Peedipirukas sinihallitusjuustuga

Peet, kartul ja sinihallitusjuust annavad üheskoos vahva pirukatäidise. Serveeri leigelt koos värske salatiga.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

2 dl nisujahu

1 dl täisteranisujahu

100 g margariini või võid

soola

3 sl külma vett

Täidis:

400 g keedetud peeti

200 g keedetud kartulit

400 g hapukoort

3 tk muna

2 sl õunaäädikat

1 tl tüümiani e. aed-liivateed

1 tl sidrunipipart

125 g sinihallitusjuustu

Valmistamine

Sega jahud ja või köögikombainis või käsitsi peeneks puruks, siis lisa sool ja vesi ning töötle ühtlaseks tainaks. Suru see 26 cm pirukavormi põhja ja äärtele ning pane vähemalt 30 minutiks külma.

Vooderda vormi ääred fooliumiga ning eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 15 minutit. Eemalda foolium ja lase jahtuda.

Täidise jaoks riivi keedetud peedid ja kartulid. Sega omavahel munad, hapukoor, õunaäädikas, tüümian ja sidrunpipar. Lisa hapukooresegule peet ja kartul ning laota täidis pirukapõhjale. Murenda peale sinihallitusjuust.

Küpseta 200-kraadises ahjus veel 25 minutit, vajadusel kata fooliumiga.

Retsept on mugandatud retseptivihikust Pereköök (august 2009)

LISA KOMMENTAAR

Katrin
postitatud 21.09.2015 11:33

Väga mõnus pirukas. Soovitaks omalt poolt vängemat sinihallitusjuustu, annab teravama kogemuse.