Kalender

JUUNI

Loeng toitumisest kesk- ja varauusaegses Tartus

25/02/2015 | 16:15

Martin Malve loeng "Toitumisest kesk- ja varauusaegses Tartus". Loeng toimub Ajaloo Instituudis Tallinnas, Rüütli tn 6, ruum 307

Feeding 100 000

31/03/2015 | 09:30

The launch of Feeding 100,000. 

Dimitri Demjanov räägib toidukunstist

04/04/2015 | 15:00

Kõnelused kunstist: Dimitri Demjanov

Alkohol Unplugged loeng Tartus

23/04/2015 | 17:00

EAÜS kutsub kõiki huvilisi Alkohol Unplugged sarja kolmandale aruteluõhtule "Vabaturumajandus 21. sajandil - kas tervise sõber või vaenlane?"

Kahvliahvid tembutavad Põhjakal

18/07/2015 | 13:00

18. juulil leiab Põhjaka mõisa restorani hoovil aset selle suve üks oodatumaid peresündmusi Kahvliahvi kokakool. 

Film "Soul Food Stories" ja sellele eelnev loeng Kultuurikatlas

04/08/2015 | 18:00

4. augustil kell 18.00 näidatakse Kultuurikatla Pajas Tonislav Hristovi dokumentaalfilmi “Soul Food Stories” (2013). Filmile eelneb Nami-Nami portaali looja ja mitme kokaraamatu autori Pille Petersoo 60-minutiline loeng “Toit pole oluline, toit on põhiline?”. Banitsat pakutakse ka!

 

Talu & Deli õhtusöök a la Francaise Rein Kaselaga

13/08/2015 | 19:00

Koostöös Eesti tuntuima veinieksperdi Rein Kaselaga on Talu&Deli Prantsuse peakokk Swann Robin loonud üheks õhtuks hõrgutava menüü ning ootame Teid kõiki 13. augustil Talu&Deli restorani toimuvale veiniõhtusöögile.

Loe lähemalt Facebookist.

Kuidas Eesti maitsetele ja kodumaisele toidule populaarsust koguda?

14/08/2015 | 14:30

Paide arvamusfestivalil Ekspress Meedia alal modereerib Evelin Ilves vestlusringi "Eesti maitsed ja nende propageerimine: kuidas seda teha?"

Osalevad Dimitri Demjanov ja kodumaised toidutootjad. Loe lähemalt siit.

Toiduraiskamise “parim enne” on läbi. Kuidas edasi?

14/08/2015 | 15:00

Paide arvamusfestivali Rohelise Eesti teemaalal toimub vestlusring "Toiduraiskamise "parim enne" on läbi. Kuidas edasi?"

Modereerib Nele Hendrikson (Eesti Toidupank), osalevad Aliine Lotman (MTÜ Mondo), Piret Väinsalu (Eesti Roheline Liikumine), Piet Boerefijn (Eesti Toitupank), Harri Moora (Säästva Eesti Instituut).

Loe lähemalt siit.

Teeme Eesti toidust ülemaailmse hiti

14/08/2015 | 15:30

Paide arvamusfestivali ettevõtlusalal toimub vestlusring "Teeme Eesti toidust ülemaailmse hiti". Modereerib ETV toimetaja-saatejuht Urmas Vaino, osalevad Rasmus Rask, Andres Oopkaup ja Kristjan Lepik.

Loe lähemalt siit.

Kuidas valmistada liha elaval tulel nii, et lõpptulemus oleks maitsev? (vene keeles)

14/08/2015 | 18:00

Paide arvamusfestivali Eesti Rahvusringhäälingu stuudios viivad ETV+ kokandussaate saatejuhid läbi grillimise meistriklassi.

Loe lähemalt siit.

Saade

14/08/2015 | 20:15

Saatejuht Maris Jakobson räägib Nami-Nami eestvedaja Pille Petersooga toidust, poliitikast ja toidupoliitikast. 

Küüslaugufestival Ülenurmel

15/08/2015 | 10:00

Randlaste kohvikutepäev 2015

15/08/2015 | 11:00

15. augustil toimub esmakordselt randlaste kohvikutepäev. "Kohvikutepäeval saab ringi peale teha tervele vallale, et koguda retsepte nii maitsvaks toiduks kui ka põnevaks eluks. Sel päeval avanevad lisaks randlaste kodukohvikutele ka mitmed tavakohvikud ja asutused, millega tasub tutvust teha," kirjutab korralda Kristina Kams "Viimsi Teatajas". 

Avatud on lausa 75 kohvikut, lähemalt loe siit.

Kultuurialkohol. Alkoholikultuur

15/08/2015 | 13:00

Paide arvamusfestivali Tallinna Linnateatri alal on vestlusring "Kultuurialkohol. Alkoholikultuur", kus oma kogemustest alkoholiga räägivad inimesed, kes teemat valdavad – Eesti meesnäitlejad.

Modereerib ajaloolane Aro Velmet, osalevad Andrus Vaarik, Henrik Kalmet, Indrek Saar ja Rasmus Rask. 

Loe lähemalt siit.

IndoFusion 15.8.2015

15/08/2015 | 18:00

IndoFusion on igakuine üritus kõigile, kes tunnevad huvi India kultuuri, moe, köögi ja inimeste vastu. Augustis tähistatakse India Vabariigi aastapäeva 15. augustil õhtusöögi ja meelelahutusprogrammiga. Aukülaliseks on India suursaadik Hr. Ashok Kumar Sharma!

Kohtade arv maksimaalselt 50. Osaluspanus on 10€ mis sisaldab sissepääs, meelelahutuse programmi ja õhtusööki.

Piletid saab osta nii Indiapoest kui kohapeal. 

Loe lähemalt Facebookist.

Hapukurgifestival 2015

20/08/2015 | 11:00

20. augustil toimub Tahku Tare külakeskuses Tahkurannas järjekordne hapukurgifestival.

Võru valla tervisepäev 'Tsuska suvi purki'

20/08/2015 | 14:00

Loe lähemalt Facebookist.

BBQ Festival

22/08/2015 | 12:00

Tänavatoidu tänav

22/08/2015 | 16:25

Augustikuu gurmeeöö

22/08/2015 | 20:00

Loe lähemalt Facebookist.

Kokakoolitus-õhtusöök privaatrestoranis KÖÖK

24/08/2015 | 16:30

Kokakoolitus-õhtusöök privaatrestoranis KÖÖK (Pikk 42, Tallinn), 13 inimesele, ingliskeelne (seltskonnas eestlased, soomlased ja poolakad). 

Film “Cooking History” ja sellele eelnev loeng Kultuurikatlas

02/09/2015 | 18:00

Kolmapäeval, 2. septembril kell 18.00 annab Mari Kooskora 60-minutilist loengut “Kokkamine armastuses ja sõjas”. Loengule järgneb Péter Kerekesi dokumentaalfilm “Cooking History” (2009).

Vaata lähemalt Facebookist.

Lihapäev Viimsi taluturul

05/09/2015 | 10:00

Viimsi taluturul toimub 5.septembril lihale ja eelkõige rohumaaveisele pühendatud turupäev.

Loe lähemalt Facebookist.

Loeng "Toit, disain ja urbanistlik kultuur"

06/09/2015 | 14:00

Veronica Fossa loeng “Toit, disain ja urbanistlik kultuur”.

Urbanistliku toidu vastu on Euroopas jätkuv huvi. Tühjad ja mahajäetud tööstuspinnad täituvad värvikirevate turgude ja festivalidega. Ühiskond ihkab aina rohkem ja nii ilmuvad linnapilti üle maailma uued sarmikad kohvikud, eksootilised restoranid ja ka toiduga seotud elukutsed. Tulemuseks on linnasagin, toiduturismi plahvatuslik kasv ja riikide soov taaselustada unustusehõlma vajunud kohalikku kööki ja toidu traditsioone.

Veronica jagab oma lugu — kuidas ta hakkas tegutsema Helsingi linna toidukultuuris, osales Restoranide Päeval, korraldas loomingulisi hommikusööke koostöös Likemind Helsingiga ja käivitas oma firmat WE Factory, mis on tegutsenud enam kui kuues riigis.

Tiivustatuna missioonist luua õnne ja heaolu tööelus ning kasutades toitu ja disainimeetodeid vahendina, arutleb Veronica, kuidas lahendada meie ees olevaid probleeme nii toidutootjate kui ka toidu tarbijatena.

Loe lähemalt siit

Töötuba "Ideede genereerimisest ideede teostamiseni"

07/09/2015 | 12:30

Esmaspäeval, 7. septembril kell 12.30–18.00 toimub Tallinnas Kultuurikatlas Veronica Fossa juhendamisel ingliskeelne workshop “Ideede genereerimisest ideede teostamiseni”.

Oodatud on toidudisainerid, teenuste disainerid, professionaalsed kokad, kodukokad, alustavad ja juba tegutsevad ettevõtjad ning kõik, kel huvi ideid genereerida toidu, disaini ja urbanistliku kultuuri puutepunktides!

Osavõtt on tasuline: 20 eurot. Loe lähemalt siit.

Tihemetsa seenefestival

10/09/2015 | 10:00

10-13. septembril toimub Saarde vallas Tihemetsas seenefestival. 

Sügis, seened ja keskkonnaharidus - need kolm sõlmuvad Tihemetsas seenesündmuseks. Tihemetsa seenefestival on avatud 4 päeva. Seenenäitusel eksponeeritakse sadu seeneliike, sh Eesti mürgisemaid ja parimaid söögiseeni. On hulgaliselt selliseidki seeni, mida seeneks pidada ei oska. Lisaks saab uudistada teisi näitusi, osaleda töötubades ja loengutel, käia seeneretkel ning nautida erinevaid maitseelamusi seentest.

NOPi sügisene gurmeeturg

12/09/2015 | 10:00

"Ta tuleb taas. Gurmeeturg, kus kohal eriliselt heade toodete tootjad. On neid, kelle tooteid olete vilksamisi kusagil näinud kui neid, kes tulevad välja vaid selleks päevaks. Igaljuhul saab näha ja jutustada nende suurepäraste inimestega, tänu kellele need veelgi suurepärasemad tooted sünnivad. Ja muidugi, kuna siis on juba sügis, siis on kohal kõik sügissaadused ja nendest tehtud hea-parem. NOP, nagu ikka, teeb ka vaid selleks päevaks erilisi (sügis)tooteid. Ole kohal, kui tahad kõike seda head maitsta ja koju kaasa osta ning muidugi, võta kaasa suur turukott ja ilus sügispäev. Kohtumiseni!"

Loe lähemalt Facebookist

Võhma Juurikas: VI laat taimegurmaanidele

12/09/2015 | 10:00

Kell 10-16 Võhmas Viljandimaal. Külastajatele laat ja näitused tasuta. Kaubeldakse aia- ja metsasaadustega. 

Kell 12-14 fruktodisaini töötuba.

Loe lähemalt Facebookist. Korraldab Võhma aiandusselts "Kanarbik".

MoshiMoshi sushikoolitus Tallinnas

17/09/2015 | 18:00

MoshiMoshi sushikoolituse käigus on osalejatel võimalik saada põhjalik ülevaade sushi ajaloost, toorainetest ning sushi valmistamise protsessist, alates riisi keetmisest kuni etiketini. Tutvutakse ka Jaapani toidukultuuri ning harjumustega.
2,5-tunnise koolituse käigus valmistatakse koos riisi ja munarulli (atsuyaki tamago) ning sushidest õpitakse tegema: Futomaki (paksem sushi rull), Hosomaki (peenem sushi rull), Nigirisushi, Oshisushi (dekoreeritud sushi). Kui sushi valmistamine selge, hellitatakse endi maitsemeeli vastvalminud hõrgutistega.

Koolituse hinnas sisalduvad eelpool nimetatud sushivalikud, Ume-shu (Jaapani ploomivein), Matcha-jäätis, Jaapani roheline tee, koolitusmaterjalid ja väike kingitus.

Sushit valmistab koos osalejatega Sachiko Vasser, sushist ja selle valmistamisest räägib Kertu Bramanis.

Sushikoolituse hind on 55€/inimene
Registreerumine info@moshimoshi.ee (nimi, e-mail ja telefoninumber)

Loe lähemalt Facebookist.

Põngerjate Kokakool

20/09/2015 | 12:00

Rootsu Põngerjate Kokakool Viimsis alustab taas!

Põngerjate Kokakool ootab oma väikeseid sõpru 20. septembril, et teha koos kalapulkasid ja rääkida, miks on kala kasulik :)  

Kiirustage registreerimisega, nagu ikka :)

Viimsi Ubinapäev 2015

26/09/2015 | 09:03

Loe lähemalt Facebookist.

Kreeka köögi koolitus Kopli karjamõisas

03/10/2015 | 11:00

Tagasi kooli! Kopli taluköök avab kooskokkamise hooaja 3. oktoobril Kreeka köögi ja söögiga. Meenutame möödunud suve ja puhkust koos Nami-Nami toiduportaali algataja ja peatoimetaja Pille Petersooga. Menüüs on dolmadakia, kotopitakia, alevropita, moussaka ja muud kreeka hõrgud. Laulab otse loomulikult Demis Roussos.

Loe lähemalt siit.

Peipsivene sibula ja kala päev

04/10/2015 | 12:00

Peipsiveere vanausulised on läbi aegade olnud kuulsad oma sibulakasvatuse ja kalapüügioskuse poolest. Sibula ja kala päeval saab tutvuda Peipsi sibula eripärade, sibulakasvatuse ja selle säilitamise telgitagustega. 

Tutvustatakse parimaid kala vinnutamise viise, õpetatakse kala puhastama, küpsetatakse peipsivene sibulapirukat ja vees praetud kala. Toimub sibulapatsi punumise õpituba ja väike laat.

Vaata lisaks: http://evm.ee/est/sundmused/uritused.e/peipsivene-sibula-ja-kala-paev/615

Nädalalõpp tervisele

09/10/2015 | 08:32

Portselanilaat Viimsis

11/10/2015 | 10:00

 

Loomaaialoomade kõrvitsapidu

17/10/2015 | 12:00

Gurmeedinee

22/10/2015 | 17:00

Rannarahva muuseumi mängutoa sünnipäev

25/10/2015 | 12:00

Muuseumi mängutuba saab 25. oktoobril juba neljaseks! Ootame kõiki oma väikseid sõpru appi tähistama ja torti tegema ja siis... seda sööma ;)

Mänguasjade laadal on aga lastel endal võimalik kauplemist proovida. Selleks tuleb oma kodune mänguasjakast sellise pilguga üle vaadata, et ehk valmistaks mõni lelu kellelegi teisele rohkem rõõmu. Ja siis end kirja panna aadressil hariduskeskus@rannarahvamuuseum.ee.

Taimetoidumess 2015

01/11/2015 | 11:00

Loe lähemalt Facebookist.

Pille Petersoo loeng "Korralik eine" Eesti Tervishoiu Muuseumis

04/11/2015 | 18:00

"Korralik eine" (ingl. k. "proper meal") on toidusotsioloogias levinud mõiste, mille autoriks peetakse Briti sotsioloogi Ann Murcott'i. Korralik eine on perekonna heaolu ja tervise sümboliks. Mida selle mõiste all silmas peetakse ja kuidas korralik eine eri maades välja näeb?

Lektor Pille Petersoo on Toidublogi Nami-Nami looja ja peatoimetaja.

Loeng "Korralik eine" on muuseumi novembrikuu loengusarja esimene teemakäsitlus, mis kuulub ajakirja National Geographic ja Eesti Tervishoiu Muuseumi fotonäituse juurde. Koos näitusega soovime tuua kõnelema inimesi, kellel on nimetatud teemadega enam kokkupuudet või laiem silmaring ning oskus probleemkohti mõtestada ja lahti selgitada.

Novembrikuu järgnevatel kolmapäevadel tulevad kõnelema Marek Strandberg, Erkki Truve ja Eva Luigas

Teemaloengud toimuvad muuseumis novembrikuu igal kolmapäeval algusega kell 18.00

Loe lähemalt siit.

Tordikoolitus Kopli taluköögis

07/11/2015 | 08:12

Kopli taluköögis Põlvamaal valmistatakse laupäeval 7. novembril torte. Tordikoolitust juhendab Tartu Kutsehariduskeskuse kondiitriõpetaja Anneli Ummik, kes võrdselt hästi tunneb kondiitritöö tehnoloogilisi võtteid ning tortide kujundamise ja kaunistamise saladusi.

Loe lähemalt siit.

Marek Strandbergi loeng "Kuidas toita 9 miljardit inimest?"

09/11/2015 | 23:27

Kust tuleb nälg? Kui suur on toidutootmise jalajälg? Kui efektiivne on nüüdisaegne toidutootmine? Miks ja mida süüakse? Kuidas saab ja võiks toitu kasvatada, toota aga ka sünteesida? Kas toidu- ja söömise kultuur on "käest läinud" (läänes)? Kui põhjendatud on tapmine toidukultuuri nimel?

Lektor Marek Strandberg on mitmekülgne persoon. Olles teadlane, ärimees ja karikaturist tegeleb ta hetkel ainulaadse Eesti projekti KODA väljaarendamise ja turule toomisega. http://www.kodasema.com/

Loeng "Kuidas toita 9 miljardit inimest?" on muuseumi novembrikuu loengusarja teine teemakäsitlus, mis kuulub ajakirja National Geographic ja Eesti Tervishoiu Muuseumi fotonäituse juurde. Koos näitusega soovime tuua kõnelema inimesi, kellel on nimetatud teemadega enam kokkupuudet või laiem silmaring ning oskus probleemkohti mõtestada ja lahti selgitada.

Novembrikuu järgnevatel kolmapäevadel tulevad kõnelema Erkki Truve ja Eva Luigas

Teemaloengud toimuvad muuseumis novembrikuu igal kolmapäeval algusega kell 18.00

Sooduspilet /õpilased, pensionärid/ 3.- eurot, täispilet 5.- eurot

Loe lähemalt siit

Art of the Cocktail 2015

11/11/2015 | 14:00

Kuidas sobivad kokku sport ja taimetoit?

18/11/2015 | 18:00

18. novembril kl 18-20 toimub Von Krahli teatris tasuta loeng ja vestlusring, mille käigus tutvustatakse tervisliku taimse toitumise põhitõdesid.

Tervislikust taimsest toitumisest teeb ülevaate Triin Tõniste, kes on läbinud Cornelli ülikooli taimedepõhise toitumise kursuse ja omandanud visuaalkunstiteraapias terviseteaduste bakalaureusekraadi.

Vestlusringis “Millised eelised ja võimalused annab taimetoit tervise- ja ultraspordi harrastajale" osalevad 100 kilomeetri ning 100 miiili pikkuseid ultrajooksumaratone läbinud Markko Junolainen, Äripäeva maratonitiimi eestvedaja ja jalgsi, jalgrattal, rulluiskudel ning suuskadel nädalaid kestvaid võistlusi läbinud Rivo Sarapik ja joogat ning tervisesposrti harrastav Andrus Kiisküla, kelle suureks unistuseks on Ironmani triatloni läbimine.

Üritus on kõigile tasuta. Kohapeal pakutakse tervislikke taimseid snäkke.

Üritus toimub novembrikuise vegan väljakutse raames ja seda korraldavad organisatsioonid Loomade Nimel, Eesti Vegan Selts ja MTÜ Loomus.

Ürituse link Facebookis: https://www.facebook.com/events/767931829996280/

VABRIKU veiniklubi vol 3

20/11/2015 | 20:00

Ekskursioon "Tallinna vanimad kohvikud"

21/11/2015 | 15:00

Laupäeval, 21. novembril kell 15.00 algab Tallinna Linnamuuseumist Neitsitorni kulgev ekskursioon, millel saab näha ja kuulda, kus kohvikud paiknesid, kes neid pidasid ja mida neis kohvi kõrvale pakkuda võidi. Vaatame, millised olid tallinlaste kohvi- ja teejoomisnõud 18. sajandil ja milline võis välja näha teeõhtu ühes 18. sajandi tallinlase kodus. Jalutuskäiku Tallinna Linnamuuseumi eest kuni Neitsitorni kohvikuni on võimalik sättida nii, et teele jääb Tallinna vanim seni tegutsev kohvik ja Tallinna esimeste teadaolevate kohvikute arvatavad asukohad. Teele jääb ka üks kohvikute eelkäijaid – Raeapteek. Enne kohvijoomise Tallinna jõudmist sai sealt osta ja ka kohapeal juua näiteks veinist valmistatud vürtsikat klaretti. Enne kohvi ja tee jõudmist Euroopasse olid just vürtsid need, mis täitsid inimeste isu keelt või nina kõditavate toiduainete osas. Ekskursioon lõpeb Neitsitornis, keskaegsesse kindlustorni rajatud moodsas kohvikus, kus kõigile pakutakse ka tassike kosutavat kohvi.

Ekskursiooni hind on 6 eurot, palume end registreerida aadressil linnamuuseum@linnamuuseum.ee või telefonil 6155193.

Õllesommeljee 2015

26/11/2015 | 17:00

Teemaõhtu Jaapani toidukultuurist

12/01/2016 | 17:00

  • Aeg: 12.01.16 17:00–18:30
  • Asukoht: Adamson-Ericu muuseum
  • Hind: 15€

 

Teemaõhtul Jaapani toidukultuurist esineb Daigo Takagi.

Eelregistreerimisega: tel 644 5838, e-post adamson-eric@ekm.ee 

Loe lähemalt siit.

Filmiõhtu Eesti Tervishoiu Muuseumis: "Saja sammu teekond"

13/01/2016 | 18:00

13. jaanuar kell 18:00 SAJA SAMMU TEEKOND / The Hundred – Foot Journey, USA

Lavastaja: Lasse Hallström 2014, 1h 56 min

Filmi juhatab sisse Eesti restoranikultuuri grand old man Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja ning rahvusvaheliselt tunnustatud restorani Gloria omanik ja peakokk Dimitri Demjanov.

Filmiõhtu Eesti Tervishoiu Muuseumis: "Toidutoojad"

20/01/2016 | 18:00

20. jaanuar kell 18:00 TOIDUTOOJAD, Eesti

Lavastaja: Kaisa Pits, 2014, 42 min

Filmi juhatab sisse Eesti Rahva Muuseumi peavarahoidja Riina Reinvelt, kes on ka filmi üks produtsente.

Tallinna Rahvaülikool: Autentne jaapani õhtusöök Shuichi Sihiraishi juhendamisel

25/01/2016 | 17:30

Autentne jaapani õhtusöök Jaapanist pärit professionaalse koka Shuichi Sihiraishi juhendamisel

Loe lähemalt siit.

Filmiõhtu Eesti Tervishoiu Muuseumis: "Lauake, kata end"

27/01/2016 | 18:00

27. jaanuar kell 18:00 LAUAKE KATA END / Just eat it, Kanada

Lavastaja: Jen Rustemeyer, Grant Baldwin 2014, 1h 13 min

Filmi juhatab sisse Säästva Eesti Instituudi Keskkonnakorralduse programmijuht Harri Moora.

Jaan Elkeni maalid Lucca Veinipoes - Art crossing state of art technology

02/03/2016 | 18:00

Olete oodatud Lucca veinipoodi 2. märtsil kell 18– 20 nautima Jaan Elkeni loomingut ja Lucca uusi maitsekombinatsioone. Kulminatsiooniks tutvustatakse uut Coravin-2 mudelit.

(Facebook)

Degustatsiooni õhtusöök – Lallier šampanjamaja

26/03/2016 | 17:00

Meeleolukas õhtu restoranis Alexander koos šampanjadega Lallieri keldritest, mis on kokku sobitatud Chef de Cuisine Matthias Dietheri poolt selleks õhtuks koostatud viiekäigulise menüüga.

Sandra Vungi vegan-koolitus Kopli Taluköögis

08/04/2016 | 22:49

Vegan-toit on saanud hitiks, mida mängitakse enamikus toidukohtades ja üha rohkemates kodudes. Paneme meiegi 9. aprillil taluköögis moeka plaadi peale ja uurime, mis see vegan on? Külla tuleb kokaraamatute autor ja blogija Sandra Vungi, kes jagab inspiratsiooni, retsepte ja koduseid maitseid. Vaata lähemalt:http://www.koplitalu.ee/?p=1374 
ja broneeri koht:http://bit.ly/220nAiJ

Taimetoidupäev Telliskivi Loomelinnakus

24/04/2016 | 10:00

Loe lähemalt Facebookist.

Taimetoidupäev Telliskivi Loomelinnakus

24/04/2016 | 10:00

Loe lähemalt Facebookist.

Paolo Corvo loengud "The new tourism: happy, slow and gastronomic." Eesti Maaülikoolis

03/05/2016 | 14:15

The new tourism: happy, slow and gastronomic. Guest lectures by Paolo Corvo, University of Gastronomic Sciences, Italy.

May 3, 14.15 – 17.30 in Kreutzwaldi 5 – D239

Lecture: The trends of sustainable tourism

Seminar about reading material : P. Corvo, The pursuit of happiness in globalized tourist, Social Indicator Research, 102 (1)

May 4, 14.15 – 17.30 in Kreutzwaldi 5 – D239

Lecture: The relationship between food and tourism: a way for the territorial development

Seminar about reading material: P. Corvo, R. Matacena, Slow food in slow tourism, in M. Clancy, Slow Tourism, Routledge, 2016

Loe lähemalt siit.

Kalafestival 2016

21/05/2016 | 10:00

Tallinna Turud kutsuvad Kalaturul 21. mail kell 10.00-16.00 toimuvale Kalafestivalile.

Kell 12.00 esineb ansambel Hellad Velled. Kontsert tasuta.

Loe lähemalt siit.

Kalapäev Viimsi taluturul

29/05/2016 | 10:00

Kalamehe Pühapäev

29/05/2016 | 11:00

Kakumäe kodukohvikute päev

29/05/2016 | 12:00

Avastuspäev "Vaimustavad vürtsid"

06/06/2016 | 10:00

Tutvume meie toidulaual esinevate erinevate vürtsidega, õpime nendega seonduvat ajalugu ning vaatame kuidas on erinevad vürtsid meieni jõudnud. Uurime üheskoos, kas köögis saab teha teaduspõhiseid katseid ning mida huvitavat ja põnevat saab teha seal leiduvate asjadega.

Sihtrühm: 7-13 a lapsed

Loe lähemalt siit.

Sandra Vungi taimetoidukoolitus

06/06/2016 | 18:00

Toidukultuuri koolitus Tallinnas

08/06/2016 | 11:00

Rahvakultuuri Keskuses toimub toidukultuuri koolitus, maitse- ja teadmisnüansside avastusretk!

Loe lähemalt siit.

Kumu Dokumentaal: Sake sünd

08/06/2016 | 18:00

Rež Erik Shirai, USA, Jaapan 2015, 90 min

Jaapani keeles, ingliskeelsete subtiitritega

Filmi juhatab sisse Taimi Paves. Enne ja peale filmi toimub sake degusteerimine ning soovi korral saab saket ka kaasa soetada. 

Loe lähemalt siit.

Talu ja Deli avab veinibaari

08/06/2016 | 19:00

Olete oodatud Talu&Deli suupiste- ja veinibaari avamispeole!

Koostöös Kadrioru pargi ja Tallinna Lillefestivaliga avame ka meie võrratu suveterrassi! Meeleolu loob Eesti Laulu konkursi finalist Mick Pedaja. 

Oodata on mõnusat õhtut täis head muusikat, üllatusi ning suuri maitseid!

Loe lähemalt siit.

Raamatu 'Aiast kööki' esitlus

09/06/2016 | 17:30

Kokkamiskooli pitsaõhtu

09/06/2016 | 18:00

My Italy toidustuudio perenaine  Heret Pauskar õpetab valmistama traditsioonilisi pitsasid ning pitsapirukat.

Loe lähemalt siit.

Nõudepeatuse koolitus: Teeme ise jaanivorstid!

15/06/2016 | 18:00

Kui Sulle tundub inspireeriv ise grillvorste soolikasse ajada, panna sinna just Sulle maitsvaid tooraineid, siis tule vorstikoolitusele. Peeti, lehtkapsast, karulaugupestot või jänesekapsast, kanaliha, kalkunit või hoopis metssealiha? HIND: 39€

Toimumiskoht: Nõudepeatus, Aedvilja 4, Tallinn

Registreerimine Facebooki sõnumiga või e-mailil kertu@suhkruingel.ee

Loe lähemalt siit.

Gurmeeõhtusöök: 4 käiguga ümber Lõuna-Aafrika

16/06/2016 | 18:00

Gurmeeõhtusöök restoranis "Monaco" Tallinnas: 4 käiguga ümber Lõuna-Aafrika

Õhtusöök tõelistele veini- ja toidugurmaanidele, mis ühendab saladusliku Lõuna-Aafrika parimad veinid, restoran Monaco meisterkokkade kõrgelthinnatud toidukunsti parimad palad ning kunstnik Anneli Akinde kahe ainukordse teose esitlus-müüki. 

Õhtusöögi menüü koosneb peakoka Virko Tugevus tervitussuupistest ning sellele järgnevast neljast käigust. 

Kõikide roogade juurde serveeritakse valitud veine Lõuna-Aafrika parimatest veinimajadest, veinilugusid räägib ning veine tutvustab veinigurmaan ja Lõuna-Aafrika Vabariigi aukonsul Eestis härra Vaho Klaamann. 

Loe lähemalt siit.

Lendkala festival

09/07/2016 | 13:18

Nõudepeatuse koolitus: Jaapani köök

11/07/2016 | 18:00

Valmistame Jaapani toite, saame rohkem teada selle maa toidukultuurist ja lauakommetest!  Juhendaja on restorani Haku omanik ja peakokk Shuichi Shiraishi. Teda assisteerib abikaasa Marju. 

Töökeeled inglise ja eesti. HIND: 39€

Toimumiskoht: Nõudepeatus, Aedvilja 4, Tallinn

Registreerimine Facebooki sõnumiga või tel 5070801 või noudepeatus@katrinpress.com

Loe lähemalt siit.

Viimsi kohvikute päev

30/07/2016 | 10:00

Sibulatee puhvetite päev

17/09/2016 | 10:00

Sibulateele kerkivad üheks päevaks erinevad puhvetid, mis meelitavad oma hoovidesse ja katuste alla Sibulateele tulnud külalised. Pakutakse head ja paremat, hõrku ja kodust.

Loe lähemalt Facebookist.

Leib-õpituba @ Seikluskohvik

05/03/2017 | 10:00

Täpsem info siin.

Jääkoolitus @ EBA Koolituskeskus, Tallinn

06/03/2017 | 13:00

Loe lähemalt siit

Loeng "Mida muistsed eestlased sõid?" @ ERM, Tartu

15/03/2017 | 18:00

Loeng „Mida muistsed eestlased sõid?“
15. märtsil kell 18 (A-sissepääs)
Loe lähemalt siit.

Pulgakoogid @ Räpina loomemaja

23/03/2017 | 15:00

Loe lähemalt siit.

Vietnami köögi koolitus @ Kalamaja Kokaklubi

23/03/2017 | 18:00

Loe lähemalt siit.

Samba ja Rumm Eesti Toidu Muuseumis

24/03/2017 | 19:00

Loe lähemalt siit.

MoshiMoshi sushikoolitus @ Tallinn

29/03/2017 | 18:00

Loe lähemalt siit.

Pulgakoogid @ Räpina loomemaja

01/04/2017 | 12:00

Juhendab Liilia Raik, koolitus toimub Räpina Loomemajas. 

Loe lähemalt siit.

Lihavõttetoitude õpituba Viimsis

06/04/2017 | 18:00

Loe lähemalt siit.

Vana Võromaa vegan õhtusöök

07/04/2017 | 18:00

Võru Kultuurimajas KANNEL.  Loe lähemalt siit.

Tuulekala festival

27/05/2017 | 10:00

Loe lähemalt siit