Tomati-ahjukana

Ahjus küpsetatud kanafileed tomatikastmega. Lihtne teha ja meeldib ka lastele. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400-500 g kanafileed

400 g purk konservitud purustatud tomateid

2 viilutatud (punast) sibulat

150 g paksemat hapukoort (nt Saare Smetanat)

1 tl MEIRA kuivatatud tüümiani

1 tl MEIRA paprikapulbrit

1 sl vedelat mett või vahtrasiirupit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika kanafileed kerge nurga all õhukesteks viiludeks. Laota kanafileed ahjuvormi, maitsesta soola-pipraga. Lõika sibulad õhukesteks viiludeks, laota kanafileedele. 

Sega kastme jaoks tomatid, hapukoor, kuivatatud tüümian, paprikapulber ja mesi/vahtrasiirup kausis omavahel, siis maitsesta soola-pipraga. Kalla kanafileedele.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni kanafileed on küpsed.

Inspiratsioon: rootslaste popp toidukotiteenus Lina's Matkasse, aga siin mugandatud. Retsepti on testinud Nami-Nami toimetajad Pille ja Martiina, siinse pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni

LISA KOMMENTAAR

Triin28
postitatud 29.07.2012 09:36

Päris maitsev.

Üllekas
postitatud 01.11.2012 08:51

Tomatise ahjukana tegemisel kasutasin tavalist sibulat, sest muud parasjagu kodus polnud. Sobis ka see.

anni
postitatud 29.11.2012 14:42

veel seeni ning suitsupeekonit ja on väga hea roog

Pille
postitatud 18.02.2013 19:46

Pärast väikest algretsepti tuunimist sai sellest väga mõnus argiõhturoog. Siin siis juba minu poolt muudetud retsept :) Hapukoorena olen kasutanud Saare Smetanat, see talub kenasti ka kuumutamist.

Pellenovelle
postitatud 25.02.2013 12:50

Suu(re)p(l)ärane! Super kui hästi siia need sibulad sobivad, maitsetäpp i peal! Soovitan lastele (sibulad nokitakse küll ilmselt välja, need jäävad siis endale nautimiseks).

Leena
postitatud 06.03.2013 15:46

Kas hapukoort oleks võimalik asendada ka naturaalse maitsestamata jogurtiga (laktoositalumatutele) või see ei ole n-ö kuumutuskindel?

Pille
postitatud 07.03.2013 09:22

Leena, võid ikka asendada, aga timmi siis kastme maitse enne ahjupanemist hoolikamalt paika!

Merleli
postitatud 07.03.2013 20:53

Tomatine kana oli täitsa mõnus!

MerleL
postitatud 27.08.2013 22:58

Mitmeid kordi tehtud ja ka laste peale testitud:-) väga maitsev!

Jana P @ FB
postitatud 06.10.2013 09:55

Tehtud, otsas... Läheb kordamisele :)

coexiz
postitatud 07.03.2014 22:11

Mul jäid vist kanatükid liiga suureks... järgmine kord lõikan väiksemad. Hapukoore asemel kasutasin türgi jogurtit :D

Diana
postitatud 20.03.2014 15:20

Päris hea ning mõnusalt sibulane. Meenutab maitselt natukene boloneset :) Kanatükid soovitan siiski väiksemaks lõigata, ka mul jäi mõni tükk tooreks.

Marina
postitatud 09.06.2014 21:05

Tehtud. Norm. Ei midagi erilist.

Eleri
postitatud 03.07.2014 00:03

Väga väga maitsev! Kasutasin tavaliselt 20% hapukoort. Kõrvale tegin pruuni riisi.

Hexy
postitatud 02.10.2014 08:23

Sõime tatraga ja toorsalatiga, perele maitses.

moremi
postitatud 30.11.2015 23:58

Väga maitsev, kastet fännasin veel eriti :)

Kew
postitatud 03.12.2015 17:17

20-30 minutiga ei saa see kana kindlasti valmis.

Pille
postitatud 26.01.2016 21:49

Kew, seepärast ongi kirjas, et lõika kanatükid viiludeks. Ma muutsin natuke retsepti, jätsin 30 minutit, kuigi ma ise olen ka 20 minutiga hakkama saanud. Ahi peab loomulikult eelnevalt juba kuum olema :)

Riina Björkdahl‎
postitatud 26.01.2016 21:45

Kanatükid oleks võinud väiksemad olla ja kuna paksu hapukoore asemel kasutasime kreeka jogurtit, jäi kaste natuke vesine. Aga maitse oli hea! :)

H
postitatud 21.05.2016 20:45

Mina tegin kintsulihast, lõikasin vist pooleks ja sutsu pruunistasin enne ahjuvormi panemist. Purustatud tomatite asemel panin hapukoorega kokku purgi letšot ja veidi timmisin maitset. Mees sõi ja mõmises:)</br> Mulle ka maitses, aitäh:)</br>

Helen L.
postitatud 03.03.2017 18:47

Antud roa tegemisel kasutasin tavalist sibulat, bolognese purgi kastet ja lisasin mitte tavalist mett vaid ingveriga. Maitse oli imehea, ingver lisas asjale veidi vürtsi

Martiina
postitatud 22.03.2017 14:28

Väga maitsev ja kiireltvalmiv roog. Juba mitmendat korda menüüs.

Tiina-Sirka Tippi
postitatud 25.03.2017 13:18

Tehtud. Kiirelt valmib ja imemaitsev. Mulle meeldivad retseptid kus väga palju koostisosi ei ole ja kui tavaliselt kipub mul kanafilee ära kuivama, siis selle roa puhul jäi kana küll mônus ja mahlane. :)