Mannavaht arooniate ja õuntega

Sügisene kodumaine magustoit. Fotol olev roosamanna valmis tavalise nisumannaga, soovi korral kasuta speltamannat või täisteramannat.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
40 minutit + jahtumine
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l vett

5 dl puhastatud arooniamarju ja

tükeldatud õunu

100 g suhkrut

1 noaotsatäi soola

2 dl tavalist või spelta- või täisteramannat

Valmistamine

Pane puhastatud arooniamarjad ja tükeldatud õunad koos veega potti. Kuumuta keemiseni ja keeda umbes 15 minutit, kuni arooniad on pehmed.

Asta teise poti kohale sõel, kalla keedetud õunad ja arooniad koos vedelikuga sõelale ja lase nõrguda. Hõõru võimalikult palju marja-õunapüreed läbi sõela (võid arooniad ja õunad ka lihtsalt saumiksriga peenemaks purustada).

Maitsesta saadud segu suhkru ja noaotsatäie soolaga, kuumuta keemiseni. Sõrista juurde manna, alanda kuumust ning kuumuta vispliga pidevalt segades tasasel tulel umbes 10-15 minutit, kuni manna pakseneb. 

Tõsta pott tulelt ja lase kaane all jahtuda. Surista (pool)jahtunud puder elektrimiksriga hästi kohevaks. 

Serveeri külma piimaga.*

* Puder ise on küll vegan, aga piimaga serveerimisel enam mitte. 

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2012. a. oktoobrinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 02.10.2014 13:11

1701

Miu
postitatud 02.10.2014 13:15

Maisimannaga kannatab ka teha? Muud hetkel kodus pole :-S