei tee.

JanikaH
postitatud 06.02.2015 12:35

Täitsa mõnus ja omapärane maitse :)

Mewsie
postitatud 20.02.2015 11:49

Ühel korral jätsin tšillikauna ära, teisel korral lisasin natuke juurde. Roog iseensest on väga huvitav ja avokaadode küpsusajal vägagi tehtav, kuid mulle tundus liiga maitsetu ja igava väljanägemisega.