See toorsalat sobib eriti hästi nt grillitud või praetud sealihalõikude kõrvale.
1.25 dl apelsinimahla
2 tl sidrunimahla
2 küüslauguküünt
soola ja musta pipart
4 sl oliiviõli
3 porgandit
1 suur peet
2 suurt rohelist õuna (nt Granny Smith)
Klopi kausis sidruni- ja apelsinimahl ning pastaks tambitud küüslauk vispliga omavahel, maitsesta soola-pipraga. Vispeldamist jätkates nirista peene joana juurde oliiviõli, kuni saad kena emulsiooni. Tõsta kaste kõrvale.
Riivi porgand, õun ja peet jämeda riiviga. Tõsta kaussi, sega läbi. Lase enne serveerimist 30 minutit maitsestuda.
Allikas: Saveur
Uskumatult hea salat!
Õuna-porgandi-peedisalat
See toorsalat sobib eriti hästi nt grillitud või praetud sealihalõikude kõrvale.