Ahjus küpsetatud kartuli-kanavorm sidruni ja fetaga

Kreeka-maitseline lihtne ahjuvorm. Kui viilutada kartulid nn köögimandoliiniga, valmib roog väga kiiresti. Mõnus ja lihtne.

Proovi näiteks FILOS Feta juustu lamba- ja kitsepiimast.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6-8 kartulit (nt Laura või Marabel)

külmpressitud oliiviõli

400-500 g kana kintsufileed

250 g FILOS feta juustu lamba- ja kitsepiimast (2 pakki)

200 g kirsstomateid

1 väike sidrun

1 sl kuivatatud punet

100 g kivideta (Kalamata) oliive (soovi korral)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Määri ca 25x35 cm vorm (või veidi suurem) kergelt õliga. Kuumuta ahi 200 C.

Koori kartulid ja lõika köögimandoliiniga või terava noaga õhukesteks viiludeks. Maitsesta kartuliviilud soola-pipraga, piserda vähese oliiviõliga ning laota ahjuvormi põhja.

Aseta peale paraja suurusega kanalihatükid (kintsufileed lõika 2-3 tükiks, rinnafileed 4-5 tükiks), maitsesta needki soola-pipraga ning sidrunimahlaga. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Sega kartuleid ja kanatükke kergelt. 

Lõika kirsstomatid pooleks, murra fetajuust väiksemateks tükkideks. Laota mõlemad vormi, soovi korral lisa ka oliivid. Maitsesta kuivatatud pune ja riivitud sidrunikoorega. Küpseta veel 10-15 minutit, kuni kana ja kartulid on küpsed. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad kana rinnafileed, siis võid selle õhemateks viiludeks lõigata esmalt. 

Idee: Taste.com.au (Lemon feta roasted chicken). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 02.12.2012 15:57

Lihtne ja kerge, meile meeldis väga. Minu kartulid (Laura, eks:)) olid mandoliiniga hästi õhukesteks viiludeks lõigatud ja küpsesid poole tunniga kenasti ära.

Üllekas
postitatud 13.12.2012 08:04

Sai eelmine nädal tehtud ja väga maitses;)

Kairi
postitatud 17.02.2013 17:26

Väga maitsev sai.

Pellenovelle
postitatud 25.02.2013 12:54

Liigitaks selle nami-nami kullafondi retseptide hulka. See tähendab siis, et roog valmib stiilis vähe kisa, palju villa ehk teeb end enam vähem ise valmis, ning pärast söömist kuuleb kokk tänusõnu seda toitu palun teha vähemalt kord nädalas! Ei tehta muidugi, aga kena kuulda (ja teha oli ka kena). PS Sidrunit ei asenda siin miski.

Pille
postitatud 25.02.2013 15:27

Nii tore lugeda, Üllekas, Kairi ja Pellenovelle :) Kui soovitate seda retsepti teistelegi, siis vajutage seda rohelist thumbs up nuppu ka - siis trügib see retsept otsingutes ülespoole ja jõuab suurema hulga Nami-Nami kasutajateni :)

Kerly D @ FB
postitatud 18.10.2013 08:45

meie perele väga maitseb see roog, soovitan ning hea ja lihtne teha :)

Triinu T @ FB
postitatud 18.10.2013 08:46

jaa, meil ka korduvalt laual olnud ja hää!

Maris
postitatud 22.08.2015 21:08

Väga hea oli, külalised söid ja kiitsid!

Maris
postitatud 22.08.2015 21:09

Ma ei näe seda thumbs up nuppu kuskil?

Pille
postitatud 23.08.2015 09:06

Maris, seda asendab nüüd südameke - sellele vajutades kiidad retsepti :)

Karin Volmer
postitatud 21.10.2015 18:18

Juba mitu aastat lemmik!

Triin
postitatud 21.10.2015 19:11

Mul on selline küsimus, et kas see ilma vedelikku lisamata kuivaks ei jäe.

Pille
postitatud 21.10.2015 21:40

Triin, kui kasutad kana kintsufileesid, kasutad kenasti oliiviõli ja sidrunimahla ja üle ei küpseta, ei tohiks jääda. Fetajuust ja kirsstomatid lisavad ka maitset ja mahlasust.

Triin
postitatud 22.10.2015 10:12

Tänan, proovin kohe täna teha :)

Qsti
postitatud 24.10.2015 10:02

Väga mõnus kodune roog, mis maitseb pidulikult.

Merilin
postitatud 08.01.2016 09:54

Väga mõnus - meile ka meeldib terve perega :)

Irja Pikkani
postitatud 17.02.2016 08:55

Tundub tõesti midagi head!

Siret
postitatud 09.01.2018 19:29

Tere,millega võiks fetat asendada?

Pille
postitatud 09.01.2018 20:23

Siret, miks Sa soovid fetat asendada? Kas Sinu kodupoes seda pole või ei maitse?

Mare Helstein
postitatud 10.01.2018 14:15

Väga hea, soovitan soojalt!

pivoine
postitatud 20.01.2018 10:54

Meie perele ei maitsenud. Jäi kuivavõitu ja lastele ei meeldinud fetajuust.

Inga
postitatud 03.09.2018 19:06

Väga maitsev ja mahlane roog. Kindlasti läheb kordamisele.

Liina
postitatud 20.03.2021 14:43

Väga mõnus, veidi kahtlesin, et toores kana otse ahju (ilma läbipraadimiseta), aga väga dimm tuli.

Annika Vomm
postitatud 19.04.2021 16:09

Nämm kui hea see