Praetud baklažaanid e. melanzane al funghetto

Pommude e. baklažaanide valmistamine sel moel annab neile kerge seenemaitse. Sobib imehästi nt praetud paneeritud vasikalihalõikude lisandiks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g pommut e. baklažaani

2 küüslauguküünt

8 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

2 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Soovi korral koori baklažaanid, lõika kuubikuteks. Lõika küüslauk viiludeks.

Kuumuta suurel praepannil oliiviõli. Lisa baklažaanikuubikud ja küüslauk ning prae mõõdukal tulel aeg-ajalt segades umbes 10 minutit, kuni baklažaanikuubikud on pehmed.

Sega juurde hakitud petersell, maitsesta soola-pipraga. Serveeri soojalt või jahtunult.

Tuntud briti koka Antonio Carluccio retsept.

LISA KOMMENTAAR

Pille @ Nami-Nami
postitatud 23.03.2012 15:43

Tõesti väga seenelik mekk oli roal juures, justkui oleks paksu jalaga kivipuravikke praadinud :) Ma olin laisk ja jätsin pommu koorimata, aga ikka oli mõnus ja hää ja pehme.

Tiina
postitatud 24.03.2012 21:40

Mõnus lihtne ja maitsev toit tõepoolest. Aga koorimata jätmine oli viga - minu pommu koor jäi vastikult kõva. Natuke aitas kaane all hautamine. Seenemaitse kohta ei oska ütelda, mulle maitseb pommumaitse ikka rohkem :)

Ilsu
postitatud 28.03.2012 12:40

Katsetasin ka seda pommude seeneks moondamist :) Täitsa hea tõesti, mõtlesin, et see võiks lausa miski salati põhjaks sobida. Niisama oli ka hea ja tekstuur oli tõesti seeneline väheke seene maitset viskas ka, tõesti. Igaljuhul heaks kiidetud.

Piret
postitatud 26.08.2012 12:24

Puravik mis puravik! :)

Liisa
postitatud 14.06.2013 21:34

Ülihea kukkus välja- praadisin küll võiga. Ideaalne röstsaia peal. Meenutas tõepoolest hõrke seeni.