Sega jahud ja või köögikombainis või käsitsi peeneks puruks, siis lisa sool ja vesi ning töötle ühtlaseks tainaks. Suru see 26 cm pirukavormi põhja ja äärtele ning pane vähemalt 30 minutiks külma.
Vooderda vormi ääred fooliumiga ning eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 15 minutit. Eemalda foolium ja lase jahtuda.
Täidise jaoks riivi keedetud peedid ja kartulid. Sega omavahel munad, hapukoor, õunaäädikas, tüümian ja sidrunpipar. Lisa hapukooresegule peet ja kartul ning laota täidis pirukapõhjale. Murenda peale sinihallitusjuust.
Küpseta 200-kraadises ahjus veel 25 minutit, vajadusel kata fooliumiga.
Retsept on mugandatud retseptivihikust Pereköök (august 2009)
Peedipirukas sinihallitusjuustuga
Peet, kartul ja sinihallitusjuust annavad üheskoos vahva pirukatäidise. Serveeri leigelt koos värske salatiga.