2 kg kõrvitsat
400 g porgandit
1 suur apelsin
5 cm jupp värsket ingverijuurt
0,5-1 dl vett
750 g e. 8 dl suhkrut
3 tl sidrunhapet
Koori kõrvits, lõika pooleks ja uurista lusikaga seemned välja. Lõika viljaliha väikesteks tükkideks. Koori ja riivi porgand ja ingver. Pese apelsin hoolikalt puhtaks, riivi koor ja pressi välja mahl.
Pane kõrvits, porgand, kaneelikoor, ingver, apelsinikoor ja -mahl ja vesi suurde potti. Keeda nõrgal tulel umbes 40 minutit, kuni kõrvitsatükid on pehmed.
Eemalda kaneelikoor. Püreesta kõrvitsasegu ühtlaseks.
Lisa saadud püreele suhkur ning keeda veel 45 minutit, sega aeg-ajalt. Lisa sidrunhape. Tõsta moos pestud kuumutatud klaaspurkidesse.
Säilita jahedas.
Soome K-Marketi retsept (Kurpitsahillo). Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI.
Maitse oli päris hea, aga järgmine kord lisaksin natuke värsket münti. Värv oli moosil väga kena.
Moos tuli välimuselt väga ilus, aga samas ka väga vedel. Pigem selline mehu laadne. Maitse mulle meeldis. Tundub, et seda on hea tarbida külmetushaiguste ajal.
Olin maitses natuke pettunud, täitsa porgandi maitse. Nagu püreesupp oli. Lisasin umbes 12 keskmist õuna ja lisaks veel 1 apelsini koore ja mahla. Ja tulemus tuli kokkuvõtteks super!
Kõrvitsamoos apelsini ja porgandiga