Punasõstra-suvikõrvitsamoos

Siin retseptis sobib kasutada ülekasvanud suvikõrvitsaid, mis niisama toiduvalmistamiseks enam ei sobi.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg riivitud või hakitud suvikõrvitsat

600 g punaseid sõstraid

1-2 dl vett

1 kg moosisuhkrut

Valmistamine

Koori suvikõrvits, poolita, eemalda pehme siseosa ja seemned. Lõika viljaliha kuubikuteks või riivi jämedalt.

Mõõda vesi potti, lisa suvikõrvits ja sõstrad. Kuumuta auramiseni.

Lisa vähehaaval segades moosisuhkur. Kuumuta keemiseni ning keeda tasasel kuumusel aeg-ajalt segades 15-20 minutit.

Soovi korral tõsta pool segust teise potti ning püreesta - siis saad samast retseptist nii moosi kui ka püree.

Püree pane kohe väikestesse purkidesse, moosil lase esmalt pool tundi potis jahtuda ning pane alles siis purkidesse.

Säilita jahedas.

Loe veel:

Soome MTV3 retsept (Kesäkurpitsa-punaherukkahillo/sose). Pildi tegi KÖÖGIKATAKE.

LISA KOMMENTAAR

netcat
postitatud 12.08.2009 23:10

Tegin seda moosi. Väga vedel tuli. Pigem nagu suvikõrvitsa-sõstrakissell. Moos minu arusaama järgi peaks nagu veidi tahedam olema, eriti kui on moosisuhkruga tehtud.

Pille @ Nami-nami
postitatud 13.08.2009 08:16

Netcat, kas moos jahtudes ei läinud paksemaks? Ei oska muud arvata, et ehk olid sõstrad liigküpsed - parima moosi saab pigel peaaegu küpsetest punastest sõstardest, sest nende pektiinisisaldus on kõrgem (nt punasesõstraželeed üliküpsetest marjadest ei saa).

Köögikatake
postitatud 22.08.2010 22:35

Tuleb tõesti veidi kompoti moodi, aga mul olid suht valmis sõstrad ja mitte nii palju moosisuhkrut. Jahtunud püreena väga vedel polegi. Maitselt väga mõnus.

ingrid
postitatud 30.08.2010 11:55

mina vett ei pannud üldse ja et moos paksem tuleks, panin ka õunu. Riivitud suvikõrvits annab ise piisava vedeliku. Minul tuli väga hea moos.

Hexy
postitatud 02.08.2011 19:51

Mõnus maitse, nagu mannavaht

hm
postitatud 19.07.2013 14:30

kiidan ka, lihtne teha ja talvega pisteti moos viimseni nahka. kasutasin moosipaksendajat igaks juhuks.

Aire1
postitatud 23.07.2013 08:39

Huvitav moos, mulle ja mehele maitses, isa ei olnud vaimustuses. Kindlasti teen järgmisel aastal veel. Igaks juhuks lasin moosi veel saumikseriga läbi, sest osa sööjaid ei armasta tükke.

Helen
postitatud 06.08.2013 13:59

Väga hea moos tuli :) Panin moosisuhkru asemel 500g tavalist suhkrut ja paki moosipaksendajat - tuli piisavalt magus ja piisavalt paks moos.

Helen
postitatud 06.08.2013 14:00

Ja vett ei pannud üldse.

Berit
postitatud 13.09.2022 15:19

Väga hea moos tuli ka mustade sõstardega sama retsepti järgi tehes.