Beatrice'i briošš

Tegemist on veidi mugandatud retseptiga Beatrice Peltre toidublogist La Tartine Gourmande

Kogus
1 päts
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

275 g nisujahu

1 sl kuivpärmi (1/2 pakikest)

80 ml sooja piima

2 sl suhkrut

näputäis soola

80 g pehmet magedat võid

2 suurt muna

Määrimiseks:

1 munakollast ja veidi suhkrut

Valmistamine

Sega segamiskausis jahu ja kuivpärm. Lülita mikser* sisse ning lisa peene joana soe piim. Lisa suhkur ja sool, seejärel tükkhaaval pehme või. Lisa ükshaaval toasoojad munad, mõlema muna lisamise järel hoolikalt tainast segades.

Sõtku tainast seni, kuni see käte või mikserikausi külgedelt lahti lööb. Kata tainakauss toidukile või köögirätikuga ning lase soojas kohas kahekordseks kerkida (umbes 2 tundi).

Sõtku tainast umbes 10 minutit, siis jaota neljaks ühesuuruseks palliks. Tõsta tainapallid võitatud keeksivormi. Lase jälle tund aega kerkida.

Sega munakollane vähese suhkruga, pintselda kerkinud brioššitainas pealt munaseguga. Tee kääridega briošši pinnale väikesed sisselõiked.

Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Siis alanda kuumust ning küpseta 180-kraadises ahjus veel 20-30 minutit, kuni sai on kenasti kerkinud ja läbi küpsenud.

Eemalda vormist, lase metallrestil jahtuda.

LISA KOMMENTAAR