25/02/2015 | 16:15
Martin Malve loeng "Toitumisest kesk- ja varauusaegses Tartus". Loeng toimub Ajaloo Instituudis Tallinnas, Rüütli tn 6, ruum 307
19/04/2015 | 10:00
23/04/2015 | 17:00
EAÜS kutsub kõiki huvilisi Alkohol Unplugged sarja kolmandale aruteluõhtule "Vabaturumajandus 21. sajandil - kas tervise sõber või vaenlane?"
01/06/2015 | 12:00
18/07/2015 | 13:00
18. juulil leiab Põhjaka mõisa restorani hoovil aset selle suve üks oodatumaid peresündmusi Kahvliahvi kokakool.
04/08/2015 | 18:00
4. augustil kell 18.00 näidatakse Kultuurikatla Pajas Tonislav Hristovi dokumentaalfilmi “Soul Food Stories” (2013). Filmile eelneb Nami-Nami portaali looja ja mitme kokaraamatu autori Pille Petersoo 60-minutiline loeng “Toit pole oluline, toit on põhiline?”. Banitsat pakutakse ka!
13/08/2015 | 19:00
Koostöös Eesti tuntuima veinieksperdi Rein Kaselaga on Talu&Deli Prantsuse peakokk Swann Robin loonud üheks õhtuks hõrgutava menüü ning ootame Teid kõiki 13. augustil Talu&Deli restorani toimuvale veiniõhtusöögile.
Loe lähemalt Facebookist.
14/08/2015 | 14:30
Paide arvamusfestivalil Ekspress Meedia alal modereerib Evelin Ilves vestlusringi "Eesti maitsed ja nende propageerimine: kuidas seda teha?"
Osalevad Dimitri Demjanov ja kodumaised toidutootjad. Loe lähemalt siit.
14/08/2015 | 15:00
Paide arvamusfestivali Rohelise Eesti teemaalal toimub vestlusring "Toiduraiskamise "parim enne" on läbi. Kuidas edasi?"
Modereerib Nele Hendrikson (Eesti Toidupank), osalevad Aliine Lotman (MTÜ Mondo), Piret Väinsalu (Eesti Roheline Liikumine), Piet Boerefijn (Eesti Toitupank), Harri Moora (Säästva Eesti Instituut).
Loe lähemalt siit.
14/08/2015 | 15:30
Paide arvamusfestivali ettevõtlusalal toimub vestlusring "Teeme Eesti toidust ülemaailmse hiti". Modereerib ETV toimetaja-saatejuht Urmas Vaino, osalevad Rasmus Rask, Andres Oopkaup ja Kristjan Lepik.
Loe lähemalt siit.
14/08/2015 | 18:00
Paide arvamusfestivali Eesti Rahvusringhäälingu stuudios viivad ETV+ kokandussaate saatejuhid läbi grillimise meistriklassi.
Loe lähemalt siit.
14/08/2015 | 20:15
Saatejuht Maris Jakobson räägib Nami-Nami eestvedaja Pille Petersooga toidust, poliitikast ja toidupoliitikast.
15/08/2015 | 11:00
15. augustil toimub esmakordselt randlaste kohvikutepäev. "Kohvikutepäeval saab ringi peale teha tervele vallale, et koguda retsepte nii maitsvaks toiduks kui ka põnevaks eluks. Sel päeval avanevad lisaks randlaste kodukohvikutele ka mitmed tavakohvikud ja asutused, millega tasub tutvust teha," kirjutab korralda Kristina Kams "Viimsi Teatajas".
Avatud on lausa 75 kohvikut, lähemalt loe siit.
15/08/2015 | 13:00
Paide arvamusfestivali Tallinna Linnateatri alal on vestlusring "Kultuurialkohol. Alkoholikultuur", kus oma kogemustest alkoholiga räägivad inimesed, kes teemat valdavad – Eesti meesnäitlejad.
Modereerib ajaloolane Aro Velmet, osalevad Andrus Vaarik, Henrik Kalmet, Indrek Saar ja Rasmus Rask.
Loe lähemalt siit.
15/08/2015 | 18:00
IndoFusion on igakuine üritus kõigile, kes tunnevad huvi India kultuuri, moe, köögi ja inimeste vastu. Augustis tähistatakse India Vabariigi aastapäeva 15. augustil õhtusöögi ja meelelahutusprogrammiga. Aukülaliseks on India suursaadik Hr. Ashok Kumar Sharma!
Kohtade arv maksimaalselt 50. Osaluspanus on 10€ mis sisaldab sissepääs, meelelahutuse programmi ja õhtusööki.
Piletid saab osta nii Indiapoest kui kohapeal.
Loe lähemalt Facebookist.
20/08/2015 | 11:00
20. augustil toimub Tahku Tare külakeskuses Tahkurannas järjekordne hapukurgifestival.
22/08/2015 | 12:00
22/08/2015 | 16:25
24/08/2015 | 16:30
Kokakoolitus-õhtusöök privaatrestoranis KÖÖK (Pikk 42, Tallinn), 13 inimesele, ingliskeelne (seltskonnas eestlased, soomlased ja poolakad).
02/09/2015 | 18:00
Kolmapäeval, 2. septembril kell 18.00 annab Mari Kooskora 60-minutilist loengut “Kokkamine armastuses ja sõjas”. Loengule järgneb Péter Kerekesi dokumentaalfilm “Cooking History” (2009).
Vaata lähemalt Facebookist.
05/09/2015 | 10:00
Viimsi taluturul toimub 5.septembril lihale ja eelkõige rohumaaveisele pühendatud turupäev.
Loe lähemalt Facebookist.
06/09/2015 | 14:00
Veronica Fossa loeng “Toit, disain ja urbanistlik kultuur”.
Urbanistliku toidu vastu on Euroopas jätkuv huvi. Tühjad ja mahajäetud tööstuspinnad täituvad värvikirevate turgude ja festivalidega. Ühiskond ihkab aina rohkem ja nii ilmuvad linnapilti üle maailma uued sarmikad kohvikud, eksootilised restoranid ja ka toiduga seotud elukutsed. Tulemuseks on linnasagin, toiduturismi plahvatuslik kasv ja riikide soov taaselustada unustusehõlma vajunud kohalikku kööki ja toidu traditsioone.
Veronica jagab oma lugu — kuidas ta hakkas tegutsema Helsingi linna toidukultuuris, osales Restoranide Päeval, korraldas loomingulisi hommikusööke koostöös Likemind Helsingiga ja käivitas oma firmat WE Factory, mis on tegutsenud enam kui kuues riigis.
Tiivustatuna missioonist luua õnne ja heaolu tööelus ning kasutades toitu ja disainimeetodeid vahendina, arutleb Veronica, kuidas lahendada meie ees olevaid probleeme nii toidutootjate kui ka toidu tarbijatena.
Loe lähemalt siit.
07/09/2015 | 12:30
Esmaspäeval, 7. septembril kell 12.30–18.00 toimub Tallinnas Kultuurikatlas Veronica Fossa juhendamisel ingliskeelne workshop “Ideede genereerimisest ideede teostamiseni”.
Oodatud on toidudisainerid, teenuste disainerid, professionaalsed kokad, kodukokad, alustavad ja juba tegutsevad ettevõtjad ning kõik, kel huvi ideid genereerida toidu, disaini ja urbanistliku kultuuri puutepunktides!
Osavõtt on tasuline: 20 eurot. Loe lähemalt siit.
10/09/2015 | 10:00
10-13. septembril toimub Saarde vallas Tihemetsas seenefestival.
Sügis, seened ja keskkonnaharidus - need kolm sõlmuvad Tihemetsas seenesündmuseks. Tihemetsa seenefestival on avatud 4 päeva. Seenenäitusel eksponeeritakse sadu seeneliike, sh Eesti mürgisemaid ja parimaid söögiseeni. On hulgaliselt selliseidki seeni, mida seeneks pidada ei oska. Lisaks saab uudistada teisi näitusi, osaleda töötubades ja loengutel, käia seeneretkel ning nautida erinevaid maitseelamusi seentest.
12/09/2015 | 10:00
"Ta tuleb taas. Gurmeeturg, kus kohal eriliselt heade toodete tootjad. On neid, kelle tooteid olete vilksamisi kusagil näinud kui neid, kes tulevad välja vaid selleks päevaks. Igaljuhul saab näha ja jutustada nende suurepäraste inimestega, tänu kellele need veelgi suurepärasemad tooted sünnivad. Ja muidugi, kuna siis on juba sügis, siis on kohal kõik sügissaadused ja nendest tehtud hea-parem. NOP, nagu ikka, teeb ka vaid selleks päevaks erilisi (sügis)tooteid. Ole kohal, kui tahad kõike seda head maitsta ja koju kaasa osta ning muidugi, võta kaasa suur turukott ja ilus sügispäev. Kohtumiseni!"
Loe lähemalt Facebookist.
12/09/2015 | 10:00
Kell 10-16 Võhmas Viljandimaal. Külastajatele laat ja näitused tasuta. Kaubeldakse aia- ja metsasaadustega.
Kell 12-14 fruktodisaini töötuba.
Loe lähemalt Facebookist. Korraldab Võhma aiandusselts "Kanarbik".
17/09/2015 | 18:00
MoshiMoshi sushikoolituse käigus on osalejatel võimalik saada põhjalik ülevaade sushi ajaloost, toorainetest ning sushi valmistamise protsessist, alates riisi keetmisest kuni etiketini. Tutvutakse ka Jaapani toidukultuuri ning harjumustega.
2,5-tunnise koolituse käigus valmistatakse koos riisi ja munarulli (atsuyaki tamago) ning sushidest õpitakse tegema: Futomaki (paksem sushi rull), Hosomaki (peenem sushi rull), Nigirisushi, Oshisushi (dekoreeritud sushi). Kui sushi valmistamine selge, hellitatakse endi maitsemeeli vastvalminud hõrgutistega.
Koolituse hinnas sisalduvad eelpool nimetatud sushivalikud, Ume-shu (Jaapani ploomivein), Matcha-jäätis, Jaapani roheline tee, koolitusmaterjalid ja väike kingitus.
Sushit valmistab koos osalejatega Sachiko Vasser, sushist ja selle valmistamisest räägib Kertu Bramanis.
Sushikoolituse hind on 55€/inimene
Registreerumine info@moshimoshi.ee (nimi, e-mail ja telefoninumber)
Loe lähemalt Facebookist.
20/09/2015 | 12:00
Rootsu Põngerjate Kokakool Viimsis alustab taas!
Põngerjate Kokakool ootab oma väikeseid sõpru 20. septembril, et teha koos kalapulkasid ja rääkida, miks on kala kasulik :)
Kiirustage registreerimisega, nagu ikka :)
03/10/2015 | 11:00
Tagasi kooli! Kopli taluköök avab kooskokkamise hooaja 3. oktoobril Kreeka köögi ja söögiga. Meenutame möödunud suve ja puhkust koos Nami-Nami toiduportaali algataja ja peatoimetaja Pille Petersooga. Menüüs on dolmadakia, kotopitakia, alevropita, moussaka ja muud kreeka hõrgud. Laulab otse loomulikult Demis Roussos.
Loe lähemalt siit.
04/10/2015 | 12:00
Peipsiveere vanausulised on läbi aegade olnud kuulsad oma sibulakasvatuse ja kalapüügioskuse poolest. Sibula ja kala päeval saab tutvuda Peipsi sibula eripärade, sibulakasvatuse ja selle säilitamise telgitagustega.
Tutvustatakse parimaid kala vinnutamise viise, õpetatakse kala puhastama, küpsetatakse peipsivene sibulapirukat ja vees praetud kala. Toimub sibulapatsi punumise õpituba ja väike laat.
Vaata lisaks: http://evm.ee/est/sundmused/uritused.e/peipsivene-sibula-ja-kala-paev/615
25/10/2015 | 12:00
Muuseumi mängutuba saab 25. oktoobril juba neljaseks! Ootame kõiki oma väikseid sõpru appi tähistama ja torti tegema ja siis... seda sööma ;)
Mänguasjade laadal on aga lastel endal võimalik kauplemist proovida. Selleks tuleb oma kodune mänguasjakast sellise pilguga üle vaadata, et ehk valmistaks mõni lelu kellelegi teisele rohkem rõõmu. Ja siis end kirja panna aadressil hariduskeskus@rannarahvamuuseum.ee.
04/11/2015 | 18:00
"Korralik eine" (ingl. k. "proper meal") on toidusotsioloogias levinud mõiste, mille autoriks peetakse Briti sotsioloogi Ann Murcott'i. Korralik eine on perekonna heaolu ja tervise sümboliks. Mida selle mõiste all silmas peetakse ja kuidas korralik eine eri maades välja näeb?
Lektor Pille Petersoo on Toidublogi Nami-Nami looja ja peatoimetaja.
Loeng "Korralik eine" on muuseumi novembrikuu loengusarja esimene teemakäsitlus, mis kuulub ajakirja National Geographic ja Eesti Tervishoiu Muuseumi fotonäituse juurde. Koos näitusega soovime tuua kõnelema inimesi, kellel on nimetatud teemadega enam kokkupuudet või laiem silmaring ning oskus probleemkohti mõtestada ja lahti selgitada.
Novembrikuu järgnevatel kolmapäevadel tulevad kõnelema Marek Strandberg, Erkki Truve ja Eva Luigas
Teemaloengud toimuvad muuseumis novembrikuu igal kolmapäeval algusega kell 18.00
Loe lähemalt siit.
07/11/2015 | 08:12
Kopli taluköögis Põlvamaal valmistatakse laupäeval 7. novembril torte. Tordikoolitust juhendab Tartu Kutsehariduskeskuse kondiitriõpetaja Anneli Ummik, kes võrdselt hästi tunneb kondiitritöö tehnoloogilisi võtteid ning tortide kujundamise ja kaunistamise saladusi.
Loe lähemalt siit.
09/11/2015 | 23:27
Kust tuleb nälg? Kui suur on toidutootmise jalajälg? Kui efektiivne on nüüdisaegne toidutootmine? Miks ja mida süüakse? Kuidas saab ja võiks toitu kasvatada, toota aga ka sünteesida? Kas toidu- ja söömise kultuur on "käest läinud" (läänes)? Kui põhjendatud on tapmine toidukultuuri nimel?
Lektor Marek Strandberg on mitmekülgne persoon. Olles teadlane, ärimees ja karikaturist tegeleb ta hetkel ainulaadse Eesti projekti KODA väljaarendamise ja turule toomisega. http://www.kodasema.com/
Loeng "Kuidas toita 9 miljardit inimest?" on muuseumi novembrikuu loengusarja teine teemakäsitlus, mis kuulub ajakirja National Geographic ja Eesti Tervishoiu Muuseumi fotonäituse juurde. Koos näitusega soovime tuua kõnelema inimesi, kellel on nimetatud teemadega enam kokkupuudet või laiem silmaring ning oskus probleemkohti mõtestada ja lahti selgitada.
Novembrikuu järgnevatel kolmapäevadel tulevad kõnelema Erkki Truve ja Eva Luigas
Teemaloengud toimuvad muuseumis novembrikuu igal kolmapäeval algusega kell 18.00
Sooduspilet /õpilased, pensionärid/ 3.- eurot, täispilet 5.- eurot
Loe lähemalt siit.
18/11/2015 | 18:00
18. novembril kl 18-20 toimub Von Krahli teatris tasuta loeng ja vestlusring, mille käigus tutvustatakse tervisliku taimse toitumise põhitõdesid.
Tervislikust taimsest toitumisest teeb ülevaate Triin Tõniste, kes on läbinud Cornelli ülikooli taimedepõhise toitumise kursuse ja omandanud visuaalkunstiteraapias terviseteaduste bakalaureusekraadi.
Vestlusringis “Millised eelised ja võimalused annab taimetoit tervise- ja ultraspordi harrastajale" osalevad 100 kilomeetri ning 100 miiili pikkuseid ultrajooksumaratone läbinud Markko Junolainen, Äripäeva maratonitiimi eestvedaja ja jalgsi, jalgrattal, rulluiskudel ning suuskadel nädalaid kestvaid võistlusi läbinud Rivo Sarapik ja joogat ning tervisesposrti harrastav Andrus Kiisküla, kelle suureks unistuseks on Ironmani triatloni läbimine.
Üritus on kõigile tasuta. Kohapeal pakutakse tervislikke taimseid snäkke.
Üritus toimub novembrikuise vegan väljakutse raames ja seda korraldavad organisatsioonid Loomade Nimel, Eesti Vegan Selts ja MTÜ Loomus.
Ürituse link Facebookis: https://www.facebook.com/events/767931829996280/
21/11/2015 | 15:00
Laupäeval, 21. novembril kell 15.00 algab Tallinna Linnamuuseumist Neitsitorni kulgev ekskursioon, millel saab näha ja kuulda, kus kohvikud paiknesid, kes neid pidasid ja mida neis kohvi kõrvale pakkuda võidi. Vaatame, millised olid tallinlaste kohvi- ja teejoomisnõud 18. sajandil ja milline võis välja näha teeõhtu ühes 18. sajandi tallinlase kodus. Jalutuskäiku Tallinna Linnamuuseumi eest kuni Neitsitorni kohvikuni on võimalik sättida nii, et teele jääb Tallinna vanim seni tegutsev kohvik ja Tallinna esimeste teadaolevate kohvikute arvatavad asukohad. Teele jääb ka üks kohvikute eelkäijaid – Raeapteek. Enne kohvijoomise Tallinna jõudmist sai sealt osta ja ka kohapeal juua näiteks veinist valmistatud vürtsikat klaretti. Enne kohvi ja tee jõudmist Euroopasse olid just vürtsid need, mis täitsid inimeste isu keelt või nina kõditavate toiduainete osas. Ekskursioon lõpeb Neitsitornis, keskaegsesse kindlustorni rajatud moodsas kohvikus, kus kõigile pakutakse ka tassike kosutavat kohvi.
Ekskursiooni hind on 6 eurot, palume end registreerida aadressil linnamuuseum@linnamuuseum.ee või telefonil 6155193.
12/01/2016 | 17:00
Teemaõhtul Jaapani toidukultuurist esineb Daigo Takagi.
Eelregistreerimisega: tel 644 5838, e-post adamson-eric@ekm.ee
Loe lähemalt siit.
13/01/2016 | 18:00
13. jaanuar kell 18:00 SAJA SAMMU TEEKOND / The Hundred – Foot Journey, USA
Lavastaja: Lasse Hallström 2014, 1h 56 min
Filmi juhatab sisse Eesti restoranikultuuri grand old man Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja ning rahvusvaheliselt tunnustatud restorani Gloria omanik ja peakokk Dimitri Demjanov.
20/01/2016 | 18:00
20. jaanuar kell 18:00 TOIDUTOOJAD, Eesti
Lavastaja: Kaisa Pits, 2014, 42 min
Filmi juhatab sisse Eesti Rahva Muuseumi peavarahoidja Riina Reinvelt, kes on ka filmi üks produtsente.
25/01/2016 | 17:30
Autentne jaapani õhtusöök Jaapanist pärit professionaalse koka Shuichi Sihiraishi juhendamisel
Loe lähemalt siit.
27/01/2016 | 18:00
27. jaanuar kell 18:00 LAUAKE KATA END / Just eat it, Kanada
Lavastaja: Jen Rustemeyer, Grant Baldwin 2014, 1h 13 min
Filmi juhatab sisse Säästva Eesti Instituudi Keskkonnakorralduse programmijuht Harri Moora.
02/03/2016 | 18:00
Olete oodatud Lucca veinipoodi 2. märtsil kell 18– 20 nautima Jaan Elkeni loomingut ja Lucca uusi maitsekombinatsioone. Kulminatsiooniks tutvustatakse uut Coravin-2 mudelit.
(Facebook)
26/03/2016 | 17:00
Meeleolukas õhtu restoranis Alexander koos šampanjadega Lallieri keldritest, mis on kokku sobitatud Chef de Cuisine Matthias Dietheri poolt selleks õhtuks koostatud viiekäigulise menüüga.
08/04/2016 | 22:49
Vegan-toit on saanud hitiks, mida mängitakse enamikus toidukohtades ja üha rohkemates kodudes. Paneme meiegi 9. aprillil taluköögis moeka plaadi peale ja uurime, mis see vegan on? Külla tuleb kokaraamatute autor ja blogija Sandra Vungi, kes jagab inspiratsiooni, retsepte ja koduseid maitseid. Vaata lähemalt:http://www.koplitalu.ee/?p=1374
ja broneeri koht:http://bit.ly/220nAiJ
03/05/2016 | 14:15
The new tourism: happy, slow and gastronomic. Guest lectures by Paolo Corvo, University of Gastronomic Sciences, Italy.
May 3, 14.15 – 17.30 in Kreutzwaldi 5 – D239
Lecture: The trends of sustainable tourism
Seminar about reading material : P. Corvo, The pursuit of happiness in globalized tourist, Social Indicator Research, 102 (1)
May 4, 14.15 – 17.30 in Kreutzwaldi 5 – D239
Lecture: The relationship between food and tourism: a way for the territorial development
Seminar about reading material: P. Corvo, R. Matacena, Slow food in slow tourism, in M. Clancy, Slow Tourism, Routledge, 2016
Loe lähemalt siit.
21/05/2016 | 10:00
Tallinna Turud kutsuvad Kalaturul 21. mail kell 10.00-16.00 toimuvale Kalafestivalile.
Kell 12.00 esineb ansambel Hellad Velled. Kontsert tasuta.
Loe lähemalt siit.
06/06/2016 | 10:00
Tutvume meie toidulaual esinevate erinevate vürtsidega, õpime nendega seonduvat ajalugu ning vaatame kuidas on erinevad vürtsid meieni jõudnud. Uurime üheskoos, kas köögis saab teha teaduspõhiseid katseid ning mida huvitavat ja põnevat saab teha seal leiduvate asjadega.
Sihtrühm: 7-13 a lapsed
08/06/2016 | 11:00
Rahvakultuuri Keskuses toimub toidukultuuri koolitus, maitse- ja teadmisnüansside avastusretk!
08/06/2016 | 18:00
Rež Erik Shirai, USA, Jaapan 2015, 90 min
Jaapani keeles, ingliskeelsete subtiitritega
Filmi juhatab sisse Taimi Paves. Enne ja peale filmi toimub sake degusteerimine ning soovi korral saab saket ka kaasa soetada.
Loe lähemalt siit.
08/06/2016 | 19:00
Olete oodatud Talu&Deli suupiste- ja veinibaari avamispeole!
Koostöös Kadrioru pargi ja Tallinna Lillefestivaliga avame ka meie võrratu suveterrassi! Meeleolu loob Eesti Laulu konkursi finalist Mick Pedaja.
Oodata on mõnusat õhtut täis head muusikat, üllatusi ning suuri maitseid!
Loe lähemalt siit.
09/06/2016 | 17:30
09/06/2016 | 18:00
My Italy toidustuudio perenaine Heret Pauskar õpetab valmistama traditsioonilisi pitsasid ning pitsapirukat.
15/06/2016 | 18:00
Kui Sulle tundub inspireeriv ise grillvorste soolikasse ajada, panna sinna just Sulle maitsvaid tooraineid, siis tule vorstikoolitusele. Peeti, lehtkapsast, karulaugupestot või jänesekapsast, kanaliha, kalkunit või hoopis metssealiha? HIND: 39€
Toimumiskoht: Nõudepeatus, Aedvilja 4, Tallinn
Registreerimine Facebooki sõnumiga või e-mailil kertu@suhkruingel.ee
Loe lähemalt siit.
16/06/2016 | 18:00
Gurmeeõhtusöök restoranis "Monaco" Tallinnas: 4 käiguga ümber Lõuna-Aafrika
Õhtusöök tõelistele veini- ja toidugurmaanidele, mis ühendab saladusliku Lõuna-Aafrika parimad veinid, restoran Monaco meisterkokkade kõrgelthinnatud toidukunsti parimad palad ning kunstnik Anneli Akinde kahe ainukordse teose esitlus-müüki.
Õhtusöögi menüü koosneb peakoka Virko Tugevus tervitussuupistest ning sellele järgnevast neljast käigust.
Kõikide roogade juurde serveeritakse valitud veine Lõuna-Aafrika parimatest veinimajadest, veinilugusid räägib ning veine tutvustab veinigurmaan ja Lõuna-Aafrika Vabariigi aukonsul Eestis härra Vaho Klaamann.
Loe lähemalt siit.
11/07/2016 | 18:00
Valmistame Jaapani toite, saame rohkem teada selle maa toidukultuurist ja lauakommetest! Juhendaja on restorani Haku omanik ja peakokk Shuichi Shiraishi. Teda assisteerib abikaasa Marju.
Töökeeled inglise ja eesti. HIND: 39€
Toimumiskoht: Nõudepeatus, Aedvilja 4, Tallinn
Registreerimine Facebooki sõnumiga või tel 5070801 või noudepeatus@katrinpress.com
Loe lähemalt siit.
17/09/2016 | 10:00
Sibulateele kerkivad üheks päevaks erinevad puhvetid, mis meelitavad oma hoovidesse ja katuste alla Sibulateele tulnud külalised. Pakutakse head ja paremat, hõrku ja kodust.
12/03/2017 | 11:00
Loe lähemalt siit.
15/03/2017 | 18:00
Loeng „Mida muistsed eestlased sõid?“
15. märtsil kell 18 (A-sissepääs)
Loe lähemalt siit.
01/04/2017 | 12:00
Juhendab Liilia Raik, koolitus toimub Räpina Loomemajas.
Loe lähemalt siit.
04/08/2017 | 12:00
Olete ootadut 4.augustil LEIVAPÄEVALE Katre Meistrikotta Põltsamaa lossihoovis. Tuntud ja tunnustatud koduleibade küpsetaja Triin Kuus pakub oma käsitööleiba degusteerimiseks ja saab ka kaasa osta. Müügil ka väikesed leivakuklid. Pakume teed ja kohvi.
Põltsamaa leivapäeva kohta loe siit.
10/08/2017 | 19:00
Restoran Polpo esitleb: Neljapäeval, 10.08.2017 algusega kell 19.00 VÄHIPIDU
Tähistame vähihooaega 4-käigulise õhtusöögi, hea joogi ja kaasakiskuva muusikaga.
Vähipeo menüü:
Langustiin salatsigur / fenkoli-safrani salat / murulaugumajonees
Vähi bisque vähisabad / piimavaht / focaccia
Paella krabiliha ja krevettidega krabi / argentiina krevett / safraniriis / karbid
Sidrunisuflee vaarikas / matcha tee
48 € *Hind sisaldab 4-käigulist õhtusööki ning tervitusjooki.
Dresscode: smart casual
Lisainfo ja laudade broneerimine e-maili aadressil info@polpo.ee või telefonil +372 5309 5499. Broneeringud palume teha 4.augustiks.
Loe Polpo Vähipeo kohta siit.
12/08/2017 | 13:00
Arvamusfestivalil tuleb juttu veganlusest
Veganlus kogub järjest rohkem populaarsust nii Eestis kui kogu maailmas. Eesti toitumisalaste suuniste järgi on tegemist piiratud toitumisviisiga, millega kaasnevad pikaajalised terviseprobleemid. Paljudes teistes riikides on vegantoitumine aga heaks kiidetud igas eluetapis.
"Olemegi lisaks Eesti ekspertidele arutlema kutsunud eksperdid Soomest ja Rootsist, et kuulda, millised on teiste riikide kogemused veganitega," ütleb Eesti Vegan Seltsi arendusjuht Kadri Sikk.
Arutelul tulevad muuhulgas teemaks küsimused:
Kas veganlus on enesepiiratud toitumine, nagu Eesti toitumissoovitustes seda nimetatakse, või on tegemist tervist toetava eluviisiga?
Kas ja kuidas peaks veganeid toetama?
Vestlust veab Eesti Nooremarstide Ühenduse juhatuse liige Marta Velgan. Arutelus osalevad lastearst Ülle Einberg, perearst Karmen Joller, onkoloog David Stenhholtz (Rootsi) ja toitumisteadlane Mikael Fogelholm (Soome).
Arutelu teemal "Veganism: a Self-Restricted or a Healthy Diet?" toimub Arvamusfestivali tervise alal laupäeval, 12. augustil kell 13.00-14.30.
NB! Arutelu toimib inglise keeles.
Üritus Facebookis: https://www.facebook.com/events/324318411357439/
12/08/2017 | 19:00
Kräftskiva ehk suur vähiõhtusöök!
Külarestoran RootS kutsub kõiki osa saama suurest vähisöömingust Viimsis! Vähipidu on traditsiooniline suveaja sööming, mis on alguse saanud RootSist ning levinud kulutulena ka teistesse põhjamaadesse! Menüüs on Kräftskivale omaselt nii palju vähke kui süüa jaksate, hind sisaldab ka tervitusjooki ning pitsikest Akvavit’i, sest nagu öeldakse, kala peab ju kusagil ujuda saama! Tule ja naudi koos sõpradega mõnusat külarestorani hõngu, maitsvat õhtusööki ja veeda üks tore õhtu sumedas augusti öös!
Hind 49 €
Lisainfo: info@rootsuresto.ee, 5575025
Piletid müügil Piletilevis!
Loe lähemalt Facebookist.
13/08/2017 | 11:00
Tuntud Rootsi onkoloog David Stenholtz annab Tallinnas pühapäeval loengu taimse toitumise teemal.
Registreeri siin: http://vegan.ee/registreerimine/
14/08/2017 | 18:00
Vigri & Gorilla vestlusõhtud on kord kuus aset leidvad harivad ja kaasamõtlemist ärgitavad õdusad kohvikuõhtud. Esimene vestlusõhtu keskendub teemale kanad & munad ning selle läbiviijaks on Kristina Mering.
Koha kindlustamiseks palume oma tulekust märku anda e-maili teel: anni@vigrikohvik.ee.
Loe lähemalt siit.
18/08/2017 | 14:00
Programm 18.-19. august
Mõlemal päeval toimub laat, kus on müügil mustikad ja muud marjad ning laias valikus erinevaid mahetooteid – kodumaist mahekaupa saab osta otse tootjalt. Töötab kohvik.
Loe lähemalt siit.
19/08/2017 | 10:00
Eestimaine laat, lasteala, loomadeala, hoidiste nurk ja Elustiilne ala. Kuremaa Lossis küüslaugusortide näitus ja Baltic Agro seminar aiapidajatele ning küüslaugukasvatajatele (eraldi ajakava). Külalisi sõidutab meelelahutusrong.
Loe lähemalt siit.
19/08/2017 | 10:00
Ootame terve päeva jooksul külastajaid piimatelki, kus on võimalik tasuta degusteerida piima ja piimatooteid.
Lapsi ootab mängunurk ja põnevad võistlusmängud, kus paremaid premeeritakse auhindadega. Piimatelgi tegevusi modereerib Angelica Udeküll.
Loe lähemalt siit.
19/08/2017 | 11:00
Eestimaine aedvili on valminud ning kannatab patta panna küll!
Herne, kaalika, porgandi ja kartuli tähistamiseks peame turul maha ühe meeleoluka ühepajatoidufestivali! Festivalil teeme demoköögis prantsuse köögist pärit ühepajatoitu Rattatouille't, näitame samanimelist multifilmi lastele Laste Kinos II korrusel, kuulame head muusikat, korraldame erinevaid loosimisi ja kõige lõpetuseks sööme ühiselt mitukümmend kilogrammi maitsvat ühepajatoitu. Lisaks otseloomulikult erinevad degustatsioonid ja head hinnapakkumised turu kauplejatelt.
Värske kodumaise toidu tähistamiseks ootame kõiki ühepajatoidufestivalile juba 19.08 kell 11.00!
Loe lähemalt siit.
20/08/2017 | 10:00
Meie juust saab kahe aastaseks! Andre Juustufarmis läks laagerdamisele esimene juust 20.08.2015.a.
Kell 12.00 lõikame lahti esmakordselt kaks aastat laagerdunud juustu! Terve päeva vältel täname Mummukesi piima eest leivaga, maitseme erinevaid juustusid ja saame teada kuidas tekivad erinevad maitsed juustus ning kuidas auk Classicu sisse saab, paneme proovile vadaku head omadused sees- ja välispidiselt ning lihaste raskuse taluvuse juustukera hoidmisel :)
Kõik juustud sünnipäeval sünnipäevahinnaga (-10%)!
Olete lahkesti oodatud! Loe lähemalt siit.
20/08/2017 | 11:00
Tahkurannas Pärnumaal toimub taas hapukurgifestival.
Loe lähemalt siit.
22/08/2017 | 16:30
Koogimeister Nadja Niukkanen avab ühe parima prantsuse maiuse koduse valmistamise saladuse. Teeme koos pistaatsia-, trühvli-ja roosimakroone, maiustame ja viime kodustele ka! Kohti on ROOG restos 12-le osalejale! Hind 55€.
Loe lähemalt siit.
24/08/2017 | 18:30
When Kristina Lupp lived in Italy, one of her favourite events was the "sagra" - a local festival, where locals come together to celebrate a particular ingredient. Reminiscing about this has inspired Kristina to host their own "mini-Sagra" to celebrate this year's harvest at Torgo Talu.
Loe lähemalt siit.
24/08/2017 | 19:00
Eksklusiivne õhtusöök Portugali veinimeistri Carlos Lucase ja "Wine Chef" Diogo Rochaga.
PORTUGUESE WINEMAKER DINNER with Carlos Lucas and "Wine Chef" Diogo Rocha
Loe lähemalt siit.
25/08/2017 | 16:00
5. ja 26. augustil toimuv Rotermanni toidufestival tutvustab esmakordselt uut kvartali poolt, ajaloolist Stalkeri käiku ja seal peituvat toidutänavat. Peatse Eesti Vabariigi juubeliprogrammi raames on välja toodud ka 100 meetrine laud, kus 15 toidukohta pakkumas kuni 5€ sööke.
25. august alates kl 16.00
26. august alates kl 12.00
ÜRITUS ON KÕIGILE TASUTA!
Maitsvad eripakkumised kuni 5€!
Loe lähemalt siit.
25/08/2017 | 19:00
Vähipidu on vägev söömaaeg, kus on uhkelt vähki ja jooki ning ohtralt mõnusat melu!
Pilet 59 eurot - sisaldab uhkes koguses vähki ja napsu
Piletid on müügil Carmen Cafés, Saku Gastros ja Vabalaud.ee sündmuste rubriigis. Kohtade arv on piiratud.
Loe lähemalt siit.
26/08/2017 | 10:00
Traditsiooniline laat, kus kaubeldakse sibula, kala, käsitöö, toiduainete, tööstuskauba, istikute ja aiasaadustega. Laadalt ei puudu ka toit ning atraktsioonid lastele. Laadalaval kahel päeval kirju kultuuriprogramm, toimuvad erinevad võistlused.
Loe lähemalt siit.
26/08/2017 | 10:00
Laupäeval, 26. augustil on Kallaste kesklinn laadamelust haaratud! Kella 10-st hommikul hilisööni on tegevust tervele perele.
Päeva korraldab Kallaste linn. Laadale registreerimine toimub telefonil 7452731, 5045730 või e-posti teel kallaste@kallaste.ee
Loe lähemalt siit.
26/08/2017 | 16:30
Finnish Your Dinner – Tähistame 100-aastast Soomet
Mitmed Soome saatkonnad ja sõprusseltsid ning muud kogukonnad ümber maailma katavad laua ühel nädalavahetusel kuskil vabas õhus. Kõik soomlased ja Soome sõbrad on teretulnud liituma.
Finnish Your Dinner – Tallinnas 26.8.2017
Oled teretulnud tähistama Soome 100. juubeliaastat ning nautima ühist piknikut vabas õhus aadressil Soome saatkond, Kohtu 4, Tallinn, 26.08.2017, kl 16:30–18:30.
Oleme katnud külalistele lauad Soome saatkonna sisehoovi. Paki korvi oma söögid, joogid ja vajalikud nõud ning kutsu oma sõbrad kaasa. Sööme koos ühise laua taga ja tähistame Soomet!
Kohe pärast söömist, alates kell 18.30, hakkame laulma koos värskest Eesti-Soome laulikust ja kohale tuleb ka PPA Puhkpilliorkester. Mõnus koosviibimine jätkub seega veel!
Saad broneerida endale ja oma seltskonnale istekohad alates 13. augustist all oleva lingi kaudu. Kohtade broneerimine on tasuta ja neid on võimalik broneerida maksimaalselt kuni kuuele inimesele. Kohtade arv on piiratud ehk tasub kindlustada oma kohad võimalikult kiiresti!
NB! Eraldi registreerumine kohustuslik istekohtade kindlustamiseks.
Üritust korraldab Soome suursaatkond Eestis ja Soome välisministeerium.
Finnish Your Dinner -ühissöömised ümber maailma on osa Soome100-juubeliaasta programmist.
Loe rohkem aasta 2017 Finnish Your Dinner – ürituste kohta sellelt lehelt ning jälgides Facebook -lehte.
Broneerimine algab P 13.08.2017 kell 21 siit: http://illallinentaivaanalla.yhteismaa.fi/en/finnish-your-dinner-tallin/
Loe lähemalt siit.
02/09/2017 | 10:00
Juba 2. septembril toimuvad Viimsi taluturul VEISELIHA GRILLIMISE EESTI MEISTRIVÕISTLUSED. Lisaks tutvustatakse kõike, mis rohumaaveise Eestis kasvatamise ja tarbimisega seotud on.
Uksed avavad pop-up veiselihapood ja Ants Uustalu juhatatav grillirestoran, mis pakuvad nii kohapeal nautimiseks kui kaasaostmiseks rohumaaveise parimaid palasid.
Kohal on Vaiko Eplik ja tema kitarr :)
Tule sina ka! Üritus on kõikile tasuta
Loe lähemalt siit.
02/09/2017 | 11:00
02.09.2017 toimub Gemossis (Tartu mnt 87E, Tallinn) kell 11-15.30 pulgakoogi õpituba. Pulgakoogid on laste ja noorte suured lemmikud aga järjest populaarsemad ka kõikidel teistel pidudel.
Loe lähemalt siit.
06/09/2017 | 18:00
Eesti Vegan Selts ja Kumu dokumentaal esitlevad: filmi "Mida tervist!" / "What the Health" esilinastus Eestis
Rež Kip Andersen, Keegan Kuhn, USA 2017, 97 min
Inglise keeles, eestikeelsete subtiitritega
"Mida tervist!" on omamoodi jätkufilm auhinnatud "Cowspiracy" dokumentaalfilmi loojatelt. Režissöör Kip Andersen intervjueerib arste ja toitumisteadlasi, et teada saada, kuidas on võimalik vältida ja isegi paranemisele pöörata mitmeid tõsiseid kroonilisi haigusi. Kartmatu Kip uurib ka, miks USA rahvuslikud terviseorganisatsioonid ei kavatsegi ise kõigest sellest rääkida.
Filmile järgneb arutelu, et muuhulgas välja selgitada filmi nii positiivsed kui ka negatiivsed küljed. Tasuta sissepääs.
Filmi koduleht ja treiler: https://vimeo.com/ondemand/whatthehealth/203617202
Loe lähemalt siit.
07/09/2017 | 18:00
Loe lähemalt siit.
08/09/2017 | 09:45
Esmakordselt toimub sel aastal Eesti toidu kuu puhul Lõuna-Eesti Toidukonverents, mis on mõeldud väikstele ja suurematele toidutootjatele, -pakkujatele, kes soovivad laiendada oma silmaringi kuulates huvitavaid ettekandeid oma ala asjatundjatelt, kohtuda ja ideid vahetada teiste Lõuna-Eesti tegijatega.
Konverentsi seekordne alampealkiri on HEA SISU PAREMASSE VORMI!
Toimumisaeg: 08. September 2017, kl.9.45-16.30
Toimumiskoht: Apollo kino, Tartu Lõunakeskus
Konverentsil osalemise tasu 16 EUR, mille eest kaetakse osaliselt konverentsi korraldusega soetud kulusid.
Loe lähemalt siit.
08/09/2017 | 19:00
Esmakordselt Balti Jaama Turul - ÖÖTURG!
Õhtud on veel soojad ja sumedad, kuid puhkus on veel kaugel ning seetõttu on hea tulla esimese pika töönädala lõpus Balti Jaama Turu ÖÖTURULE!
Mõnus õhtu kuni keskkööni täis muusikalisi etteasteid, maitsvat toitu, töötubasid ja loenguid, demoköögis ühiskokkamist, häid pakkumisi turukaubale ja palju muid vahvaid üllatusi.
Soovid tulla ÖÖTURULE kauplema? Ootame ÖÖTURULE kauplema foodtruck'e ja tänavatoitlustajaid, käsitöölisi ja eesti disaini loojaid. Huvilistel palume ühendust võtta infopunkt@astri.ee.
Rohkem infot esinejate ja programmi kohta lisame ürituse seinale jooksvalt lähiajal.
Loe lähemalt siit.
09/09/2017 | 10:00
Pärast suve tuleb taas sügis ning traditsiooniliselt lõpetab suvise ja alustab sügisese hooaja (mis on rohkem linnane ja linnasõprade-kodusem) NOPi Sügisene Gurmeeturg.
Septembri teine laupäev, kui esimene linnajõudmise rutt möödas, pliiatsid ja pinalid on nendele, kes neid vajavad, muretsetud ning aeg korraks hinge tõmmata ja nautida rutiini magusat mõnu, on paras aeg taas kokku tulla NOPi aeda. Sel aastal siis 9.septembril, et kohata mitmetes kümnetes sõpru, ägedaid ja uusi tegijaid Eestimaa mitmest paigust, täita turukorv nädalajagu maitsva kraamiga ja mekkida kõht täis sügisest inspiratsiooni saanud toitudest - jookidest.
Järjekorras juba kaheksas, aga alati erinev, nende tulijate ja tegijate nägu, kes sel korral kohal.
Loe lähemalt siit.
09/09/2017 | 18:00
Kuressaare Tänavapiknik on Saaremaa suvelõpu üks oodatumaid üritusi. Sume suveõhtu Kuressaare peatänaval, head söögid-joogid, meeldiv seltskond ja tuhanded piknikulised moodustavad kokku kustumatu elamuse. Piknik ühendab kõiki saarlasi, muhulasi ja meie külalisi!
Loe lähemalt siit.
10/09/2017 | 15:00
Fire Dinner feat. Elizabeth Haigh (UK), Neil Rankin (UK), Orm Oja (NOA Chef’s Hall) & Tõnis Siigur (NOA Chef’s Hall / Siigur Restaurants)
SAUCE forum pre-event will take place this year at NOA restaurant. Two award-winning chefs and the masters of fire cooking, Elizabeth Haigh (UK) and Neil Rankin (UK), are pairing up with Estonia’s top team Orm Oja & Tõnis Siigur to cook up a fantastic meal on the beautiful shores of NOA Restaurant.
The audience will have the opportunity to sample their fire inspired menu along with special drinks and entertainment.
Sunday 10th September at 4pm. Doors open at 3pm.
NOA Restaurant, Ranna tee 3, 12111 Tallinn
65 EUR (incl. 6-course meal & welcome drink)
Free seating so come and grab your table early.
Musical entertainment throughout the event by DJ Sander Mölder. Tickets can only be purchased via Piletilevi.
Loe edasi siit.
16/09/2017 | 08:20
Päevajuhiks on Oskar Lutsu huumoripreemia laureaat Raivo E. Tamm.
Esinevad Svjata Vatra ja Väikeste Lõõtspillide Ühing.
Loe lähemalt siit.
16/09/2017 | 10:00
Päev, mis kujunes eelmisel aastal väga menukaks, saab nüüd taas tuule tiibadesse. Puhvetipidajad juba peavad aru, mida sel aastal paremini teha :)
Loe lähemalt siit.
17/09/2017 | 10:00
Pirukafest on vahva kogukonnaüritus, kus kohalikud Haabersti kodukokad pakuvad kõigile külastajatele oma koduküpsetatud kooke, tore, pirukaid ning muud head-paremat. Üritus toimub juba teist aastat ning seekord toimub Pirukafest Eesti Vabaõhumuuseumis Leivapäeva raames.
Pirukafest asub kiigeplatsil. Toimuvad mitmed võistlused ning meeleolu hoiavad üleval erinevad muusikud ja etteasted. Osale Pirukafestil kodukokkajana või külalisena, mõnus suutäis garanteeritud.
Loe lähemalt siit.
19/09/2017 | 17:45
Loe lähemalt siit.
10/10/2017 | 18:00
Loe lähemalt siit.
18/11/2017 | 13:00
Laupäeval, 18. novembril 2017 algusega kell 13.00 toimub Maarjamäel Filmimuuseumis (Pirita tee 56, Tallinn) õpituba sarjast "ASJA ARMASTAJAD". Toidukultuuri uurija etnoloog ESTER BARDONE (Tartu Ülikool) räägib lähemalt sellest, kuidas säilitati ja hoidistati toiduaineid möödunud sajanditel. Kultuuriloolise koguhoidja MAIA MADAR toob välja põnevaid toidukultuuri ajalooga seotud esemeid Eesti Ajaloomuuseumi kogust ja tutvustab, kuidas neid omal ajal kasutati. Osalemine eelregistreerimisel.
Loe lähemalt siit.
29/11/2017 | 13:00
29. novembril toimub Tallinnas Kultuurikatlas Eesti Joogi Festival, mis toob kokku Eesti joogitootjad meeleoluka messi formaadis. Eraldi esitlusalad on avatud lahja ja kange alkoholi, samuti mittealkohoolsete jookide tootjatele.
Ürituse raames valitakse Eesti Parim Õllesommeljee 2017 ning koostöös Eesti Maitsetega avalikustatakse Eesti parimad restoranid 2018.
Messil on kõigil külastajatel võimalus tooteid degusteerida ja ka kaasa osta. Loe lähemalt siit.