kristella

Postitusi: 1

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2013-04-03 19:17:37
Jagaksin tervisliku õhukese põhjaga pizza retsepti, mille põhi on pärmi- ja munavaba. Kes pole harjunud täistera nisujahuga võib selle asendada tavalise nisujahuga. Pizza tuleb õhuke, äärtest kergelt küpsiselaadne, seega soovitan katta võimalikult palju pinnast. Retsept on mugandatud Easy No-Yeast Thin Pizza Crust food.com retseptist. Põhi: 3 dl täistera nisujahu, soovi korral tavaline jahu v. kahe segu 1 tl küpsetuspulbrit 1/2 tl soola 1 dl piima 2 sl oliiviõli Kate: 2 peotäit beebi v. tavalist spinatit 1 peotäis värsket basiilikut 1 tomat v. kirsstomateid 4 viilu läbikasvanud peekonit 1 tl kuivatatud oreganot 1-2 dl parmesani juustu oliiviõli Pizza kate võib alternatiivselt valmistada vastavalt sellele, mida hetkel saadaval on Soovikorral lisada küpsemise lõpul toores muna pizza keskele,. Kausis segada jahu, sool ja küpsetuspulber, lisada piim ja oliiviõli segada kuni moodustub taignapall. Eelkuumutada ahi 200C. Sõtkuda tainast kergelt jahusel laual 10 minutit, rullida võimalikult õhukeseks kettaks, antud kogustest valmib 2 pizzat, ja enne ahju panemist torgata kahvliga augud taignasse, et vältida taigna 'mullitamist'. Küpsetada eelkuumutatud ahjus 5 minutit kuni on näha, et servad hakkavad pruunistuma ja kergelt kuivama. Samal ajal hakkida spinat 1cm ribadeks, va'rske basiilik peeneks, tomat viiludeks, riivida parmesan peeneaugulise riiviga, rebida peekon pikki fileed 1cm laiusteks ribadeks. Võtta pizzapõhi ahjust välja, katta spinati, basiiliku ja tomatiga ning oreganoga, mille peale laotada ribastatud peekon ja katta parmesaniga. Küpsetada kuni juust on sulanud ja peekon kergelt pruunistunud. Serveerida kuumalt, peale niristada chilli oliiviõli teravuse andmiseks v. extra virgin oliiviõli või muud maitsestatud oliiviõli, mis muudab pizza mahlasemaks kuna retseptis ei kasutata tomatikastet. vv