Kõrvitsamoos apelsini ja porgandiga

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 kg kõrvitsat

400 g porgandit

1 suur apelsin

5 cm jupp värsket ingverijuurt

1 kaneelikoor

0,5-1 dl vett

750 g e. 8 dl suhkrut

3 tl sidrunhapet

Valmistamine

Koori kõrvits, lõika pooleks ja uurista lusikaga seemned välja. Lõika viljaliha väikesteks tükkideks. Koori ja riivi porgand ja ingver. Pese apelsin hoolikalt puhtaks, riivi koor ja pressi välja mahl.

Pane kõrvits, porgand, kaneelikoor, ingver, apelsinikoor ja -mahl ja vesi suurde potti. Keeda nõrgal tulel umbes 40 minutit, kuni kõrvitsatükid on pehmed.

Eemalda kaneelikoor. Püreesta kõrvitsasegu ühtlaseks.

Lisa saadud püreele suhkur ning keeda veel 45 minutit, sega aeg-ajalt. Lisa sidrunhape. Tõsta moos pestud kuumutatud klaaspurkidesse.

Säilita jahedas.

Loe veel:

Soome K-Marketi retsept (Kurpitsahillo). Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 29.10.2008 14:07

Maitse oli päris hea, aga järgmine kord lisaksin natuke värsket münti. Värv oli moosil väga kena.

Katrin
postitatud 11.02.2010 12:09

Moos tuli välimuselt väga ilus, aga samas ka väga vedel. Pigem selline mehu laadne. Maitse mulle meeldis. Tundub, et seda on hea tarbida külmetushaiguste ajal.

kiara
postitatud 15.09.2011 20:30

Olin maitses natuke pettunud, täitsa porgandi maitse. Nagu püreesupp oli. Lisasin umbes 12 keskmist õuna ja lisaks veel 1 apelsini koore ja mahla. Ja tulemus tuli kokkuvõtteks super!