Tomati-suitsujuustusupp

Kiirestivalmiv ja lihtne supike. Mina kasutasin tavalist suitsujuustu, aga proovida võib ka suitsumaitselise määrdejuustuga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g konservitud purustatud tomatit või tomatipüreed passata

4 dl vett

200 g suitsujuustu

2 dl 10% rõõska koort

suhkrut

soola ja musta pipart

hakitud värsket maitserohelist

Valmistamine

Sega potis tomatipüree ja vesi, kuumuta keemiseni. Lisa kooritud ja tükeldatud suitsujuust ning rõõsk koor. Kuumuta suppi tasasel tulel pidevalt segades, kuni juust on sulanud. (Kui kasutad purustatud tomateid, siis püreesta saumikskriga ühtlaseks).

Maitsesta valmis supp soola, pipra ja suhkruga parajaks. Serveerimisel puista peale maitserohelist (fotol petersell).

LISA KOMMENTAAR

Hanna
postitatud 27.07.2012 19:16

Väga hea retsept! Kohati vedel, nii et lisasin ühe suure tomati juurde ja püreestasin

Anne
postitatud 23.10.2012 20:56

Tõesti lihtne ja ülikiirelt valmiv supp. Püreestasin suppi siis kui juust oli enam-vähem sulanud, jäi täiesti tükkideta pehme püree. Maitsev!

Kairit Õ @ FB
postitatud 03.01.2013 09:13

sai järgi proovitud, väga hea!:)

Silja
postitatud 31.01.2013 15:52

Paras üksi nahka panna- kahele jagub kenasti. Eelroana 4le mõeldav :) Asi võis olla muidugi ka liiga heas supis...

Riina
postitatud 14.05.2014 16:44

aitäh, retsepti eest. Väga maitsev sai! :)