Fetajuusturullid

Väikesed soolased lehttainapirukad, mille täidises võib kasutada erinevat maitserohelist (peterselli, naati, jms)

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

500 g pärmi- lehttainast

200 g fetajuustu

paar peotäit hakitud maitserohelist - nt

naati või peterselli

määrimiseks muna

Valmistamine

Rulli pärmi-lehttainas veidi õhemaks ja seejärel pikkupidi pooleks. Pudista fetajuust ühtlase kihina tainaplaadile, seejärel puista üle hakitud maitseroheline.

Keera mõlemad tainaplaadid pikemast servast alates tihedalt rulli, siis lõika umbes 1,5 cm juppideks. Laota saadud rullikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pirukad pealt lahtiklopitud munaga.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni pirukad on kenasti kuldsed.

  • Munavaba versiooni jaoks pintselda pirukad enne küpsetamist pealt nt piimaga. 
LISA KOMMENTAAR