400 g nisujahu - soovi korral asenda 1/3 täisteranisujahuga
1 pakki kuivpärmi
0.5 tl soola
pitsamaitseainet või mõnda itaalia ürdisegu soovi korral
2.5 dl käesooja vett
2 sl oliiviõli
Sega suures kausis jahu, kuivpärm, sool ja soovi korral ka ürdisegu. Lisa soe vesi ja õli. Sega suure puulusikaga või kätega, kuni tainas enam vedel ei ole. Pane tainas jahusele lauale ja sõtku umbes 5 minutit, kuni saad sileda ja sitke taina.
Jaota tainas 4-5 tainapalliks. Kata toidukile või puhta rätikuga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida.
Kui tainas on kahekordseks kerkinud, kummuta see kergelt jahusele lauale. Vormi tainas pitsaaluseks, kata täidisega ja küpseta kuumas ahjus küpseks.
Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Täisteranisujahu võib asendada ka rukkijahuga- ikka tuleb väga hea. Soovitan.
tuli väga hästi välja. panin basiilikuga oliiviõli sisse, väga mõnusa aroomi andis
Täitsa maitsvad said, mõnusad õhukesed põhjad.
Minul ei õnnestunud seda tainast eriti õhukeseks rullida, koguaeg tõmbas klõpsti paksuks ja väikeseks kokku. Kas sellega on mingi nipp veel omakorda? Ja kui palju peaks võtma presspärmi, kui selline juhtub majapidamises jõude passima? 25 gr?
Jah, pakk kuivpärmi vastab umbes 25 g värskele.
Minul lõi klõpsti tagasi siis, kui ma viletsalt sõtkunud olin.
Väga mõnusad pitsad tulid välja! Iialgi ei osta enam valmistaignaid või taignasegusid! Aitäh!!! :)
Pärmitaina puhul ei väsi ma kordamast, et kuna jahud on erinevad, võiks alguses võtta retseptis olevast kogusest veidi vähem jahu, nt 50-100 g vähem. Siis seguneb tainas alguses paremini ja hiljem on võimalik jahu järk-järgult juurde lisada. Palju raskem on tihket tainast hiljem vedeliku lisamisega mõnusalt elastseks saada. Proovisin ka esimest korda spetsiaalset saviplaati. Panin selle külma ahju (põhja peale) ning keerasin ahju maksimaalse temperatuuri peale. Lasin plaadil niimoodi soojeneda umbes pool tundi. Pitsa ahju paneku ajaks keerasin temperatuuri madalamaks, u 220-230 kraadi peale. Põhi tuli väga hea!
Ingli tarkus sul! Ma mitu korda seetõttu taina minema visanud, kaalujärgi õige kuid kõva kui kivi. Aitäh!
Minu lemmik pitsapõhja retsept!!! :)
Väga hea tuli!
Tegin ka sama retseptiga juustu ja singi rulli. See tuli samuti hea!
retseptid on väge head ja abistavad!
Kas seda tainast saab ka säilitada kuidagi?
Kohe sygav kylmikusse
Kas enne kerkimist sügavasse?
Lemmik pitsataigna retsept. Lisasin 1/3 täisteranisujahu. Suured tänud!
Väga hea retsept!
Proovin täna hiljem annab tulemusest teada.
@Traktor MTZ82 Annab tulemustest teada siis?
Suurepärane retsept! Kõik kiitsid ja matsutasid! Eriti hea idee on panna ürdisegu taigna sisse. Andis mõnusa maitse, polnud varem proovinud.
Mis kraadi juures ja kaua tuleb küpsetada?
..vat ei tea milles asi aga ma ei saa pärmitainastega hakkama, panen täpselt retsepti koguse, grammi pealt aga tainas ikka vedel, lisan veidi jahu, sõtkun ja sõtkun... aga ikka vedel ja pool tainast käte küljes nagu kitt..ja ei lähe kuskilt otsast paremaks. Lõppeks jätan siis kerkima..ja ei kerki ka... :(
Presspärmiga ei tohi vedelik olla liiga kuum, äkki sellepärast.
220-240 kraadi
Mitu grammi on mõeldud ühe paki pärmi all?
Meie poodides müüdavad kuivpärmipakid kaaluvad 11-12 grammi.
Mina tegin paar nädalat tagasi selle retsepti järgi, väga mõnus õhuke põhi jäi.
Soovitan soojalt 5 min asemel 35 min sõtkuda. See on seda väärt
Mina teen täna pitsat teie taigna retsepti järgi. Ühe korra olen teinud ja parim pitsa tuli! ????
Mis asi on 1 pakk pärmi?
Mõeldud on poodides kuivpärmipakki, mis kaaluv tavaliselt 11-12 g.
Lihtne!
ok
Nima
Kaua pidi küpsrma??
Kaua
Jagan oma imestust selle üle kui lihtne on valmistada super head õhulist ja maitsvat pitsa põhja. Tegin selle retsepti järgi põhja ja sellest sain kokku 5 pitsat. Hüvasti kõik poe põhjad ja pitsapõhja pulbrid. Üli kerge ja maitsev selle põhjaga! Mina lisasin taignale pitsamaitseainet!
aitäh vahva retsepti eest! Mu lapsed armastavad pitsat ja koguaeg tellimine oli kallis ja see päästis mu elu!
Lahe!
ei saa aru
Pitsapõhi
Proovi pitsat küpsetada spetsiaalsel saviplaadil, mille leiad kauplusest Apelsin.