signekas

Postitusi: 2

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2014-09-04 14:30:39
Mina proovisin täna pihlaka-õunasinepit teha, hetkel veel laagerdub aga põnev maitse on :) Varsti blogin ka, koos retseptiga. Lisaks: Nüüd on sinep saanud mõned päevad laagerduda ja minu sinepiarmastajast tädi tegi eile proovisöömise. Ütles, et hea kange ja omapärane. Kel huvi proovida, siis retsept oli minul selline: 300g puhastatud pihlakamarju 1,5dl vett 150g õunu (kooritud, tükeldatud) Keetsin õunad koos pihlakatega pehmeks ning püreestasin saumikseriga. Seejärel panin sõelale nõrguma, et seemned seest välja saada. Mass on üsna paks, mistõttu ainult nõrgumisele loota ei saa. Lusika seljaga surusin ja pressisin, kokku tuli puhast keedist ca 200g. Jätsini jahtuma. Kui keedisemass oli külm, lisasin: 100g suhkrut, 50g sinepipulbrit 1tl soola umbes 1dl jagu oliiviõli. Suhkru ja sinepipulbri segasin ühtlaselt pihlaka-õunakeedise sisse. Seejärel niristasin segusse kõige lõpuks õli, samal ajal hoolikalt segades. Seejärel panin sinepi purki ning külmikusse laagerduma. Näeb välja selline, vabandan, ma ei oska pilti panna: http://2.bp.blogspot.com/-8gN2LhpFgjk/VAgjSZzra6I/AAAAAAAAJNw/gDI927cj448/s1600/pihlakasinep.jpg
2013-04-23 18:54:37
Meie pere lemmikretsept on nn kausiräimed sibula ja majoneesiga ehk räimed külmas marinaadis. Retsept: 1 kg puhastatud räime kohta võtta 0,5 liitrit vett 2 spl äädikat 1 spl soola 1 tl suhkrut Panna kalad marinaadi ööpäevaks seisma ja külma. Järgmisel päeval võtta räimedel luud välja, laduda kaussi lapikult (või karpi, nt nood neljakandilised säilituskarbid on head) kihiti sibulaketaste ja majoneesiga (mahe, tilliga). Maitseb jube hästi võileiva peal või kuuma kartuliga.