Kohupiimataskud

Maitsva kohupiimatäidisega lehttainapirukad, mis väliselt meenutavad "õunapomme".

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g pärmi- lehttainast

Täidis:

200 g kohupiima

2 sl piima või rõõska koort

0.5 dl suhkrut

1 muna

riivitud sidrunikoort

Määrimiseks:

lahtiklopitud muna

Peale:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Väga teraline kohupiim hõõru läbi tiheda sõela ja sega ülejäänud ainetega ühtlaseks. (Mitteteralise kohupiima puhul pole hõõrumist vaja).

Lõika tainas umbes 10x10 cm suurusteks ruutudeks. Pane iga ruudu keskele veidi kohupiimatäidist, tõsta tainanurgad keskele tugevasti kokku*. Pintselda saadud taskud lahtiklopitud munaga.

Küpseta 225kraadises ahjus 10-12 minutit kuni kohupiimataskud on kuldpruunid. Jahtunult sõelu üle tuhksuhkruga.

Nipid ja soovitused:

  • Torka enne küpsetamist saiakese keskele puust kokteilitikk - siis püsivad tainaotsad kenasti koos ;)

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Liiz17
postitatud 15.08.2008 10:18

Väga maitsvad saiakesed nii soojalt kui ka külmalt ;) Ainult nn õunapommi kujuga õnnestuski saada ainult 2 tk, mis pildil on, teised tulid teistmoodi ilusad :D

Pille
postitatud 09.05.2016 18:24

Liiz17 tehtud foto:

Dee
postitatud 13.03.2009 18:19

Mul tulid välja päris arvestatava välimusega pommid, mees küsis unise peaga, et kas ma käisin juba hommikul nii vara poes... ;) Ilus hommik ja värsked kohupiimasaiad, mis sa hing veel ihkad? :D:D Kasutasin Põltsamaa ricottat, sest armastame just teralisema tekstuuriga kohupiimasisu. Väga head saiakesed!

Pille
postitatud 09.05.2016 18:24

Dee tehtud foto:

zoozi
postitatud 14.03.2009 23:15

Kiidan ka neid saiakesi:)

Liis
postitatud 08.04.2009 17:20

Väga head ja mis põhiline- ülilihtne valmistada, soovitan soojalt:)

Liina
postitatud 26.03.2010 20:52

Igati tänuväärne retsept. Jällegi peab siinkohal paika väide, et lihtsuses peitub võlu. Neid on nii lihtne valmistada ja nad on pehmed ja samas krõbedad ning mahlased. Ainuke häda oli selles, et keskele tõstetud otsad ei tahtnud mul mitte mingi valemiga koos püsida. Kui kellegil on mõni nipp, siis ma kuulaks meeleldi.

Tiramiiiisu
postitatud 30.10.2010 11:27

Väga-väga head!

Pupsik
postitatud 25.03.2011 14:37

Väga maitsvad saiad, imekiirelt valmistatavad ja suussulavad. Soovitan julgelt kõigil järgi proovida!!! Et saiad küpsedes laiali ei vajuks, siis torkasin kõik neli üleskeeratud nurka hambatikuga läbi, parem oleks proovida veel vint peale keerata, sest taigna kerkides tikkusid tikkud ikka välja vupsama ja saiad laiali vajuma.

Kiks
postitatud 03.04.2011 21:13

Tõesti... nii lihtne ja väga maitsev. Pere kiitis ja muudkui mugis :)

Hexy
postitatud 20.04.2014 21:34

Meie perel ka see retsept järgi proovitud, aga need taignaotsad keskele kokku jääda tõesti ei tahtnud.

Martiina
postitatud 09.05.2016 17:46

Maitsvad!

Luule Ķutismaa
postitatud 11.04.2020 20:45

Väga head ja maitsvad!

Merike Kask
postitatud 12.04.2020 09:47

Minu kõige lemmikumad saiakesed!