Arbuusi-avokaado-krevetisalat

Üks paljukiidetud salat BBC Good Food'ist, veidi mugandatud kujul.

Arbuusisalatid on parimad kohe pärast valmistamist. Seistes muutub arbuus vesiseks. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 väike punane sibul

1 suur küüslauguküüs

1 väike punane tšillikaun

1 laimi mahl

1 sl valge veini või riisiäädikat

1 tl suhkrut

soola ja musta pipart

1 suur arbuusisektor

1 küps avokaado

peotäis hakitud koriandrilehti

300 g keedetud ja kooritud hiidkrevette

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud krevette, siis sulata need ja nõruta korralikult. Soolvees krevetid tuleb korralikut nõrutada. 

Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel hästi õhukesteks viiludeks. Lõika tšilli pikuti pooleks, eemalda seemned ja haki tšilli peeneks. Haki küüslauk või lõika õhukesteks viiludeks.

Sega parajalt suures kausis sibul, küüslauk, tšilli, laimimahl, äädikas, suhkur ja veidi soola-pipart. Lase 10 minutit maitsestuda.

Lisa kuubikuteks lõigatud arbuus ja avokaado, hakitud koriander ning krevetid. Sega kergelt läbi ja serveeri.

Allikas: BBC Good Food, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa

LISA KOMMENTAAR

Annika Kirsipuu @ FB
postitatud 16.08.2014 21:18

Meie pere jaoks suurepärane yllatus, arbuus salatis. Aitäh, hea retsepti eest!:)

Dorothea Oliivipuu
postitatud 12.08.2017 18:07

Kui soovitatakse melonit ja arbuusi süüa tund enne või peale söömist, siis kas niisugune kooslus on meie tervisele kasulik? Kõik on küll vägagi maitsvad.

Hexy
postitatud 04.09.2017 10:30

Päris maitsev salat!