Sealiha kasutamine köögis, sh erinevad lihatükid

Pille
Postitusi: 16210
Nami-Nami peakokk
2015-05-01 17:48:09
Palju häid ideid seakülje (ingl. k Pork belly) kasutamiseks: The Pork Belly Recipes You Never Knew You Needed

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Fre
Postitusi: 1233
Abikokk
2016-02-10 16:36:50

Mul on selline loll küsimus et kui teha ahjus sealiha (nt suurem kaelakarbonaadi tükk) siis kas pigem oleks seda tark teha malmpotis või siis lahtiselt ahjupanni vms asja peal? Mulle kuidagi tundub et malmpotis tuleb liiga palju vedelikku välja ja liha lihtsalt "keeb" seal ja lahtise panni peal jälle kuivab liiga ära. 

Ilse
Postitusi: 730
Abikokk
2016-02-11 08:43:40

Kaelakarbonaadi jaoks on see hästi hea retsept http://nami-nami.ee/retsept/8828/ahjupraad_karbonaadist aga malmpotis saab ka hea, siis sobib igasugune liha http://nami-nami.ee/retsept/9546/imeliselt_monus_ahjuliha

Ilse köögis

Pille
Postitusi: 16210
Nami-Nami peakokk
2016-02-13 15:45:13

Fre:

Mul on selline loll küsimus et kui teha ahjus sealiha (nt suurem kaelakarbonaadi tükk) siis kas pigem oleks seda tark teha malmpotis või siis lahtiselt ahjupanni vms asja peal? Mulle kuidagi tundub et malmpotis tuleb liiga palju vedelikku välja ja liha lihtsalt "keeb" seal ja lahtise panni peal jälle kuivab liiga ära. 

Fre, sel juhul vali kuldne kesktee - alguses tee haudepotis ja siis viimased 30 minutit võta kaas ära, et leent aurustada :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2016-02-22 11:49:49

Fre:

Mul on selline loll küsimus et kui teha ahjus sealiha (nt suurem kaelakarbonaadi tükk) siis kas pigem oleks seda tark teha malmpotis või siis lahtiselt ahjupanni vms asja peal? Mulle kuidagi tundub et malmpotis tuleb liiga palju vedelikku välja ja liha lihtsalt "keeb" seal ja lahtise panni peal jälle kuivab liiga ära. 

Ilma nahata tükki ma lahtiselt küll ei teeks. Siis võiks pigem juba malmpannil teha, sellised topeltpaksud steigid tulevad malmpannil jube head. Paar korda peab keerama, et ilusti läbi küpseks.

Aga ribidega kõhutükki tegin ise hiljuti nii, et määrisin kuivmarinaadiga kokku üleni ja panin fooliumisse 140C juurde ca. 3-4 tundi ning siis võtsin fooliumi lahti ja 210-220C kuni pealt oli pruunikas ja krõbe.

Zap*

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >