Jamie riisi-suvikõrvitsavorm

Jamie Oliveri retsept. Serveeri koos grillitud liha või kala ning värske rohelise salatiga.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

3 sibulat õhukeste viiludena

180 g basmatiriisi

7 väiksemat suvikõrvitsat õhukeste viiludena

5 dl kuuma kana- või köögiviljapuljongit

4 sl crème fraîche'i

150 g Emmentali või Cheddari juustu (riivi peenelt)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 190 C kraadini.

Pane suur praepann vaiksele tulele, lisa oliiviõli. Kui õli on kuum, siis lisa viilutatud sibulad ning prae aeg-ajalt segades 20 minutit, kuni sibulad on kuldsed ja kleepuvad.

Samal ajal loputa riis jooksva külma vee all, kuni eralduv vedelik on selge.

Kui sibulad on peaaegu valmis, siis lisa pannile viilutatud suvikõrvitsad ja riis. Sega läbi, siis lisa kuum puljong. Tõsta kuumust ja keeda 5 minutit, aeg-ajalt segades. (Segu peaks olema üsna vedel ja pehme, vajadusel lisa kuuma puljongit või vett).

Võta pann tulelt, sega juurde creme fraiche ja 100 g riivitud juustu. Maitsesta soola ja pipraga.

Määri umbes 25x32 cm ahjuvorm kergelt õliga, siis kalla riisi-suvikõrvitsa-sibulasegu vormi ning aja ühtlaselt laiali. Proovi suvikõrvitsaviilud peale sättida - see aitab küpsemise ajal niiskust hoida.

Puista peale ülejäänud juust.

Küpseta 190-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni roog on pealt kuldne ja riis kenasti läbi küpsenud ning enamik vedelikust imendunud.

LISA KOMMENTAAR

guljakoroljova
postitatud 01.05.2014 22:52

t6siselt hea sai. meie pere lemmikretseptide hulgas nyydsest. koore asemel panin majoneesi.